Old 20th February 2013, 18:27   #1
DanGrenier
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
Installer using wrong $INSTDIR value

I'm getting a weird issue with my installers.

Note that this is happening on a Windows 8 machine (have not tested another Windows version yet).

I have 2 installers that both use the $INSTDIR variable. One installer installs a databsae server and the other one, the application that ultimately connects to the database server.

Let's say the first installer goes into C:\ServerManager and the other one goes to C:\App.

If i install the database server first, the files go to C:\ServerManager like it's supposed to.

Then i install the application.... which also ends up into C:\ServerManager instead of C:\App even though the InstallDir function sets the value to c:\App.

It looks as if the installer picks up an old install location from the registry or something and still uses that folder as the install folder for any subsequent installs.

I browsed the forum and couldn't quite find the same issue reported (or at least, the search function really did a poor job of getting back posts with the keywords i provided).
DanGrenier is offline   Reply With Quote
Old 20th February 2013, 19:05   #2
DanGrenier
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
Nevermind!
I found the issue
Both my installer were using the InstallDirRegkey function to retrieve the install folder from the registry. I commented the line on both. So it should use whatever value i set for $INSTDIR from now on.
DanGrenier is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Developer Center > NSIS Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump