Old 28th February 2011, 07:34   #1
knomaze
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
Play without populating the Playlist

This has got to be a bug but if not then I need to know some work around for this

Under Media Library I click on Audio - I get what I assume is the standard 4 pane layout, Artist, Album, Titles, and then the Playlist on the far right.

I click on one of the songs in the Title pane, right click, select "Play Selection" - and the whole list comes over and replaces the currently playlist. All 9000 songs come over or whatever the number of songs that happen to be in the title pane.

All I wanted to do was play the current entry - I didn't want to replace the playlist - and I certainly didn't want to replace the currently playlist with all 9000 songs from my music collection.

How do you get around this without having to enque the song and then going to the playlist to manually trigger it.

Here is my subsequent problem - with 9000+ songs in my library quite often I can't remember the song by title, so I want to play a portion of it before adding it to the playlist (or not add it).

How do I do this without resorting to 20 mouse clicks to do something that should be able to be done with 1?
knomaze is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2011, 12:54   #2
zackbuffo
Member
 
zackbuffo's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany (Old Europe)
Posts: 97
If you look at the options, you'll find the configuration how winamp reacts if search reults are clicked or double clicked. (I can't be that precise, because on my working machine, I'm posting from, is no winamp installed.)

I guess it's at options > media library. If it's not there it's at least somewhere at the options.

As far as I know it should be possible to enqueue one song out of the ML search results after the current playing song in the playlist by click or double-click. That's the closest you can get...

But you have to work it out via the playlist (the name says it all ).

I solve the pre-listening problem with another workaround:
Select song in ML (search result) > Ctrl+F > play it with Windows Media Player. Not very elegant but WA itself has no pre-listening option, as far as I know. But maybe you'll find a plug-in...

Ich suche jemand in Deutschland, der seinen TAMA Starclassic Maple Kesselsatz tauschen möchte BD:22, TT:14, 12, 10. Ich bin mit dem Set sehr zufrieden, habe mich aber an meiner Lackierung "Tequila Sunrise" sattgesehen. Das Set ist von 2002, gepflegt und wurde ausschließlich in Cases transportiert. Bei Interesse bitte PM an mich. Immernoch aktuell in 2018!!!
zackbuffo is offline   Reply With Quote
Old 14th July 2011, 06:52   #3
rodbrew
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by knomaze View Post
This has got to be a bug but if not then I need to know some work around for this

I click on one of the songs in the Title pane, right click, select "Play Selection" - and the whole list comes over and replaces the currently playlist. All 9000 songs come over or whatever the number of songs that happen to be in the title pane.

All I wanted to do was play the current entry - I didn't want to replace the playlist - and I certainly didn't want to replace the currently playlist with all 9000 songs from my music collection.
I agree I don't think this works as intended and hasn't for a long time. If you "Play Selected" one song it will enqueue everything in the song pane. However if you "Play Selected" at least two songs it will just enqueue and play those two songs. If you wanted to enqueue every song by that artist you would do it from the artist pane and if you wanted to play a entire album you would enqueue it from the album pane. It seems the "Enqueue Selected" works properly just not the "Play Selected" feature.
rodbrew is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump