Old 10th March 2006, 19:46   #1
DJElvis
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 2
Oddcast, how do you get listed on shoutcast.com

When using Oddcast as your DSP for steaming (I want to update the title with the meta data) is there a way to get listed on www.shoutcast.com or this that web site only for those shoutcasting using the null soft shoutcast dsp?

If you can do it with Oddcast, how do you do it?

Thanks,
DJElvis
DJElvis is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2006, 21:27   #2
hackerdork
Forum King
 
hackerdork's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Earth Circa sometime.
Posts: 3,297
shoutcast (I dont work for em) only supports shoutcast clients and DSP. There may be other ways of getting listed but I would dare to say its not supported.

~ HD

~ According to the ship's log we're down to our last 3000 vomit bags.It'll never be enough.
search the forums! don't PM me on how-to, or ask me to setup you system. you do it so you learn.
hackerdork is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2006, 12:41   #3
Lumbered
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Worcestershire, UK
Posts: 2
RE: Oddcast

Hi guys, first post here-

Hope you'll excuse me posting here, but this was the most closely related topic I could find:

I have just started using Shoutcast, having been using (and continuing to use) 'A.N. OTHER' peer to peer client for some months... By and large, this seems to be a good product (especially for free!).

I had been using oddcast to produce my stream, but it seems that it is incompatible with the Shoutcast server-... that's fair enough as I've had no problems making shoutcast feed a stream to my p2p client- (Wish I could make a smaller stream than 24kbps for dial up listeners though...lol) but the only thing I can't seem to do (or perhaps I just can't find how to ) using shoutcast is to save my outgoing stream-
I use re-runs of previous broadcasts as part of my regular programming, and so I need to do this.

In oddcast, it was as simple as just checking the 'save archive of stream' tick box on the 'advanced' tab, but there seems to be no equivalent option with shoutcast.

(I am assuming it is a facet of winamp that I cannot run the shoutcast and oddcast plugins simulataneously...?)

Can anyone tell me (or direct me to a sutiable topic) of a way to save my outgoing stream...? I have looked fleetingly at the S**eam**per program, but I'm not sure if it will be of any use to me.

Thanks everyone,

Look forward to hearing from you.
Lumbered is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2006, 22:55   #4
MegaRock
Forum King
 
MegaRock's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Inside my water bong
Posts: 6,854
Send a message via ICQ to MegaRock Send a message via Yahoo to MegaRock
In short the easiest solution to this is to obtain a more advanced streaming program like DRS or SAM as they have all of these features built in.

Megarock Radio - St. Louis Since 1998!
Tune In Now!
Corporate Radio Sucks! No suits, all rock!
MegaRock is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2006, 23:06   #5
Lumbered
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Worcestershire, UK
Posts: 2
Thank you for this pointer, MegaRock

I am totally new to SHOUTcast, so I just downloaded the average 'shoutcast source' plugin; I will google the 2 programs detailed...

I downloaded the command line version of 'the program that must not be named' (I did read the terms of use before posting! lol!) and I must admit that although it works, it is a real b**l ache (ancient Anglo-Saxon term) to use from the C:\ prompt, so I would prefer a more user friendly way to do it.

Thanks again, Lumbered

Lumbered is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Discussions

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump