Old 12th November 2011, 15:33   #1
jbwaf
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 12
ShoutCast radio app on my iPad does not play my stream anymore

ShoutCast radio app on my iPad does not play my stream anymore
---------------------------------------------------------------------------

I just set up an Internet Talkradio station based on a ShoutCast v2 server,
which I host on my personal PC.
It has run for about 2 weeks in a test phase.

The name of the station "SciTechTalk" was properly listed in the ShoutCast radiodirectory
http://www.shoutcast.com/Internet-Radio/SciTechTalk
and still is.

I also could listen to my station streaming in a couple of apps on my iPad:

e.g. in the SHOUTcast Radio for iPhone app from*
http://itunes.apple.com/us/app/shout...299647180?mt=8
(http://mobile.aol.com/appdetails/iPhone/SHOUTcast/)
,*
and also in the Alarm Clock Radio app (free version) from*
http://www.raizlabs.com/Portfolio/alarm-clock-radio/ .

I could SciTechTalk listed in the station category I put it in (in both apps).
Also I could search for SciTechTalk in both apps finding my station and playing it.
But since a day or 2 I can not get it playing anymore in BOTH these apps.
So the problem is not connected to a specific app,
it is something more fundamental.
Earlier both apps were able to find and play my stream.

I think these apps cache an old entry (I have restarted SciTechTalk a couple if times).
For example in the ShoutCast Radio app I now still can find my station,
but the now playing information is old!
When I try starting the stream I get the error message:
"stream URL not found".

This problem came up only a day or 2 ago!

The stream can still be succesfully played from the shoutcast radio directory
http://www.shoutcast.com/Internet-Radio/SciTechTalk,
or via
http://scitechtalk.zapto.org/listen.pls

i hope somebody can help with this very annoying problem !
jbwaf is offline   Reply With Quote
Old 13th November 2011, 20:29   #2
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
i believe there's an issue with the API which feeds the apps not correctly updating for a few days now, which is most likely the cause of what you're seeing especially if you've changed things with the stream details, etc. am hoping it will be resolved at some point on monday.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2011, 17:48   #3
carluska
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 13
Hello Mr. Shoutcast hehehhe, still not working on winamp and shoutcast api no updates stations not found.... Shame for winamp.....any news?

Thanks
carluska is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2011, 21:51   #4
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
both of your stations should now be appearing in-app - at least does for me now via the Winamp view and directly hitting the API the apps use (got to love the ops monkey who sorted things out).

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2011, 22:22   #5
carluska
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 13
Great you realy desever the title " Mr. SHOUTCAST " great great job
carluska is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2011, 22:25   #6
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
not for this as i didn't do anything to help other than report it.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Technical Support

Tags
app, jbwaf, scitechtalk, shoutcast v2, stream

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump