Old 5th October 2010, 12:19   #1
Yathosho
Forum King
 
Yathosho's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: AT-DE
Posts: 3,366
Custom UI Questions

i've been thinking about building my own ui for a while now, but there are a couple of things i still don't get.

1. (not exactly nsis relatated) what units are used for width and height of a control in the resource file? i'm not at my home computer now, but i remember resizing a bitmap to 74x74 and that turned out to be 300x300 pixels - though i'm not sure if it even turned out to be a square!

2. how can i add a place holder for an image and manipulate it in my script? i was hoping that MUI (header image!) would give me some clues, but so far i wasn't successful

thx
Yathosho is offline   Reply With Quote
Old 5th October 2010, 13:15   #2
Animaether
Major Dude
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 1,173
1. the units depend on a lot of things.. from the user's DPI settings to the font (size) you specify in NSIS

2. wouldn't ${NSD_CreateBitmap} do? ${NSD_CreateButton} if you want a visible placeholder (well, I use the Button..could use anything that shows the rect of the control, really).
Animaether is offline   Reply With Quote
Old 5th October 2010, 13:40   #3
Yathosho
Forum King
 
Yathosho's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: AT-DE
Posts: 3,366
Quote:
Originally Posted by Animaether View Post
2. wouldn't ${NSD_CreateBitmap} do? ${NSD_CreateButton} if you want a visible placeholder (well, I use the Button..could use anything that shows the rect of the control, really).
well, the control wouldn't be available on instfiles or i probably have more working adjusting a progressbar-plugin for every script i'm using

i was hoping it could be done using nsis code, but if mui depends on more than that, i will stay away from my idea. maybe using the reshacker commandline to add or switch an image is the easier solution. or modifying mui itself.
Yathosho is offline   Reply With Quote
Old 5th October 2010, 13:58   #4
Animaether
Major Dude
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 1,173
yeah, that is correct - you'd be best off using ResHacker if you want it to be available on the InstFiles page
Animaether is offline   Reply With Quote
Old 10th October 2010, 13:19   #5
Yathosho
Forum King
 
Yathosho's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: AT-DE
Posts: 3,366
just dug a bit deeper, seems i will go for a solution using SetBrandingImage (nice one, didn't know about this cmd)
Yathosho is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Developer Center > NSIS Discussion

Tags
controls, custom, interface, resourcehacker

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump