Old 8th December 2018, 11:45   #1
NurLutix
Senior Member
 
NurLutix's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Germany
Posts: 113
Multiple bitrates

Hey,
I know a lot of radios that support 256, 192 as well as 128 kbit/s. How do I do this with SHOUTcast, that everyone plays the same and so? I don't look through that way.

Greetings
Luca Stratmann
NurLutix is online now   Reply With Quote
Old 12th December 2018, 09:11   #2
ram130
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: New York
Posts: 119
Send a message via AIM to ram130 Send a message via Yahoo to ram130
Just add it in your encoder, and make sure your host plan supports this. Example; Host advertises: Upto 320kbps for $30/month, this is good and you can have multiple bit rates to the max, all of them adds up. For example, 192k and 64k streams, total= 256k

Ramon
ram130 is offline   Reply With Quote
Old 12th December 2018, 23:42   #3
neralex
Major Dude
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 561
@NurLutix: If you are hosting DNAS on a own box, then you can add different mountpoints on the same instance and then you have to feed each mountpoint with your encoder (e.g. playlist management software) in different bitrates on the same time.
neralex is offline   Reply With Quote
Old 13th December 2018, 17:27   #4
NurLutix
Senior Member
 
NurLutix's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Germany
Posts: 113
Hey,
When I create a new Mountpoint, where can I find it? If the Mountpoint is called 192, for example, what do I have to do?

Greetings
Luca Stratmann
NurLutix is online now   Reply With Quote
Old 13th December 2018, 19:31   #5
neralex
Major Dude
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 561
With DNAS I mean not the streaming service - I mean the server software, which can you install on a own server. It seems this is a dinosaur today - but ya you can run your own SHOUTcast on a own server with Linux or Windows - and ya it works really fine without this bullshit of YP and without the latest crap payment wall version. v2.5.5.733 ftw. And ya, there is a config-file, where you can add so many mountpoints as you need. It doesn't matter how you call it - important is with which bitrate you are feeding it with your enconder.

SHOUTcast DNAS is a streaming server not a source-manager.
neralex is offline   Reply With Quote
Old 13th December 2018, 20:10   #6
NurLutix
Senior Member
 
NurLutix's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Germany
Posts: 113
I created the Mountpoints via Centova Cast. But where can I find them now?
Example: yourip.com:theport/mountpointtest? Or how does that work?
NurLutix is online now   Reply With Quote
Old 13th December 2018, 21:12   #7
ram130
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: New York
Posts: 119
Send a message via AIM to ram130 Send a message via Yahoo to ram130
Restart your server. Click admin to go to your main server. Click admin login and you’ll see all of them and their status. For connection details go to source connection details on the left. Or attach this to your main server url after port number /admin.cgi?mode=sources

Ramon
ram130 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump