Old 20th October 2011, 17:07   #1
japhetB
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 18
Shoutcast dsp won't work

Hi
Im a complete newb at broadcasting.
I have dowloaded winamp, DSP plugin, even the transcoder thing.
I have ran everything as admin on win7 64bit.
All connection data is correct for V1 legacy server im trying to connect to, i click connect and nothing happens.
Any idea's this is drivin me mad

Last edited by japhetB; 20th October 2011 at 19:22.
japhetB is offline   Reply With Quote
Old 20th October 2011, 18:19   #2
thinktink
Forum King
 
thinktink's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: On the streets of Kings County, CA.
Posts: 3,013
Send a message via Skype™ to thinktink
I can't connect to it either. Do you know if that remote host is configured to allow incoming connections to the DNAS?
thinktink is offline   Reply With Quote
Old 20th October 2011, 18:26   #3
japhetB
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 18
It has to be, all other DJ's can connect but there all in the US im in UK and im the first DJ from outside US to broadcast. Its as though something somewhere is blocking something...
japhetB is offline   Reply With Quote
Old 20th October 2011, 18:26   #4
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
i cannot connect to it either and it just seems to time out on that port and a few of the other common ones used. tbh it just seems like the server is not running or it's just not on that IP (which is something i think we possibly mentioned in your previous thread).

and i'm testing from a vpn connection so i should be geo-ip'd from the US (cannot try from my normal UK setup as in the middle of working on something).

one way of seeing what might be right is being able to access the summary page of the DNAS being used.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 20th October 2011, 18:32   #5
japhetB
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 18
Thats the address for the station website also, but if put it in browser, it just times out, i cant even ping it.
I heard something about ISP's blocking US sites, to stop free dowloads ect, ring a bell?
japhetB is offline   Reply With Quote
Old 20th October 2011, 18:36   #6
japhetB
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 18
Thanks, I'll ask for that and post it, apologies for being a repetative bore
japhetB is offline   Reply With Quote
Old 20th October 2011, 19:07   #7
thinktink
Forum King
 
thinktink's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: On the streets of Kings County, CA.
Posts: 3,013
Send a message via Skype™ to thinktink
I'm in the US and I still can't connect to it.
http://66.68.28.166:5878/index.html
thinktink is offline   Reply With Quote
Old 20th October 2011, 19:26   #8
Bryon Stout
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 377
Deep house lounge

Hello Everyone.

I use WHMSonic as the auto dj control software. WHMSonic uses a special port for DJs to longin without turning off the auto dj.

66.68.28.166 IP for djs to login to
5878 Port for them to connect to

The shoutcast DNAS is located at the following address.

66.68.28.166:8038

We are not sure why Japhet cant connect. If he can ping and connect to our website
www.deephouselounge.com

he should be able to ping the server IP
Bryon Stout is offline   Reply With Quote
Old 20th October 2011, 19:37   #9
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
deephouselounge.com works for me, but 66.68.28.166:8038 doesn't resolve and just times out.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 20th October 2011, 19:39   #10
Bryon Stout
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 377
you need to put it in your browser like this..

http://68.68.28.166:8038
Bryon Stout is offline   Reply With Quote
Old 20th October 2011, 19:55   #11
thinktink
Forum King
 
thinktink's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: On the streets of Kings County, CA.
Posts: 3,013
Send a message via Skype™ to thinktink
http://66.68.28.166:8038/index.html doesn't work for me either.
thinktink is offline   Reply With Quote
Old 20th October 2011, 20:02   #12
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
now i'm not on vpn (as was the case earlier), i can actually access 68.68.28.166:8038 and i've just tried with the previous details in the DSP and it's able to get a cipher response failure i.e. password is incorrect (as i'd have expected).

edit
hmm, and now it won't resolve to the DNAS page.

edit 2
it's intermittent in responding, that's just weird.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 20th October 2011, 20:10   #13
Bryon Stout
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 377
Thats strange. It must be something up with your firewall and the our port?




Would you like me to take a shot of anything in the admin section?
Bryon Stout is offline   Reply With Quote
Old 20th October 2011, 20:14   #14
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
it's not failing now, must have been side-effects from coming off vpn.

so i can get to the DNAS and the DSP recognises and attempts to connect, with a password failure. so seems like that's all ok.

most perplexing why it's then failing for japhetB.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 20th October 2011, 20:20   #15
thinktink
Forum King
 
thinktink's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: On the streets of Kings County, CA.
Posts: 3,013
Send a message via Skype™ to thinktink
I can connect to http://66.68.28.166:8038/
I can't connect to http://66.68.28.166:5878/ connection timed out.

[EDIT /]
http://66.68.28.166:8038/ just died. Like DrO said, it's intermittent.

[EDIT /]
Discovered I was using 6 for 8 on the first octet. All seems to be working.
thinktink is offline   Reply With Quote
Old 20th October 2011, 20:32   #16
Bryon Stout
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 377
lol there ya go. You had the wrong ip. Starring at this computer screen all day. Didnt even notice.

Japh.. Are you sure you had the ip input correctly in the shoutcast dsp?
Bryon Stout is offline   Reply With Quote
Old 20th October 2011, 21:01   #17
japhetB
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 18
Yep that works, Only took two months to that figure it out - result, lol

Thanks for all your help guys!
japhetB is offline   Reply With Quote
Old 20th October 2011, 21:05   #18
Bryon Stout
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 377
Bryon Stout is offline   Reply With Quote
Old 20th October 2011, 21:24   #19
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
one of the things which was mentioned early on to check if the details were correct, heh. good to know there a resolution to this all now.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Discussions

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump