Old 9th April 2006, 21:04   #1
Eo.S.
Milkdrop Moderator
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 114
sometimes files add to playlist, sometimes replace, why?

In my winamp 2.91, anytime I double click a media file from my HD it is added to the bottom of the winamp playlist, likewise most of the time files opened from a browser window are added, but sometimes... it completely replaces my entire playlist with the file from the browser. What controls whether or not the list is replaced or added to, I want the added-to-playlist behaviour to be how it always behaves.

In winamp 5 however I have found that it always replaces the playlist never adding to it, I have never been able to get winamp 5 to just add files to the playlist from browser or HD.

Eo.S.
Eo.S. is offline   Reply With Quote
Old 9th April 2006, 22:48   #2
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 36,137
Which browser? Internet Explorer 6? Other?
Windows OS?
Winamp 5.21? Clean install?
Which particular file types? mp3, m3u, pls, wmv, other?

Winamp 5.21 > Prefs > File Types:
Enqueue files on double click...

When checked, the default Windows/IE action is "Enqueue" (add to playlist)
when unchecked, the default action is Play (replace playlist)

The only other relevant setting in the default setup is:
Winamp 5.2x > Prefs > Jump to File > Shell Options:
Make 'Enqueue & Play' the default action.

I've known that particular option to make Firefox browser go a bit screwy, where it sometimes just replaces the playlist. But alas, Firefox doesn't really let you edit MIME settings in the same way as Mozilla/Netscape, where you can edit the command line and add switches, so there's not much which can be done about it, heh.
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 16th August 2006, 17:00   #3
Drahken
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 7
Are there any commandline-type arguments to make a file or URL be enqued instead of playing? ie: I have a custom context menu item setup in k-meleon which lets me send a link on a webpage to winamp.exe. When I do this, it replaces everything currently in the playlist. Is there some argument (perhaps -enque) that I could add which would make it enque the item instead of playing it?
Drahken is offline   Reply With Quote
Old 16th August 2006, 17:32   #4
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,385
/add example...
"C:\Program Files\Winamp\Winamp.exe"space/addspace"http://www.whereever.com/radio/listen.pls"
Where space represents a single space.

More info from...
Common Issues section of the Troubleshooters Sticky...
Winamp API / Command Line Options
http://forums.winamp.com/showthread.php?threadid=180297
http://forums.winamp.com/showthread....61#post1440261

Please do not PM me for tech support. Any request for tech support through PM will be ignored.
Read the Stickies
---> | | | | <--- Knowledge is power
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Old 2nd November 2006, 00:34   #5
blausand-temp
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: cologne, germany
Posts: 1
Send a message via ICQ to blausand-temp
solved by choosing default action in Firefox2

HI there,

i had the same Prob long time, used to copy Link-Adress and opening URl in WA5,
today i opened Firefox-Prefs>Content>FileTypes>Manage
chose .pls > Edit > default action
instead of manually chosen Winamp.exe.

helped for me - now enqueueing radiostations!

greetz from cologne, germany

code:

\\ //
| |
|__ _ _ _ __ __|
| | | '_) | | (_` '_) { } | |
|__l l__ (_l {__} ._) (_l | | l__|

k o m p l e x e a u d i o v i s i o n

blausand-temp is offline   Reply With Quote
Old 4th December 2006, 20:54   #6
squarepusher
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 18
Send a message via AIM to squarepusher
Quote:
Originally posted by JonnyMac
/add example...
"C:\Program Files\Winamp\Winamp.exe"space/addspace"http://www.whereever.com/radio/listen.pls"
Where space represents a single space.

More info from...
Common Issues section of the Troubleshooters Sticky...
Winamp API / Command Line Options
http://forums.winamp.com/showthread.php?threadid=180297
http://forums.winamp.com/showthread....61#post1440261
question. a lot of tims in firefox, when i choose a pls file, it opens the literal pls file in a webpage (the text of it, isntead of opening the filetype action)

anyone have any idea why?
squarepusher is offline   Reply With Quote
Old 4th December 2006, 21:07   #7
flocksoft
Major Dude
 
flocksoft's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Italy
Posts: 695
Quote:
Originally posted by squarepusher
question. a lot of tims in firefox, when i choose a pls file, it opens the literal pls file in a webpage (the text of it, isntead of opening the filetype action)

anyone have any idea why?
it's the same mime problem here for Opera browser:
http://forums.winamp.com/showthread.php?threadid=260945

the solution for Firefox is the same (of course the position in preferences is different, so navigate trough them...)

bye
flocksoft is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump