Old 2nd April 2011, 21:38   #1
t0ncho
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 4
Can't start winamp [error appears]

First to mention...im on Win XP SP3

So when i try to start winamp i get this :


if pic doesn't appear it says: " The application has failed to start because the application configuration is incorrect. Reinstalling the application may fix this problem. "

But...i reinstalled it 3 or 4 times aaand it didn't help... first i though it was maybe from the "ClassicPro" addon i use with winamp, but it wasn't...
Then i search for this on google and i find something (Before this error started to appear i was doing some uninstall on some old win xp updates and some useless apps) about this "Visual C++ 2005 redistributable package" ...so i checked i and realized that i don't have this (maybe i uninstalled it ) ...

So i download it, installed it...and same problem again...i reinstalled winamp but the same thing...damn...i downloaded even more updated versions of this...but no change

Before those uninstalls i haven't got any problems with winamp or that addon
t0ncho is offline   Reply With Quote
Old 3rd April 2011, 22:36   #2
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
you need to provide an external plug-in list (see http://forums.winamp.com/showthread....161361#plugins and scroll down to the external tool) or just follow thing clean re-install option via http://forums.winamp.com/showthread....d=161361#clean (as 3rd party plug-ins aren't usually removed just by running the uninstaller so if something is broken it'll remain there).

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2011, 22:28   #3
t0ncho
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 4
Hi again.
This is what i get when i run nunz.exe (the external tool)

i dont know... did i do something ...i read, that after this report, i should have an txt file in winamp install directory...but i dont see it...maybe cause the report failed (im too tired to think xD )

So i remembered that i had the lastfm application...aand i removed it. Then i uninstall winamp, after that i instal it again, with a LITE installation type
(ok its custom cause i un-checked some features...and checked some others like media library...i will edit my post tomorrow with the info of my install, because i rly need some sleeping)

aaaaaand some fast clicks for hijackthis and dxdiag ..and yes, i read that i must not fix those ammm errors? register files?...anyhow i haven't do anything

aand my specs :
OS- Win XP SP3
RAM- 512 MB
CPU-AMD Sempron 1.9 GHz (2800+)
As for my sound card, i really dont know...my motherboard is Asus A7N8X (Nvidia Nforce2)
VGA -Ati Radeon 9600 Sapphiere
DirectX is 9.0c (as far as i know...my Video card cant support upper)
Winamp version - 5.61 the free version
Winamp type of installation - Lite but some things are unchecked, some are (again tomorrow i will edit this)


I think that's all...or not..anyway thanks for trying to help and sorry if there is any misspelling... goodnight
Attached Files
File Type: txt DxDiag.txt (57.7 KB, 206 views)
File Type: log hijackthis.log (7.1 KB, 183 views)
t0ncho is offline   Reply With Quote
Old 6th April 2011, 22:21   #4
t0ncho
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 4
hi again
as i promise....but i couldn't see the edit button...maybe there isn't one...anyway here's my winamp install



{posted as picture}

also on this current install i have installed only the ClassicPro (version 1.1.5) addOn/plug-in

hope i helped

soooo there was an edit button
t0ncho is offline   Reply With Quote
Old 12th April 2011, 21:06   #5
t0ncho
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 4
bump?

hm no new replies since almost a week ... bump :?
t0ncho is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Tags
error, winamp won't start

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump