Old 26th November 2003, 16:40   #281
evil_oj
Senior Member
 
evil_oj's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Canada
Posts: 476
Quote:
Originally posted by evil_oj
So Winamp 5 Pro is out on the Dec. 4th? ie. Winamp 5 Final == Winamp 5 Pro ?
Oops! What I meant was, Winamp 5 Final's Release Day == Winamp 5 Pro's Release Day?

Or will a crippled version still appear for a while before Pro?
evil_oj is offline  
Old 26th November 2003, 16:48   #282
WhiteRayven
Major Dude
 
WhiteRayven's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 682
I believe that expression is true

Why make something idiot proof?? Someone will only make a better idiot!
WhiteRayven is offline  
Old 26th November 2003, 18:24   #283
bnuk013
Junior Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 8
Send a message via AIM to bnuk013
w5!!!

been playing around with the new release for the last hour or so.. holy crap this is so sweet! finally a library that can handle all my songs with getting retarded!!!! (7K+ mp3s) and it can even load all of them in the playlist easily, that used take 20+ minutes. And there is soo much flexibility too in the preferances, i just keep finding features that are just so damn cool.
Does anyone know if they ever plan to add a cleaner shoutcast support? like instead of just having one line with station name, station info, song info and other random info all in one line, also some way to not have a seperate line for each mirror. they could almost have a seperate litle window that comes up instead of the playlist editor.
bnuk013 is offline  
Old 26th November 2003, 19:34   #284
nloki
Junior Member
 
nloki's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Near Flint...(MI)
Posts: 13
Send a message via AIM to nloki Send a message via Yahoo to nloki
Re: w5!!!

Quote:
Originally posted by bnuk013
been playing around with the new release for the last hour or so.. holy crap this is so sweet! finally a library that can handle all my songs with getting retarded!!!! (7K+ mp3s) and it can even load all of them in the playlist easily, that used take 20+ minutes. And there is soo much flexibility too in the preferances, i just keep finding features that are just so damn cool.
Does anyone know if they ever plan to add a cleaner shoutcast support? like instead of just having one line with station name, station info, song info and other random info all in one line, also some way to not have a seperate line for each mirror. they could almost have a seperate litle window that comes up instead of the playlist editor.
i think you meant to say without , hopefully that is what you meant...

as for shoutcast support i'm thinking plugin, i don't really use shoutcast though so don't ask me...
nloki is offline  
Old 26th November 2003, 23:28   #285
TobyG
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Prairieville, Louisiana
Posts: 23
@Reaper: Yeah, I've got iTouch installed, but they've apparently released a new version since I posted that. Hopefully that'll fix it.

[offtopic]Small world, eh cher?[/offtopic]

@Lunas: Thanks, hopefully the latest will work here too.
TobyG is offline  
Old 26th November 2003, 23:59   #286
TobyG
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Prairieville, Louisiana
Posts: 23
OK, after installing the latest iTouch and an updated players.ini file which they say should work, it still does nothing. The other odd thing is that the old style key combinations don't work either (i.e. X, C, V, B). Could this be related to the new Global hotkeys plugin in RC8?
TobyG is offline  
Old 27th November 2003, 05:14   #287
iron2000
Senior Member
 
iron2000's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Singapore
Posts: 391
Found out that when WMP comes up the WA hotkeys don't function anymore until WMP is closed.

In the past with another plugin I could pause both players at the same time. My sister likes to watch movies on WMP and when she press the pause key Winamp comes up with music, pause again movie continues music pause.

Thanx
iron2000 is offline  
Old 27th November 2003, 07:57   #288
Lunas
Junior Member
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 31
the main player part of winamp still dissappears sometimes most likely in a transition from a version 3 skin to a version 2 skin probably occuring while winamp is in the background
Lunas is offline  
Old 27th November 2003, 09:44   #289
chros
Member
 
chros's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 77
MP3cue 0.94 plugin & Winamp 5

It's an old (2001) plugin but it's one of the best.
It works with the Classic skins fine, but don't with the Modern skins ...

So: is there any workaround to solve this ? Or somebody have to rewrite this fine proggy ???

Thanx
chros is offline  
Old 27th November 2003, 11:11   #290
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,822
Oh I'm sure guerillasoft will update mp3cue when 5.0 Final and SDK are released.
DJ Egg is offline  
Old 27th November 2003, 13:41   #291
Lion King
Major Dude
 
Join Date: Jan 2001
Posts: 1,670
i doubt that. there weren't any updates for encspot and mp3cue for more than a year. www.guerillasoft.com doesn't exist anymore either.
Lion King is offline  
Old 27th November 2003, 15:04   #292
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,822
Yeah, well, ya never know, maybe dee will come out of retirement?
DJ Egg is offline  
Old 27th November 2003, 19:28   #293
Neofite
Junior Member
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 3
Hi all,

Winamp noob here. Is there a way to play Real Audio stuff with winamp?? I have having RA on my computer. Also can you DL/record streaming audio with WInamp??

I just got 5rc8 and am loving it. no bugs that i have seen so far.
Neofite is offline  
Old 27th November 2003, 19:46   #294
Reaper
Forum King
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 2,928
Quote:
Originally posted by Neofite
Is there a way to play Real Audio stuff with winamp?? I have having RA on my computer.
TSGH -> Useful Links

A list of available Real Audio/Video plugins
http://forums.winamp.com/showthread.php?threadid=66629

Make note that you're still going to need Real or atleast the codecs installed.

Quote:
Also can you DL/record streaming audio with WInamp??
Read the forum rules, it's illegal and will not be discussed here:
Quote:
StreamRippers
- Due to legal liability issues, any information or references to information about streamripping applications are strictly prohibited within these forums. Any threads/posts containing such information will be edited/deleted without warning..

ml_iPod - [Homepage] | [Forums] | [Wiki]
Reaper is offline  
Old 27th November 2003, 19:46   #295
WhiteRayven
Major Dude
 
WhiteRayven's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 682
Neofite, read this entire thread. I know that somewhere in here there is a link for a winamp plugin., Also, be sure to read all the stickies that say "READ THIS FIRST", they generally answer all those questions.
Also read the FAQ's, I am pretty sure thats one of them.
[edit]
I don't mean to be harsh. Try Searching the forums

Why make something idiot proof?? Someone will only make a better idiot!
WhiteRayven is offline  
Old 27th November 2003, 20:13   #296
AtiUser
Member
 
AtiUser's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Germany
Posts: 90
Send a message via ICQ to AtiUser
Quote:
Originally posted by TobyG
OK, after installing the latest iTouch and an updated players.ini file which they say should work, it still does nothing. The other odd thing is that the old style key combinations don't work either (i.e. X, C, V, B). Could this be related to the new Global hotkeys plugin in RC8?
The media keys of my Logitech Internet Navigator (iTouch 2.20) works fine with Classic Skins.

With Modern Skins the buttons "Play" etc
don't work, when Winamp is on top.

When I minimize Winamp to the Systray, then the buttons also work with modern skins.

I hope Logitech will fix this issue after WA 5 Final release.
AtiUser is offline  
Old 28th November 2003, 03:35   #297
TobyG
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Prairieville, Louisiana
Posts: 23
Quote:
Originally posted by AtiUser
The media keys of my Logitech Internet Navigator (iTouch 2.20) works fine with Classic Skins.

With Modern Skins the buttons "Play" etc
don't work, when Winamp is on top.

When I minimize Winamp to the Systray, then the buttons also work with modern skins.

I hope Logitech will fix this issue after WA 5 Final release.
Hmmm...I'm using a classic skin with iTouch 2.20. No dice. Worked fine on every prior release to RC8. Guess I'll wait and see what happens with Final.
TobyG is offline  
Old 28th November 2003, 08:58   #298
chros
Member
 
chros's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 77
Quote:
Originally posted by DJ Egg
Yeah, well, ya never know, maybe dee will come out of retirement?
I havet to say that I must agree with Lion King ...
Yesterday I have tried to send an email to dee's address (which was on the mentioned webpage):
<dee@guerillasoft.com>:
Sorry, I couldn't find a mail exchanger or IP address.

BUT!!!

There's a guy called Brian Fernandes who have wrote an mp3cue proggy for xmms (on Linux)... He wrote on his homepage that dee had helped him very much ... And he almost have finished his mediaCue plugin for Winamp3 !!! And that time I have wrote a letter to him that winamp5 is on the corner ... Perhaps, if You guys write him an email too, maybe he will backport his plugin to winamp5 !!!

his webpage:
http://brianvictor.***********/mp3cue.htm

Ohhhh !!! I have just found this mediacue page too:
http://brianvictor.***********/mediacue.htm
It's quite impressive ! I have just downloaded so I didn't know if it works with winamp5 ...
And it can split mp3 files too !!!!!!!!!!!!!!!!

Greetings

Last edited by chros; 28th November 2003 at 11:38.
chros is offline  
Old 28th November 2003, 12:50   #299
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,822
No, it's a Winamp3 WAC component, not a Winamp (2.x / 5.x) plugin.
Alas, Winamp doesn't support WAC components.
I've also e-mailed Brian, and have explained the current situation.
Hopefully, he won't be too depressed (after finding out that Winamp3 and WAC components will no longer be supported).
DJ Egg is offline  
Old 28th November 2003, 18:46   #300
swhite
Member
 
Join Date: Jan 2001
Posts: 84
So why is WASABI considered dead? What was wrong with the platform, and why is Winamp5 built upon Winamp2?

I do love Winamp5, it's the best Winamp yet, but I'm just curious as to why it's based on Winamp2 instead of 3....

Shayne
swhite is offline  
Old 28th November 2003, 18:49   #301
WhiteRayven
Major Dude
 
WhiteRayven's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 682
Wasabi isn't dead. I think its just on the back burner for a bit. It will still be developed, but not right now.

Some one please correct me if I am wrong.

Why make something idiot proof?? Someone will only make a better idiot!
WhiteRayven is offline  
Old 28th November 2003, 18:55   #302
sanosuke
Major Dude
 
sanosuke's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Singapore
Posts: 1,891
winamp3 is dead, wasabi is not...

Big-assed signature deleted by errr.. whats his name again??
sanosuke is offline  
Old 28th November 2003, 19:21   #303
Plague
f(caffeine){
return wasabi;
}
(Forum King)
 
Plague's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Sweden
Posts: 3,984
winamp3 is dead, wasabi player is not dead and wasabi is far from dead as it's beeing developed and used in both winamp 5 and wasabi player..

-Plague
Plague is offline  
Old 28th November 2003, 19:25   #304
WhiteRayven
Major Dude
 
WhiteRayven's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 682
Where is/can I get the wasabi player?

Why make something idiot proof?? Someone will only make a better idiot!
WhiteRayven is offline  
Old 28th November 2003, 19:27   #305
unfnknblvbl
Member
 
unfnknblvbl's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Adelaide, Australia
Posts: 69
Send a message via ICQ to unfnknblvbl
because people just didn't like Winamp3 as much as WA2, I'm guessing - it didn't do anything better or more than WA2, and yet performance was pretty shocking, while WA2 was useable on an old P90... the basic appeal of Winamp is that it is/was a fast and light music player that's free of bloat and doesn't bog your system down. WA3 used up a lot more resources than WA2 for no discernable reason.

it's 6am and I'm eitehr repeating myself or not making sense, so I'm going to bed
unfnknblvbl is offline  
Old 28th November 2003, 21:13   #306
Plague
f(caffeine){
return wasabi;
}
(Forum King)
 
Plague's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Sweden
Posts: 3,984
Quote:
Originally posted by WhiteRayven
Where is/can I get the wasabi player?
Here
This was the very first build called Wasabi Player, so do not expect much, it's a very much work-in-progress application.
As you can see it's still build 499 (which was a winamp3 build) only it's 499c now, so don't expect much more than is offered in Winamp3 499.

The current state of Wasabi Player is that it's still beeing transformed from Winamp3 to Wasabi Player, stuff are beeing renamed and so on...

-Plague
Plague is offline  
Old 28th November 2003, 21:53   #307
roca.boi
Junior Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Tallahassee, FL
Posts: 1
Send a message via AIM to roca.boi Send a message via Yahoo to roca.boi
Hey! Im a newbie, to the forum. I used WA2, when i saw it on AO Hell. I HATED IT! I use WMP forever, til WA5 came out! I F-ING LOVE IT! I use 3 wfor a while, but, since my fiels where .wma, it never played right. OMFG! THe ML? Is soooo cool! The skinning, and Notifations? AH, i love WA5 im never going mack To Winshit Meda Plaayer! WA5 forever.

BTW, no bugs as far as teh features i use.

Ok, i was typing fast sorry!

forever!
roca.boi is offline  
Old 28th November 2003, 22:14   #308
WhiteRayven
Major Dude
 
WhiteRayven's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 682
OK, Does any one out there have one of the new mice with a tilt Wheel in it?

Cause I noticed that in the ML If I click on the horizontal scroll bar the tilt wheel will scroll a bit and then stop. then I have to click on it again.

Has any on else seen this?

I know where bug reports go... But I know that the tilt wheel support is not yet(as in I hope it is soon) a feature of winamp.

Why make something idiot proof?? Someone will only make a better idiot!
WhiteRayven is offline  
Old 30th November 2003, 01:48   #309
Firebrand
Member
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 64
So the latest release has a good global hotkeys plugin? That's great to hear. I can see how that would be quite useful.

Do Winamp 5's plugins work with Winamp 2? I wouldn't mind using that plugin while I wait for Winamp 5's final release. Or is there a better Winamp 2 plugin out there that does that?

I've been skeptic about Winamp 5 because I'm on a low resource machine right now, but it sounds like it's coming along nicely and not as "heavy" as Winamp 3 is. Keep it up.
Firebrand is offline  
Old 30th November 2003, 01:56   #310
Sawg
Guest
 
Posts: n/a
If you don't install Modern skin support and the ML, it IS Winamp 2. After final is released there should be no reason to keep Winamp 2.X around. In fact it will not be supported. Try downloading Winamp 5.0 RC8 Lite.

To answer your question though, the plug-in used in Winamp 5.0 probably wouldn't work with older 2.X versions since it makes use of recent API additions. Maybe in the 2.9X series, defiantly not before. But you should upgrade to 5.0 anyways.
 
Old 30th November 2003, 03:17   #311
Firebrand
Member
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 64
You're right. I just downloaded and installed Winamp 5 RC8 (full install) and it uses just about the same amount of memory as Winamp 2.9x so long as it's set to the classic skin.

Since my Winamp 2 plugins still work with it and I haven't run into any problems (yet), I'll probably just go ahead and switch for good now.

Firebrand is offline  
Old 30th November 2003, 08:28   #312
zer0_06
Junior Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 6
what would be cool is if they mead it abel to play applemusic store songs
zer0_06 is offline  
Old 30th November 2003, 08:55   #313
Reaper
Forum King
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 2,928
Quote:
Originally posted by zer0_06
what would be cool is if they mead it abel to play applemusic store songs
Playing back iTunes Music Store AAC files in Winamp

ml_iPod - [Homepage] | [Forums] | [Wiki]
Reaper is offline  
Old 30th November 2003, 10:09   #314
BesigedB
Junior Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Scotland
Posts: 47
Would it be possible to add Winamp to the windows "Set Programs Access & Defaults" menu under Media Players?
BesigedB is offline  
Old 30th November 2003, 20:47   #315
Dazog
Moderator Alumni
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 418
Quote:
Originally posted by BesigedB
Would it be possible to add Winamp to the windows "Set Programs Access & Defaults" menu under Media Players?
It is, but not high on the priority list, getting it bug free is more important than windows seeing it as a valid media player

screw what ms thinks
Dazog is offline  
Old 30th November 2003, 23:48   #316
amano
Major Dude
 
amano's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: where the llamas come from!
Posts: 952
*message removed*


EDIT: whoops! , wrong thread (again) sorry for spamming

eeeee eeeeeee eeeee eeeee eeeee
8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 88
8eee8 8e 8 8 8eee8 8e 8 8 8
88 8 88 8 8 88 8 88 8 8 8
88 8 88 8 8 88 8 88 8 8eee8

Last edited by amano; 1st December 2003 at 01:20.
amano is offline  
Old 1st December 2003, 08:40   #317
chros
Member
 
chros's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 77
Quote:
Originally posted by DJ Egg
No, it's a Winamp3 WAC component, not a Winamp (2.x / 5.x) plugin.
Alas, Winamp doesn't support WAC components.
I've also e-mailed Brian, and have explained the current situation.
Hopefully, he won't be too depressed (after finding out that Winamp3 and WAC components will no longer be supported).
Cool!
At least, we are two of us who needs this plugin ...
chros is offline  
Old 1st December 2003, 08:44   #318
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,822
Looks like my e-mail worked
http://forums.winamp.com/showthread....63#post1181263
DJ Egg is offline  
Old 1st December 2003, 10:26   #319
Wish
Major Dude
 
Join Date: Oct 2000
Posts: 702
Latest internal RC still hasn't fixed the minimize, close, restart Winamp bug. Is anyone actually gonna do something about this?
Wish is offline  
Old 1st December 2003, 10:34   #320
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,822
@ Wish
http://forums.winamp.com/showthread.php?threadid=157934
DJ Egg is offline  
Closed Thread
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump