Old 8th February 2006, 00:18   #361
fisher819
Senior Member
 
fisher819's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Lebanon
Posts: 225
Send a message via Yahoo to fisher819
what i meant by no plugins installed, is that i didn't install any plugin besides the ones that come with winamp (i was in a hurry when i wrote the other post).

i have in_wm.dll v3.01, but i don't know what version is enc_wma.dll (it doesn't say in the properties of the file)

drmclien.dll: v9.0.0.3250
wmvcore.dll: v10.0.0.3646

help us count :Click here
fisher819 is offline  
Old 8th February 2006, 01:07   #362
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,822
Well I can see that you've got the WM v10 codecs installed, but your drmclien.dll is from v9, so you could try replacing it with this one:

DRMClien.dll (v10.0.0.3082)

I advise that you backup the existing version first.
DJ Egg is offline  
Old 8th February 2006, 07:47   #363
fisher819
Senior Member
 
fisher819's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Lebanon
Posts: 225
Send a message via Yahoo to fisher819
i tried it, but it didn't work.

anyways 10x for the help, but i think i found a solution:

since i am going to format my hard drive next week, maybe it will help.

help us count :Click here
fisher819 is offline  
Old 8th February 2006, 12:48   #364
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,822
I give in, heh :/
DJ Egg is offline  
Old 8th February 2006, 20:11   #365
osmosis
Major Dude
 
osmosis's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Cananada
Posts: 841
Re: Winamp 5.2 Beta - build 393 - get it here!

Quote:
Originally posted by Benski
Check back here every few days for updated builds.
I've been checking back because I prefer the beta to the current stable (seems faster/more resource efficient, is it just me?) but obviously there's been no update in awhile and the playlist glitch is starting to get to me. I hate to beg/hassle, but any idea when the new beta will be ready?
osmosis is offline  
Old 8th February 2006, 20:40   #366
CraigF
Passionately Apathetic
Administrator
 
CraigF's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Hell
Posts: 5,435
We've had a fair few internal builds since. Some new stuff has been dropped in that just haven't been up to even our testing, let alone public testing.

Hopefully things will suck much less than they do now, otherwise we're going to have to fend off quite a few complaints come release day.

CraigF is offline  
Old 8th February 2006, 23:33   #367
DaRipper
Junior Member
 
DaRipper's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Mauritius
Posts: 11
Quote:
Originally posted by CraigF
We've had a fair few internal builds since. Some new stuff has been dropped in that just haven't been up to even our testing, let alone public testing.
You guys keeping the good stuff for yourselves huh? LOL

I did a format today (thank you StarForce , some of you might know what I'm talking about), had a clean system with nothing but drivers and essentials, and installed WA 5.2. First thing, my PC would crash occasionnally, giving me the BSOD, or just hang. It might be WA and it might be not. So if anyone got the same problem, please let know. If not I'll consider myself a unique case...
DaRipper is offline  
Old 8th February 2006, 23:43   #368
amano
Major Dude
 
amano's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: where the llamas come from!
Posts: 952
If you don't play music and your windows crashes anyway, it is certainly not the fault of winamp. Or veeery unlikely. Rather the drivers or "essentials". Driver problems rather lead to whole Windows crashes than application problems. I hope that you use a recent Windows. Win95, win98 and especially winME liked to crash without any given reason.

eeeee eeeeeee eeeee eeeee eeeee
8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 88
8eee8 8e 8 8 8eee8 8e 8 8 8
88 8 88 8 8 88 8 88 8 8 8
88 8 88 8 8 88 8 88 8 8eee8
amano is offline  
Old 8th February 2006, 23:55   #369
DaRipper
Junior Member
 
DaRipper's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Mauritius
Posts: 11
@amano
I'm using WinXP SP2... it crashes WHEN I listen to music, else I wouldn't post the problem here, duh :P . And again, it does not do so immediately, maybe after 20-30mins. Maybe it's a coincidence that it happens when I'm using WA, that's why I'm gonna get through the minidumps to know more. And in the meantime, I wanted to know if others had the same ploblem. If not then I'd call myself an exception to the rule.
DaRipper is offline  
Old 9th February 2006, 06:32   #370
-= Krull =-
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1
Verifing IE 7 bug/ conflict

***Originally posted by Ðårkeñ®
Winamp 5.2 build 393:

code:Application popup:
winamp.exe - Application Error :
The instruction at "0x7c80979d" referenced memory at "0x01340024".
The memory could not be "written".

Click on OK to terminate the program

For more information, see Help and Support Center at
http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.***

Confirming the error message recieved by Darken.

Winxp sp2 fully patched as of 2/9/06
IE7 7.0.5299.0
winamp 5.2.393 beta

Only difference is the referenced memory location. On install with any of the three beta versions(regardless of how many times I install, reboot, ect) I get this error;
**the instruction at "0x7c80979d" referenced memory at "0x010d0024". The memory cound not "written". Click on OK to terminate the program**

this is as the install is almost complete, then, when you click ok, it pops up the winamp install screen with the option to finish the install.

Winamp will open and play, verified beta build # as the current beta build 0f 393.
Also, at every closing of winamp I recieve the same message as above.

no current 3rd party plugins of any kind. this is verified on 3 seperate machines, 2 amd and 1 intel. all with currently patched and updated winxp sp2. all with same version of IE7. I have 1 machine with IE 6 that I will attempt to install the latest build of winamp, then IE 7 and see how that goes. Hope this helps.


PS. goofed and created new topic instead of replied to the beta forum. could some nice important person delete it for me. Sorry for the trouble and TYIA
-= Krull =-
-= Krull =- is offline  
Old 9th February 2006, 07:37   #371
omarello
Major Dude
 
omarello's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: ---- Montreal ---- Canada ----
Posts: 529
just a minor issue with the installer...

when i reached the "Select Icons to Install and media association" screen, and tiked the options i wanted i pressed back by mistake, and then when i press next... everything was checked....

ehh... i dont think its a big deal but hey... it happened...

other than that i have yet to play around with the beta..

thanks guys

Shoot me again I ain't dead YET
omarello is offline  
Old 9th February 2006, 11:03   #372
omarello
Major Dude
 
omarello's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: ---- Montreal ---- Canada ----
Posts: 529
i got an error while synching my ipod...

heres the exact scenario....

Specs:
-------

XP Sp2
P4 1.6
256Mb Ram
Clean install of Winamp beta in a seperate folder
5th gen Video Ipod (60 Gb)

Scnario
--------
- I already had my music library synched with my Ipod using iTunes...
- I put some files into my music library (in winamp beta), not all my music but some files just to test synching with ipod (those files where podcasts).

- Connected my iPod (it was recognized correctly), and pressed synch...
- Files where being transfered..
- As soon as file transfer was done i got this message (check attachement image)

- I checked my ipod later, I am not sure if the files where synched correctly cause i already had them on the ipod... but what seemed to happen is i could no longer find those songs under the Podcasts menu, but i can find them under the genre/podcasts menu.

hope this explanation helps debug the problem..
Attached Images
File Type: png ipod_error.png (76.6 KB, 475 views)

Shoot me again I ain't dead YET
omarello is offline  
Old 9th February 2006, 11:35   #373
colorspace
Member
 
colorspace's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Netherlands
Posts: 69
When Winamp crashed, I saw this :


But the Winamp error feedback send to 'bugyman' <bug@winamp.com> could not be delivered


[Edit --> DJ Egg]
Please read
colorspace is offline  
Old 9th February 2006, 11:40   #374
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,222
In latest beta...

When using the Randomize or Reverse list feature (in Playlist Editor > Misc > Sort), the line that was highlighted before stays highlighted, instead of the file.

i.e. Items in playlist, nr 3 is highlighted (i.e. is playing / is played last)
1 Blah
2 Dum
3 Dom
4 Huh

After randomization that becomes...
1 Dom
2 Huh
3 Blah
4 Dum

In earlier versions, it would be...
1 Dom
2 Huh
3 Blah
4 Dum

It still has the old behaviour when using Sort by title, filename or path & filename.

Good Winamp plugins by Joonas, DrO and shaneh.
If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline  
Old 9th February 2006, 12:53   #375
brotsalami
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1
great stuff. works very smooth with my zen touch [MTP].

still a few questions:

1) Is it possible to change the folder structure when copying files to the player?

2) Will there be a time, when I can transfer playlists to my Zen?

3) Is it really not possible to play songs from the player? I know Realplayer and Creatives Mediasource can do this.
brotsalami is offline  
Old 9th February 2006, 17:34   #376
CraigF
Passionately Apathetic
Administrator
 
CraigF's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Hell
Posts: 5,435
Quote:
Originally posted by DaRipper
You guys keeping the good stuff for yourselves huh? LOL
Seriously, it currently blows; but myself and others have voiced our opinions on many occasions, and it is getting better. Hopefully it'll either make the grade by 5.2, or it will get dropped for the time being. id rather not have to spend my time extinguishing the flames on the forums if it gets released as is.

Course, id rather see the crashbug im currently experiencing whenever i open video files fixed :/

CraigF is offline  
Old 9th February 2006, 17:39   #377
lifer
Junior Member
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 35
Quote:
Originally posted by omarello
- Connected my iPod (it was recognized correctly), and pressed synch...
- Files where being transfered..
- As soon as file transfer was done i got this message (check attachement image)
Been there, got that, using ml_ipod for the time being.
lifer is offline  
Old 9th February 2006, 19:05   #378
Ðårkeñ®
Junior Member
 
Ðårkeñ®'s Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Canada
Posts: 16
Re: Verifing IE 7 bug/ conflict

Quote:
Originally posted by -= Krull =-
***Originally posted by Ðårkeñ®
Winamp 5.2 build 393:

code:Application popup:
winamp.exe - Application Error :
The instruction at "0x7c80979d" referenced memory at "0x01340024".
The memory could not be "written".

Click on OK to terminate the program

For more information, see Help and Support Center at
http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.***

Confirming the error message recieved by Darken.

Winxp sp2 fully patched as of 2/9/06
IE7 7.0.5299.0
winamp 5.2.393 beta

Only difference is the referenced memory location. On install with any of the three beta versions(regardless of how many times I install, reboot, ect) I get this error;
**the instruction at "0x7c80979d" referenced memory at "0x010d0024". The memory cound not "written". Click on OK to terminate the program**

this is as the install is almost complete, then, when you click ok, it pops up the winamp install screen with the option to finish the install.

Winamp will open and play, verified beta build # as the current beta build 0f 393.
Also, at every closing of winamp I recieve the same message as above.

no current 3rd party plugins of any kind. this is verified on 3 seperate machines, 2 amd and 1 intel. all with currently patched and updated winxp sp2. all with same version of IE7. I have 1 machine with IE 6 that I will attempt to install the latest build of winamp, then IE 7 and see how that goes. Hope this helps.


PS. goofed and created new topic instead of replied to the beta forum. could some nice important person delete it for me. Sorry for the trouble and TYIA
-= Krull =-
Exactly the same problem but Winamp 5.13 works perfectly.
Ðårkeñ® is offline  
Old 9th February 2006, 19:29   #379
sretsof
Junior Member
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 12
Quote:
Originally posted by Benski
I should point out, to get gapless playback to work well, you should set "buffer ahead on track change" to about 500ms. This is the new default value, but if you installed over top of an old Winamp version, it might still be set to 0.
thanks
was just about to go off on one about gapless playback not working propperly
sretsof is offline  
Old 9th February 2006, 22:59   #380
stuckinasquare3
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 74
I'm trying to use WinAmp (v 5.2.0.393?) to sync between my Zen Touch and my computer. It looks like it shoudl work really nicely, the only problem is, when I click sync or drag and drop files from my library it only adds like 15-30 songs to it and then claims it can't add anymore b/c the device is full even tho it reads the device as having like 37gbs of free space. It recommends I try autofill and whenever i try that it crashes. What do I do
stuckinasquare3 is offline  
Old 9th February 2006, 23:06   #381
testa12
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 19
Hi,


The link at the start of this thread doesnt work


Can anyone help me obtain the beta software?


Thanks
testa12 is offline  
Old 9th February 2006, 23:26   #382
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,822
Apparently, there was going to be a new public build available today, but alas, the upload deadline was missed. As a result, it now won't be available until sometime tomorrow, afaik. Sorry.
DJ Egg is offline  
Old 10th February 2006, 01:52   #383
li1997
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Narragansett, RI, USA
Posts: 78
Send a message via AIM to li1997
Re: Re: Verifing IE 7 bug/ conflict

Quote:
Originally posted by Ðårkeñ®
Exactly the same problem but Winamp 5.13 works perfectly.
I reported this back on page 3 (Jan 26, 2006)

it's been around a while..
it's 5.2 specific, tied to IE7b2

-L"k"
li1997 is offline  
Old 10th February 2006, 01:55   #384
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
and has been mentioned before we don't support ie7beta so there's no point in posting about such issues (and checking the thread fully first would have been useful)

-daz
DrO is offline  
Old 10th February 2006, 10:43   #385
CraigF
Passionately Apathetic
Administrator
 
CraigF's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Hell
Posts: 5,435
To my knowledge, not one of us is willing to install IE7 Beta to confirm, or try and track down where any of these bugs lie.

I dont have access to a virtual machine, I use firefox, and you cant install IE7 alongside IE6 so as to not destroy your machine in the process.

The easiest thing we can do right now is join the list of things that will crash on your machine if you install IE7.

CraigF is offline  
Old 10th February 2006, 11:29   #386
Hanschke
Senior Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: germany
Posts: 127
the download url dont work anymore
Hanschke is offline  
Old 10th February 2006, 11:42   #387
stuckinasquare3
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 74
i had to add all my songs to my zen manaully and now that they're all on there WinAmp only recognizes about half of them under Portables...
stuckinasquare3 is offline  
Old 10th February 2006, 11:45   #388
testa12
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 19
Quote:
Originally posted by DJ Egg
Apparently, there was going to be a new public build available today, but alas, the upload deadline was missed. As a result, it now won't be available until sometime tomorrow, afaik. Sorry.
I hope they do upload it today, or at least post the old one back up if the new build isnt ready yet,
testa12 is offline  
Old 10th February 2006, 12:01   #389
ujay
Forum King
 
ujay's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: London
Posts: 6,072
Previous Winamp releases can usually be found at http://www.winampheaven.net if you really can't wait

UJ
ujay is offline  
Old 10th February 2006, 12:47   #390
testa12
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 19
Thanks UJ, that link was very helpful
testa12 is offline  
Old 10th February 2006, 14:02   #391
li1997
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Narragansett, RI, USA
Posts: 78
Send a message via AIM to li1997
Quote:
Originally posted by CraigF
To my knowledge, not one of us is willing to install IE7 Beta to confirm, or try and track down where any of these bugs lie.

I dont have access to a virtual machine, I use firefox, and you cant install IE7 alongside IE6 so as to not destroy your machine in the process.

The easiest thing we can do right now is join the list of things that will crash on your machine if you install IE7.
not to go too OT here, but you CAN remove IE7b2 and rollback to IE6 (in XPSP2):

Control Panel -> Add/Remove Programs -> enable 'Show updates' (it's the small check box at the top of the window) -> expand 'Windows XP - Software Updates'

Internet Explorer 7 Beta 2 Preview should be just about the last item in that group.

-L"k"
li1997 is offline  
Old 10th February 2006, 14:22   #392
Hanschke
Senior Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: germany
Posts: 127
but where is the public beta
Hanschke is offline  
Old 10th February 2006, 15:52   #393
Benski
Ben Allison
Former Winamp Developer
 
Benski's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Brooklyn, NY
Posts: 1,057
Build 427 posted


[Edit --> DJ Egg]

Changelog
Fixed: [in_mp3] Lyrics3 tag support
Fixed: [in_mp3] Tracklength reported the same as currently playing track when drag+dropping/enqueuing mp3's
Fixed: Winamp.q1 not created for new users in multi-user setups
Fixed: msvcp71.dll dynamically linked in gen_ml
Fixed: IE7 beta incompatability issues
Fixed some gen_ff freeform skin engine bugs (ref)
Lots of ml_pmp bugfixes (more still to come)
Lots of other minor bugfixes that no-one can seem to remember at the moment
New: Online Services (ml_online.dll) - see main post for more info
Improved: Rip & Burn ui (new logo, icons can be dbl-clicked, etc)
Improved: ml tree icons, and fixed a few skin compatibility issues.
Still one or two secret-ish hidden-ish features from the last build that no-one seemed to find or comment on ;-)
Benski is offline  
Old 10th February 2006, 15:58   #394
Rfire
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 21
Quote:
Originally posted by Benski
Build 427 posted
Is there a changelog anywhere? Changes since build 393? Just curious.

PS. Thanks.
Rfire is offline  
Old 10th February 2006, 16:04   #395
Koopa
16-Bit Moderator
 
Koopa's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 4,341
Benski, sorry for my stupid question, but why did you moved some media library preferences to a new category called "Online Services" of general preferences? It's much more complex and blows general preferences. <-- Sorry for this, after clean install to reproduce the ogg vorbis comment bug, Online media is shown in media library preferences, like before.

I'm still not able to edit Ogg Comments with the library, everytime I try this, Winamp crashes. Clean install, no third party plugin. Winamp 5.13 works fine.
Koopa is offline  
Old 10th February 2006, 16:22   #396
Hanschke
Senior Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: germany
Posts: 127
@Benski

thats a good news
Hanschke is offline  
Old 10th February 2006, 16:31   #397
Trent187
Junior Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 44
Where is the preference to not allow some thing (I forget now) to automatically connect at exit and then something else that works automatically. Sorry, I can't remember specifically right now. There used to be options in preferences to shut off the auto-connect items, like online services or something, but I don't see it with this new beta. Any idea? Thank you.
Trent187 is offline  
Old 10th February 2006, 16:39   #398
Koopa
16-Bit Moderator
 
Koopa's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 4,341
Trent:

"Look for new Online Media Channels on exit" in preferences -> Media Library -> Online Media -> Streaming Media Cache Preferences

But some options from "Online Media" in this build seems to be broken.

Koopa is offline  
Old 10th February 2006, 16:48   #399
Cianca
Senior Member
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 336
Everytime i click on "Online Services" winamp try to refresh the subtrees and hang for a few seconds

The universal god of light, love, wisdom and rok n rol
Cianca is offline  
Old 10th February 2006, 16:56   #400
amano
Major Dude
 
amano's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: where the llamas come from!
Posts: 952
I think, that it is quite a good idea to move all online options to one place. And to make it optional to install. It will fix all the questions with Winamp phoning home, if you can find all online options with one look.

eeeee eeeeeee eeeee eeeee eeeee
8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 88
8eee8 8e 8 8 8eee8 8e 8 8 8
88 8 88 8 8 88 8 88 8 8 8
88 8 88 8 8 88 8 88 8 8eee8
amano is offline  
Closed Thread
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump