View Single Post
Old 19th September 2011, 14:13   #3
JohnSmither
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 31
Thanks for that.

I've tried every way to connect. I'll explain the steps I have, if this helps.

Encoder to server
Server = localhost
Port = 8000
SID = 2

This is working, but I do have an error message to register with Autorealm; but it is working and encoding....it is reaching the server.

This is my very basic config file: called sc_serv_testsimple.conf

###############################################

; NOTE: for any relative paths specified are relative to
; sc_serv and not to where the conf file is being stored

; here we will setup where the log and other related files
; will be stored. make sure that these folders exist else
; sc_serv will throw an error and will close itself down.
; we will make the logs save to the sc_serv2 directory
logfile=logs\sc_serv.log
w3clog=logs\sc_w3c.log
banfile=control\sc_serv.ban
ripfile=control\sc_serv.rip


; the following will force any sources to be public which
; allows us to then connect and be listed on the YP
publicserver=always


; password used by sc_trans or the Winamp DSP plug-in
; NOTE: remember to change this to something else
password=testing


; password used for accessing the administation pages
; NOTE: remember to change this to something else
adminpassword=changeme


; as we are going to connect to the YP then we need to fill
; in the required options so we can authenticate to the YP2
; see sc_serv.txt - section 3.0 for details on getting this
;
; make sure that you completely replace the string
; <enter_your_auth_key_here> with the authorisation key you
; obtained when registering the stream for the SHOUTcast YP
; e.g. if you auth hash key is 12345 then the line would be
; streamauthhash=12345
streamauthhash=xxxxxxxxxxxxxxx
###########################################

I do have a correct streamauthhash; well I have external servers from which I am using this authhash.

My CMD command was sc_serv.exe sc_serv_testsimple.conf; I can see that the server loaded the sc_serv_testsimple.config file and was listening for connections on port 8000 and 8001. It found the shoutcast encoding and accepted the password but DID NOT find the authhash for "stream config #2" and abandoned registration with YP.

There was an error message which says SHOUTcast 2 client connection rejected Stream not available.

I'll leave there for now. All I set was the config file. This is very limited. Looking around I note that many things can be adjusted. Is it perhaps I have not set the amount for the number of listeners?

Thanks in advance
JohnSmither is offline   Reply With Quote