Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Discussion

Reply
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 3rd September 2009, 14:35   #81
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Quote:
Originally posted by Juanus
Hey Man, I dont have windows 7 yet, but I wanted to send you a shout out. This plug in looks really great and I cant wait to try it out.
Thx

There are some ideas to further improve it, but unfortunately I don't have the time to do this all day
I don't know if I should leave it like this, delay it, or maybe find someone who is bored enough and knows some C++ programming to share the coding
TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 3rd September 2009, 22:48   #82
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
I released a new version in attempt to fix that nasty bug causing the visual glitches when using icon overlays + pausing Winamp for a longer time.

It should also use less CPU.

Winamp integration plug-in with Windows 7

If you like this plug-in, why not buy me a coffee to keep me awake to work more on it?

TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 4th September 2009, 00:29   #83
Chris000001
Senior Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: CA
Posts: 105
never mind (I posted something that I figured out.) After a few hours everything seems fine. I have noticed the installer runs Winamp as administrator, so the thumbnail doesn't work on the first run (the thumbnails also don't work (like on page 1 by Good_Bytes) if I click on the shortcut and make Winamp run as admin.) Maybe there is a way to have the installer run Winamp with normal privileges or not have it ask to run Winamp?

Last edited by Chris000001; 4th September 2009 at 03:01.
Chris000001 is offline   Reply With Quote
Old 4th September 2009, 13:17   #84
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Well it asks you if you want to run Winamp, so just say No

Winamp integration plug-in with Windows 7

If you like this plug-in, why not buy me a coffee to keep me awake to work more on it?

TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 4th September 2009, 19:11   #85
Chris000001
Senior Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: CA
Posts: 105
Quote:
Originally posted by TheSaw
Well it asks you if you want to run Winamp, so just say No
Yeah, that's what I do if I remember or I just restart . No big deal, I just thought it may be a easy fix in the installer.

I ran into another problem though. Sometimes the shadow drawn below the text (black or red) displays one more letter that the white text. An example is the song 'The Inevitable Return Of The Great White Dope' by 'The Bloodhound Gang' when you have Font size set to 15 and Bold selected. The white layer shows 'The Inevitable Return Of' and the shadow shows 'The Inevitable Return Of T'.

I don't know if it matters, but my settings for text written on thumbnail are:
%c%%artist%
%c%%title%

%c%Track: %curtime% / %totaltime%

%c%Playlist: %curpl% / %totalpl%
Chris000001 is offline   Reply With Quote
Old 4th September 2009, 19:24   #86
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Yes I noticed once, but I didn't gave it much importance cuz I had other stuff to fix, but I'll check it out.

Winamp integration plug-in with Windows 7

If you like this plug-in, why not buy me a coffee to keep me awake to work more on it?

TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 4th September 2009, 20:28   #87
cengizhan
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 28
With the latest build icon overlay bug seems to fixed. I havent seen the double taskbar button yet. Thanks !
cengizhan is offline   Reply With Quote
Old 4th September 2009, 22:01   #88
Chris000001
Senior Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: CA
Posts: 105
The .65 build crashes on startup if the playlist was empty from the previous shutdown again like I reported a few builds ago. If the playlist wasn't empty on shutdown, or if on startup songs were played and the the playlist was emptied it doesn't crash on hover.
Chris000001 is offline   Reply With Quote
Old 4th September 2009, 22:18   #89
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Quote:
Originally posted by Chris000001
The .65 build crashes on startup if the playlist was empty from the previous shutdown again like I reported a few builds ago. If the playlist wasn't empty on shutdown, or if on startup songs were played and the the playlist was emptied it doesn't crash on hover.
Fixed and uploaded.
TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 4th September 2009, 22:51   #90
Chris000001
Senior Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: CA
Posts: 105
.66 doesn't crash, but I can't get it to display album art anymore (just the Winamp llama.)
Chris000001 is offline   Reply With Quote
Old 5th September 2009, 08:08   #91
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Yeah, it didn't display for the first song in the playlist

Fixed.

Winamp integration plug-in with Windows 7

If you like this plug-in, why not buy me a coffee to keep me awake to work more on it?

TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 5th September 2009, 11:34   #92
aklp
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 7
Seems pretty cool work man, but the transparency didnt work on my OS ( windows7 7600 32bit )

also it would be cool to have a volume slider too, if its not too hard
aklp is offline   Reply With Quote
Old 5th September 2009, 12:00   #93
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Quote:
Originally posted by aklp
Seems pretty cool work man, but the transparency didnt work on my OS ( windows7 7600 32bit )

also it would be cool to have a volume slider too, if its not too hard
Do you have aero enabled?

No, only buttons are allowed on the thumbnail. I've got a suggestion to put + and - buttons for volume, but I'm not sure if it's a good idea yet.
TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 5th September 2009, 12:09   #94
aklp
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 7
Nevermind i think it was a bug cause now it works fine.
+ - button could help if each click adds like +-5 volume
aklp is offline   Reply With Quote
Old 5th September 2009, 18:43   #95
Chris000001
Senior Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: CA
Posts: 105
Quote:
Originally posted by TheSaw
Yeah, it didn't display for the first song in the playlist

Fixed.
Thanks! Working perfectly for me now! For me Winamp is almost always playing the first song in the playlist if I don't have shuffle on. I use a plug-in to remove songs from the playlist after they are played, so if I use shuffle I don't have to hear songs more than once.
Chris000001 is offline   Reply With Quote
Old 5th September 2009, 22:17   #96
Chris000001
Senior Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: CA
Posts: 105
I have another request... I'd like time remaining in the song (and maybe time remaining in the playlist), but only if it is easy for you to implement. I don't want you to waste a bunch of time on something only I'd use.

Thanks.
Chris000001 is offline   Reply With Quote
Old 6th September 2009, 10:49   #97
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Quote:
Originally posted by Chris000001
I have another request... I'd like time remaining in the song (and maybe time remaining in the playlist), but only if it is easy for you to implement. I don't want you to waste a bunch of time on something only I'd use.

Thanks.
I could do remaining time (after I've finished this version checker thingy), but there is no support for playlist length in time. Unless you want me to query the length of all items in playlist and add their lenght one by one
TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 6th September 2009, 18:06   #98
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
New version: it checks for any updates at startup (you can turn it off), and you can check the current plug-in version from the configuration window

Added %timeleft% metaword, it will be replaced by the time left from the current playing song

Winamp integration plug-in with Windows 7

If you like this plug-in, why not buy me a coffee to keep me awake to work more on it?

TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 6th September 2009, 18:26   #99
Chris000001
Senior Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: CA
Posts: 105
Quote:
Originally posted by TheSaw
Added %timeleft% metaword
Thanks. Don't bother with time remaining in the playlist.
Chris000001 is offline   Reply With Quote
Old 7th September 2009, 09:39   #100
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
New version:

Unicode translation support. Read the wiki pages on the site for more info.
Added track and rating metawords.
Fixed a bug that prevented saving of the settings



There might be some bugs, I was kinda in a hurry when making this. Tomorrow I'm leaving country for 2 weeks, so if you find anything, post them today.

If you want to make some translations, go ahead, I will collect them once I get back, and upload them. I accept ANY language. (Except elven)

Last edited by TheSaw; 7th September 2009 at 10:07.
TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 7th September 2009, 21:33   #101
psik0tik
Junior Member
 
psik0tik's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: France
Posts: 44
french translation / traduction française

one or two labels not long enough though.
Attached Files
File Type: rar win7shell.rar (1.8 KB, 255 views)
psik0tik is offline   Reply With Quote
Old 8th September 2009, 15:02   #102
misterdan
Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 55
very nice plugin.

comments (win 7 pro):

1. at install - instead of "win 7 taskbar installed" should say "win 7 compatible taskbar for winamp" installed

2. had to restart after install to get areo peak working

3. sometimes hard to read text with album art, more text options such as inverted colors, or black text, or switching between the two depending on album art (last one is a brain-teaser)

hopefully winamp decides to integrate this or similar feature/s in winamp

Last edited by misterdan; 8th September 2009 at 15:35.
misterdan is offline   Reply With Quote
Old 8th September 2009, 17:16   #103
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
psik0tik - Thanks a lot, I will upload it when I have the opportunity. I will modify the GUI to make more space for other languages.

misterdan - I know it's hard to read the text, but I can't improve this atm.. if you have suggestions in form of source code, I will gladly accept them.

Can anyone re-upload the english translation template file because I'm not home and I've overwritten it with the french one

Last edited by TheSaw; 8th September 2009 at 17:49.
TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2009, 15:02   #104
misterdan
Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 55
TheSaw - I'll take a look at the code and see what I can do (but I certainly can't help with the brain-teaser)

for the colors - maybe a separate column in the Information box would better work. The standard colors, ROYGBIV, shouldn't be too hard to add within the code since it's only

Quote:
if (word == __T("%r%")) return __T("‡red‡");
you can add in the rest of the colors, or have a separate section within the code for colors as to clear up clutter. Clearing clutter would be the same reason to separate the colors from the rest of the information box

that would be for the shadow...

For the actual text color, off the top of my head I'm not sure how to change string (since that's what your modifying, if I'm reading your code correctly) color, I'll look into it

Bug - if the Album Art is within the mp3 tag a winamp picture comes up instead of the art.

Last edited by misterdan; 9th September 2009 at 15:18.
misterdan is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2009, 17:21   #105
psik0tik
Junior Member
 
psik0tik's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: France
Posts: 44
@TheSaw, no I don't have the original file.

@misterdan, yeah it's a known "bug". Looks like it's not possible with the SDK?
psik0tik is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2009, 22:27   #106
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Quote:
Originally posted by misterdan
TheSaw - I'll take a look at the code and see what I can do (but I certainly can't help with the brain-teaser)

for the colors - maybe a separate column in the Information box would better work. The standard colors, ROYGBIV, shouldn't be too hard to add within the code since it's only



you can add in the rest of the colors, or have a separate section within the code for colors as to clear up clutter. Clearing clutter would be the same reason to separate the colors from the rest of the information box

that would be for the shadow...

For the actual text color, off the top of my head I'm not sure how to change string (since that's what your modifying, if I'm reading your code correctly) color, I'll look into it

Bug - if the Album Art is within the mp3 tag a winamp picture comes up instead of the art.
Well I don't know much about this, I'm sorry I'll take a look when I'll have some time.

That is not a bug, because it's not supporting reading the ID3v2 tag. The Winamp SDK has no support for album art, so I'm just reading the image files I can find in the folder. There are libraries made for reading ID3v2 tags, but atm I can't start working on it. If anyone has a part of code which uses these libraries to get the picture out, I'll accept.
TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2009, 11:48   #107
MertcanKaya1991
Member
 
MertcanKaya1991's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: TÃœRKÄ°YE
Posts: 83
Hi TheSaw! I don't have Windows 7 yet but i am looking forward to use this plug-in. I made the Turkish translation of the file and the English one is there too, if you still can't find it.
Attached Files
File Type: rar win7shell tr&en.rar (4.0 KB, 253 views)
MertcanKaya1991 is offline   Reply With Quote
Old 11th September 2009, 07:08   #108
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Thx MertcanKaya1991!

As soon as I get home, I'll re-organize the GUI a bit to make room for non-english texts.

Winamp integration plug-in with Windows 7

If you like this plug-in, why not buy me a coffee to keep me awake to work more on it?

TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 13th September 2009, 10:11   #109
Pawel
Moderator
 
Pawel's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Poland
Posts: 528
Send a message via ICQ to Pawel
Quote:
Originally posted by TheSaw
Thx MertcanKaya1991!

As soon as I get home, I'll re-organize the GUI a bit to make room for non-english texts.
Hi TheSaw,
Here is a Polish language file for your great plugin.
http://shup.com/Shup/214825/POLISH_win7shell.lng

The controls have to be resized to fit other languages (like mine)

Ps:
Also, there is a better way to do translation files then INI (which is simple). We can use official translation system (WLZ). Here is something about how to use it with Winamp plugin. http://www.hydrogenaudio.org/forums/...0&#entry610160

That way will give us, translators, possibility to translate lng resource file, and we can resize controls as we want. This lng file have to be packed to wlz and placed to winamp lang dir.
Maybe it will be useful...

Regards,
-Pawel
Pawel is offline   Reply With Quote
Old 14th September 2009, 06:34   #110
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Thank you very much Pepe

Yes, I know it's not the best solution, I was in a hurry, and I have no idea how to use the Winamp translation system. I will read the page you linked when I have time, and try to make it better.
TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 14th September 2009, 16:15   #111
Mr.Henky
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Košice, Slovakia
Posts: 45
Send a message via ICQ to Mr.Henky
Hi,
here is Slovak translation
Download
Unfortunately, some of the sentences are truncated.

Keep up the good work!
Mr.Henky is offline   Reply With Quote
Old 14th September 2009, 19:58   #112
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Thank you. I'll redesign the GUI somehow to fit the text..
TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 16th September 2009, 21:13   #113
Juanus
Major Dude
 
Juanus's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Santa Monica, CA
Posts: 734
Send a message via AIM to Juanus
Hey, they wrote about you on downloadsquad... congrats.
http://www.downloadsquad.com/2009/09...mplist-winamp/
Juanus is offline   Reply With Quote
Old 17th September 2009, 22:21   #114
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Ty, now that explains the huge download count

Uploaded a new version, made GUI a bit larger, added option to remove Winamp window title (use with care), and fixed some reported bugs


Winamp integration plug-in with Windows 7

If you like this plug-in, why not buy me a coffee to keep me awake to work more on it?

TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 17th September 2009, 22:34   #115
Pawel
Moderator
 
Pawel's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Poland
Posts: 528
Send a message via ICQ to Pawel
Quote:
Originally posted by TheSaw
Ty, now that explains the huge download count

Uploaded a new version, made GUI a bit larger, added option to remove Winamp window title (use with care), and fixed some reported bugs

[Image]
Hi,
Here is the updated polish language file, with that 1 additional line.

Problems:
1. Everytime I launch Winamp, messagebox tells me to download new version of plugin - I have 0.72 - Updater should compare it and if it is the same not display that message
2. New line "Remove Winamp window title" is correctly displayed in plugin configuration, but seems that it is not translatable - i have added this line to my file and it is still in english...
3. Can you resize "Browse" button? I need a little bit more space.
4. Can you add version info to the plugin name, that is displayed in Winamp plugins list? (like other plugins do, for example: Windows 7 Taskbar Integration v0.72 [gen_win7shell.dll]
Keep up good work!
regards,
-Pawel
Pawel is offline   Reply With Quote
Old 18th September 2009, 09:28   #116
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Quote:
Originally posted by PepeSoft
Hi,
Here is the updated polish language file, with that 1 additional line.

Problems:
1. Everytime I launch Winamp, messagebox tells me to download new version of plugin - I have 0.72 - Updater should compare it and if it is the same not display that message
2. New line "Remove Winamp window title" is correctly displayed in plugin configuration, but seems that it is not translatable - i have added this line to my file and it is still in english...
3. Can you resize "Browse" button? I need a little bit more space.
4. Can you add version info to the plugin name, that is displayed in Winamp plugins list? (like other plugins do, for example: Windows 7 Taskbar Integration v0.72 [gen_win7shell.dll]
Keep up good work!
regards,
-Pawel
1. It's fixed now
2. My bad, I will leave it like this for now, and fix it in next release
3. okay
4. okay


Pepe, I sent you an e-mail, I've checked the translation system you suggested, but I have some questions about it. Do you have more details, or should I ask the dev staff?
TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 18th September 2009, 11:18   #117
Pawel
Moderator
 
Pawel's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Poland
Posts: 528
Send a message via ICQ to Pawel
Quote:
Originally posted by TheSaw

Pepe, I sent you an e-mail, I've checked the translation system you suggested, but I have some questions about it. Do you have more details, or should I ask the dev staff?
Have no email from you. But, I am not a person who can talk more detail about translation system (I am official Winamp translator, but I didnt project this system )
I think, the best person to do it is DrO. He is the best. If he find time, he can help you, as he designed this system.
-Pawel

Ps: Your plugin functionality should be in official reelease, in my opinion. Or at least in Essential Pack.
(Of course, first you should finish it and add official translation system.)
Pawel is offline   Reply With Quote
Old 18th September 2009, 12:45   #118
TheSaw
Senior Member
 
TheSaw's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 342
Send a message via Yahoo to TheSaw
Quote:
Originally posted by PepeSoft
Have no email from you. But, I am not a person who can talk more detail about translation system (I am official Winamp translator, but I didnt project this system )
I think, the best person to do it is DrO. He is the best. If he find time, he can help you, as he designed this system.
-Pawel

Ps: Your plugin functionality should be in official reelease, in my opinion. Or at least in Essential Pack.
(Of course, first you should finish it and add official translation system.)
Well I've sent it to <EMAIL_REMOVED>, but nevermind. Can you give me some details on how you edit them? Do you edit the whole GUI, or just the stringtable? Do you specify what language is it, or it somehow finds it out automatically? Do you need to include it in the whole Winamp translation, or can it be stand-alone .wlz file and just copy it into the lang directory?

Last edited by Pawel; 10th April 2019 at 16:14.
TheSaw is offline   Reply With Quote
Old 18th September 2009, 14:28   #119
Pawel
Moderator
 
Pawel's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Poland
Posts: 528
Send a message via ICQ to Pawel
Quote:
Originally posted by TheSaw
Well I've sent it to <EMAIL_REMOVED>, but nevermind. Can you give me some details on how you edit them? Do you edit the whole GUI, or just the stringtable? Do you specify what language is it, or it somehow finds it out automatically? Do you need to include it in the whole Winamp translation, or can it be stand-alone .wlz file and just copy it into the lang directory?
Using WLZ system, I can edit all resources, like Menu, String table, Dialogs, etc (whole GUI).. Each wlz file is for 1 language. In our case, we can create resource dialog file or ini file. And this file place to wlz, which is packed zip file.
The limitation is, that somebody have to place that translation file to wlz file.
Really, you should talk with Dro. He know everything. I have no idea how to implement it to plugin source to work with Winamp Api.
-Pawel

Last edited by Pawel; 10th April 2019 at 16:14.
Pawel is offline   Reply With Quote
Old 18th September 2009, 17:00   #120
VIPer
Moderator
 
VIPer's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Almaty, Kazakhstan
Posts: 301
Send a message via ICQ to VIPer
Also I too wish to translate your module into Russian. Please send me things for translation on info[_а_]aol.ru when you will make localization support.

Thanks!
VIPer is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump