Old 19th November 2018, 18:47   #81
niwrad777
Junior Member
 
niwrad777's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Perú
Posts: 29
The bug is present in bento and big bento, the menu is not show correctly, this problem is present in spanish language pack and anothers language packs.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_16.png
Views:	576
Size:	28.1 KB
ID:	54206   Click image for larger version

Name:	Screenshot_17.png
Views:	435
Size:	29.5 KB
ID:	54207   Click image for larger version

Name:	Screenshot_18.png
Views:	415
Size:	33.1 KB
ID:	54208   Click image for larger version

Name:	Screenshot_19.png
Views:	372
Size:	28.0 KB
ID:	54209  
niwrad777 is offline   Reply With Quote
Old 20th November 2018, 00:35   #82
itzklyde
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 1
Hi there. Long timer Winamp user. I saw a new version posted and wanted to try it out. Whenever I try to import my library, it crashes. Tried multiple times. My library has like 3k songs in it but putting them in there handful at a time works.
itzklyde is offline   Reply With Quote
Old 21st November 2018, 00:26   #83
MrSinatra
Forum King
 
MrSinatra's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: WKPS, State College
Posts: 5,486
Send a message via AIM to MrSinatra
Quote:
Originally Posted by itzklyde View Post
Hi there. Long timer Winamp user. I saw a new version posted and wanted to try it out. Whenever I try to import my library, it crashes. Tried multiple times. My library has like 3k songs in it but putting them in there handful at a time works.
It seems to me that the bug in in_mp3.dll still exists. I have seen this reported multiple times now.

What we need tho is for u to watch the import in prefs in 'watch folders' and figure out which mp3s are causing the crash and then upload them so the devs can fix the issue.

PENN STATE Radio or http://www.LION-Radio.org/
--
BUG #1 = Winamp skips short tracks
Wish #1 = Multiple Column Sorting
Wish #2 = Add TCMP/Compilation editing
MrSinatra is offline   Reply With Quote
Old 21st November 2018, 13:26   #84
bjjocsdradio
Member
 
bjjocsdradio's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: Ocean City, MD
Posts: 93
Send a message via AIM to bjjocsdradio
Testing new release throughout the day. Happy to at least see some progress!
bjjocsdradio is offline   Reply With Quote
Old 22nd November 2018, 20:00   #85
justtesting
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by anonim1979 View Post
BUGS (Tested Windows 8.1 64bit):
3. WASAPI
On my system (Realtek HD Audio, drv. 6.0.1.7891 from Windows Update) WASAPI will always set Winamp's per-application volume (see #1) to "0" when playing any MP3 with VBR (you can see this by watching Volume Mixer) and some CBR with header/delays (see example below) - you have to move volume slider a little for it to "jump" to set volume to audiable on each such file played.

CBR:
I get that problem with a Realtek ALC892 with fairly recent 6.0.1.8573 HDA drivers under 1809, no volume when loading a track with WASAPI, requiring to move the volume slider. The window position problem under the main skin was the first problem I've faced on a clean install in another system, obviously it wasn't noticeable on a upgrade from which the correct positions was already stored. If you find more stuff, there's a dedicated thread for bug reports here.
justtesting is offline   Reply With Quote
Old 23rd November 2018, 19:42   #86
CorumUK
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 1
Great to see development continuing on winamp. Aside from a few short periods experimenting with the alternatives I've never found anything that beats winamp for simplicity and reliability.
Converting flac to mp3 worked fine on the latest beta and the old ASIO plugins still work fine.
The included wasapi plugin doesn't want to play though, I get an error box stating 'client->initialize: 8889000a'
CorumUK is offline   Reply With Quote
Old 24th November 2018, 11:51   #87
retromann
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by justtesting View Post
I get that problem with a Realtek ALC892 with fairly recent 6.0.1.8573 HDA drivers under 1809, no volume when loading a track with WASAPI, requiring to move the volume slider. The window position problem under the main skin was the first problem I've faced on a clean install in another system, obviously it wasn't noticeable on a upgrade from which the correct positions was already stored. If you find more stuff, there's a dedicated thread for bug reports here.
I have the same issue on my Xonar D1.

Windows 10 x64
CMI8788 APU
Driver Version: 10.0.8.1825
retromann is offline   Reply With Quote
Old 25th November 2018, 21:19   #88
thevan
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 12
Just wanted to say thank you for the release. Quicker start times and no more lockups when closing out. The search bar on the playlist is a nice feature as well.

The main thing I'm missing (other than a hotkey for the main search bars, and if there is already then I haven't found it) is a way to sync libraries across different computers over the LAN. Pain to copy things over manually. The best I've found is to get synctoy to link the folders but it's far from ideal.
thevan is offline   Reply With Quote
Old 25th November 2018, 21:31   #89
MrSinatra
Forum King
 
MrSinatra's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: WKPS, State College
Posts: 5,486
Send a message via AIM to MrSinatra
Quote:
Originally Posted by thevan View Post
The main thing I'm missing (other than a hotkey for the main search bars, and if there is already then I haven't found it) is a way to sync libraries across different computers over the LAN. Pain to copy things over manually. The best I've found is to get synctoy to link the folders but it's far from ideal.
Start a new thread on this, I'd like to discuss it. Or post in the qnap thread I was in, where mapping a drive letter worked.

PENN STATE Radio or http://www.LION-Radio.org/
--
BUG #1 = Winamp skips short tracks
Wish #1 = Multiple Column Sorting
Wish #2 = Add TCMP/Compilation editing
MrSinatra is offline   Reply With Quote
Old 28th November 2018, 13:19   #90
Tayra112
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 1
Hi I can't get the download to start on the website.
The link point to "http://www.winamp.com/#" and nothing happens...
Tayra112 is offline   Reply With Quote
Old 28th November 2018, 13:42   #91
gerryharris
Junior Member
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 15
Just checked it and the link is working here OK. Takes me to the download site.
Cheers
Gerry
gerryharris is offline   Reply With Quote
Old 28th November 2018, 14:36   #92
Reissuleipa
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by gerryharris View Post
Just checked it and the link is working here OK. Takes me to the download site.
Cheers
Gerry
The link definitely does not work. Doesn't work for me with FF or Edge and doesn't work for my friend.
Reissuleipa is offline   Reply With Quote
Old 28th November 2018, 15:39   #93
jezpakani
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 1
Download link is not valid

Quote:
Originally Posted by gerryharris View Post
Just checked it and the link is working here OK. Takes me to the download site.
Cheers
Gerry
The link most definitely does not work so you must have a cached version of the page in your browser or something. Viewing the code reveals the following which shows it links to nothing:

<a href="#" class="btn btn-download"><span>Download</span></a>
jezpakani is offline   Reply With Quote
Old 28th November 2018, 17:25   #94
tornAsoul
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 1
I cant download winamp, please help!!

Download button not working, it redirects to winamp.com/#.

Please Help!
tornAsoul is offline   Reply With Quote
Old 28th November 2018, 21:12   #95
dgcurtis
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 23
Ditto on not being able to download from the site. However, the ninite installer does install 5.8 build 3660.
dgcurtis is offline   Reply With Quote
Old 28th November 2018, 22:34   #96
Delaser
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 1
Download button broken?

Download button on the main page doesn't do anything.

Tried on chrome and edge on my desktop, and chrome on my phone.

Is there an alternate dl link?



[Edit: DJ Egg]

Download link now fixed. Also added direct link to first post in thread.
Delaser is offline   Reply With Quote
Old 10th December 2018, 12:48   #97
typhoon_lee
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 5
Is there a better place to put bugs?

Whenever I try and load large numbers of files into 3660, in which the ID3 tags are loaded upon loading the files into the application, it will shut down winamp:

Event viewer:

Faulting application name: winamp.exe, version: 5.8.0.3660, time stamp: 0x5bc9048d
Faulting module name: MSVCR90.dll, version: 9.0.30729.9518, time stamp: 0x5b690a0f
Exception code: 0xc0000417
Fault offset: 0x00066812
Faulting process id: 0x2fe8
Faulting application start time: 0x01d4908259554632
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Winamp\winamp.exe
Faulting module path: C:\Windows\WinSxS\x86_microsoft.vc90.crt_1fc8b3b9a1e18e3b_9.0.30729.9518_none_508db366bcbd18c4\MSVCR90.dll
Report Id: 62a1dd65-5c17-42cc-9c14-ce98786cdbbe
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:

EventData

winamp.exe
5.8.0.3660
5bc9048d
MSVCR90.dll
9.0.30729.9518
5b690a0f
c0000417
00066812
2fe8
01d4908259554632
C:\Program Files (x86)\Winamp\winamp.exe
C:\Windows\WinSxS\x86_microsoft.vc90.crt_1fc8b3b9a1e18e3b_9.0.30729.9518_none_508db366bcbd18c4\MSVCR90.dll
62a1dd65-5c17-42cc-9c14-ce98786cdbbe

Previous version of winamp did not do they, they did take a long time, but never crashed.

W10x64/8700K/64GB ram/NVME SSD
typhoon_lee is offline   Reply With Quote
Old 10th December 2018, 12:52   #98
MrSinatra
Forum King
 
MrSinatra's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: WKPS, State College
Posts: 5,486
Send a message via AIM to MrSinatra
yes, i believe there is a long standing and ongoing issue with the in_mp3.dll plugin that was supposed to be fixed with this release, but apparently was not.

what the devs need you to do is watch your files get scanned on the "watch folders" tab in prefs, and see which ones halt and crash winamp. do NOT delete or edit them! copy them as is to a location out side your library. test each one to see if it crashes winamp. then upload them on dropbox or similar and link to them here so the devs have example files to reproduce the issue with. thx.

PENN STATE Radio or http://www.LION-Radio.org/
--
BUG #1 = Winamp skips short tracks
Wish #1 = Multiple Column Sorting
Wish #2 = Add TCMP/Compilation editing
MrSinatra is offline   Reply With Quote
Old 10th December 2018, 14:21   #99
typhoon_lee
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by typhoon_lee View Post
Is there a better place to put bugs?

Whenever I try and load large numbers of files into 3660, in which the ID3 tags are loaded upon loading the files into the application, it will shut down winamp:

Event viewer:

Faulting application name: winamp.exe, version: 5.8.0.3660, time stamp: 0x5bc9048d
Faulting module name: MSVCR90.dll, version: 9.0.30729.9518, time stamp: 0x5b690a0f
Exception code: 0xc0000417
Fault offset: 0x00066812
Faulting process id: 0x2fe8
Faulting application start time: 0x01d4908259554632
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Winamp\winamp.exe
Faulting module path: C:\Windows\WinSxS\x86_microsoft.vc90.crt_1fc8b3b9a1e18e3b_9.0.30729.9518_none_508db366bcbd18c4\MSVCR90.dll
Report Id: 62a1dd65-5c17-42cc-9c14-ce98786cdbbe
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:

EventData

winamp.exe
5.8.0.3660
5bc9048d
MSVCR90.dll
9.0.30729.9518
5b690a0f
c0000417
00066812
2fe8
01d4908259554632
C:\Program Files (x86)\Winamp\winamp.exe
C:\Windows\WinSxS\x86_microsoft.vc90.crt_1fc8b3b9a1e18e3b_9.0.30729.9518_none_508db366bcbd18c4\MSVCR90.dll
62a1dd65-5c17-42cc-9c14-ce98786cdbbe

Previous version of winamp did not do they, they did take a long time, but never crashed.

W10x64/8700K/64GB ram/NVME SSD
I can't seem to edit my post (I don't see any pencil next to my post where I can edit it) but I figured out what the problem is:

If any mp3s are encoded with FHG encoder, it crashed when I load them into winamp.

If I just reencode them with LAme, they zip right in.
typhoon_lee is offline   Reply With Quote
Old 10th December 2018, 16:07   #100
MrSinatra
Forum King
 
MrSinatra's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: WKPS, State College
Posts: 5,486
Send a message via AIM to MrSinatra
that would be odd b/c thats what winamp used to use.

it may not be that, it might be another issue, like with the tags or mp3 headers, etc, that gets "corrected" by the re-encoding.

also, you lose quality re-encoding just FYI.

it would really be helpful if you could upload some example files, (ones that cause the crash).

ps. u can only edit a post for a limited time after making it.

PENN STATE Radio or http://www.LION-Radio.org/
--
BUG #1 = Winamp skips short tracks
Wish #1 = Multiple Column Sorting
Wish #2 = Add TCMP/Compilation editing
MrSinatra is offline   Reply With Quote
Old 2nd January 2019, 16:38   #101
tom white
Banned
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 6
Is there no provision for ripping to, or converting to, AAC or ALAC formats? Hopefully I'm just missing something. If not, it seems like a real shame that people have waited this long only to find this feature absent.
tom white is offline   Reply With Quote
Old 2nd January 2019, 17:50   #102
NJK
The Frisian Spamfighter
 
NJK's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: a real Frisian hometown
Posts: 14,862
Quote:
Originally Posted by tom white View Post
Is there no provision for ripping to, or converting to, AAC or ALAC formats? Hopefully I'm just missing something. If not, it seems like a real shame that people have waited this long only to find this feature absent.

if you had taken the time to read the entire thread instead of posting
you would have found a post by DJ EGG
stating

" By "former Pro-licensed features", it means Sonic CD Engine, Gracenote (cddb, MusicID, etc), mpeg-4 / h.264 decoding, mp3 encoding (encoder was free, but the patents hadn't expired)... things AOL paid for, that were licensed to AOL, and iirc needed paying for on a regular basis, so therefore needed to be covered by the Pro payments.

Fraunhofer mp3 & aac decoders weren't ongoing payments, but were exclusively licensed to AOL for use in Winamp. Radionomy couldn't use the same license, so we decided to use opensource libmpg123 for mp3 and system WMF decoder for aac instead.

in_mp3 still supports raw .aac files, but via winamp\system\aacdec.w5s
(which is also used by in_mp4, in_mkv, in_avi, in_flv, in_nsv)

Unfortunately though, as I said, it relies on Media Foundation which only comes with Vista and later.
AAC, MPEG-4 pt.2 & H.264 support all rely on Windows MF.

Using MF / MFTs means no additional licensing is required and therefore we can keep Winamp free.

We've replaced CD playback engine; plus mp3, aac, mpeg-4 and h.264 decoding

We've still not replaced CD Burning Engine/Interface (which still works in 5.666) or Gracenote features (cddb, autotag, playlist generator) - therefore those features are currently non-existent."

Next time please read before posting.

Each Thursday a new show on Celtica Radio with Darkwave music.
**************************************************************************
FORUMRULES
WINAMP
SHOUTCAST
NJK is offline   Reply With Quote
Old 2nd January 2019, 18:35   #103
tom white
Banned
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by NJK View Post
if you had taken the time to read the entire thread instead of posting
you would have found a post by DJ EGG
stating
And if you were wanting to be helpful instead of being a jackass you would have come up with a better answer.

I did, in fact, read the whole thread. As I read what DJ EGG posted, I did not see anything that eliminated the possibility of including FFMPEG or similar to address being able to rip or convert to aac/alac. Maybe I just didn't get the gist of his post, but I certainly read it.

So, does anyone other than this clown have any ideas on how to do what I am looking for?

[ this forum user forgot to read rules that cleary state that you act in a civil way towards others
rules--> As with anything, you, as a member, should use good common sense when posting. In other words, you agree not to be a jerk. Posts containing personal attacks on another user will be edited/deleted.<--

, so it's off to banned island for him]
tom white is offline   Reply With Quote
Old 2nd January 2019, 19:32   #104
MrSinatra
Forum King
 
MrSinatra's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: WKPS, State College
Posts: 5,486
Send a message via AIM to MrSinatra
Quote:
Originally Posted by tom white View Post
Is there no provision for ripping to, or converting to, AAC or ALAC formats? Hopefully I'm just missing something. If not, it seems like a real shame that people have waited this long only to find this feature absent.
I can't speak to lossy aac, I don't use it, but Thinktinks excellent ALAC encoder is fantastic, and my lossless encoder of choice.

http://forums.winamp.com/showthread.php?t=388112

PENN STATE Radio or http://www.LION-Radio.org/
--
BUG #1 = Winamp skips short tracks
Wish #1 = Multiple Column Sorting
Wish #2 = Add TCMP/Compilation editing
MrSinatra is offline   Reply With Quote
Old 2nd January 2019, 20:19   #105
MrSinatra
Forum King
 
MrSinatra's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: WKPS, State College
Posts: 5,486
Send a message via AIM to MrSinatra
More info:

Quote:
Originally Posted by DJ Egg View Post
I see there's been no mention of the AAC Encoder.

We couldn't ship enc_fhgaac with 5.8 because 1) we've no aac encoding license and 2) it was licensed by FhG to AOL.

The default Windows Media Foundation AAC encoder is limited to AAC-LC only, i.e. it doesn't do HE-AAC

We made the 5.8 installer not delete enc_aac / enc_fhgaac on upgrades, so it will still be there.
For clean installs, you'll need to grab it from the 5.666 installer or elsewehere......
For the average user, installing 5.666 and then immediately installing 5.8 on top might be the best way to go.

PENN STATE Radio or http://www.LION-Radio.org/
--
BUG #1 = Winamp skips short tracks
Wish #1 = Multiple Column Sorting
Wish #2 = Add TCMP/Compilation editing
MrSinatra is offline   Reply With Quote
Old 15th January 2019, 08:00   #106
Pashsocu
Banned
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 1
I can't download winamp.
Pashsocu is offline   Reply With Quote
Old 15th January 2019, 18:35   #107
Hanschke
Senior Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: germany
Posts: 127
try https://getwacup.com/community/index.php
Hanschke is offline   Reply With Quote
Old 16th January 2019, 00:08   #108
Dark_Blue
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 9
Quote:
Originally Posted by MrSinatra View Post
More info:



For the average user, installing 5.666 and then immediately installing 5.8 on top might be the best way to go.
Thanks. This I think is a good idea.
Dark_Blue is offline   Reply With Quote
Old 18th January 2019, 15:32   #109
NJK
The Frisian Spamfighter
 
NJK's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: a real Frisian hometown
Posts: 14,862
Quote:
Originally Posted by Ari vision View Post
Thanks for sharing this information
no matter how you think about bots, the programming is very polite...

Each Thursday a new show on Celtica Radio with Darkwave music.
**************************************************************************
FORUMRULES
WINAMP
SHOUTCAST
NJK is offline   Reply With Quote
Old 18th January 2019, 16:25   #110
musicf8
Major Dude
 
musicf8's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Orange, CA
Posts: 697
Quote:
Originally Posted by NJK View Post
no matter how you think about bots, the programming is very polite...
i'm sure skynet was polite and helpful at first... before it started Armageddon

(┛◉Д◉)┛彡ʎɯouoıpɐɹ

Current status of Winamp: (Winamp 5.8) is not an ongoing project get wacup

Winamp v5.6.6.3516 bumping on Windows 10 Pro w/ Logitech Z-5500 (Winamp 5.8 Beta )
musicf8 is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2019, 09:00   #111
musicf8
Major Dude
 
musicf8's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Orange, CA
Posts: 697
Quote:
Originally Posted by Pashsocu View Post
Thanks
no... no thanks

(┛◉Д◉)┛彡ʎɯouoıpɐɹ

Current status of Winamp: (Winamp 5.8) is not an ongoing project get wacup

Winamp v5.6.6.3516 bumping on Windows 10 Pro w/ Logitech Z-5500 (Winamp 5.8 Beta )
musicf8 is offline   Reply With Quote
Old 2nd February 2019, 17:44   #112
Drake4478
Junior Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 1
Bonsoir,

Voici la traduction en Franaçs de Winamp 5.80 Build 3660 Bêta.
Attached Files
File Type: zip Winamp-fr-fr.zip (795.3 KB, 42 views)
Drake4478 is offline   Reply With Quote
Old 14th February 2019, 22:03   #113
cito
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 10
the download link doesn't work, ive been using winamp version 5.63 for years hehe.
when i try the link on main page i get error:

Quote:
Hmm. We’re having trouble finding that site.

We can’t connect to the server at download.nullsoft.com.

If that address is correct, here are three other things you can try:

Try again later.
Check your network connection.
If you are connected but behind a firewall, check that Firefox has permission to access the Web.
cito is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2019, 16:37   #114
NICK729
Junior Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 1
suggestions for the new version of Winamp

Hi, I have some suggestions for the new version of Winamp
1. merge two Play and Pause buttons
2. Support for keyboard multimedia buttons
3. Remove browser if not applicable
4. Enhance sound quality
NICK729 is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2019, 08:08   #115
Pipka
Junior Member
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 1
Can anyone post Russian locale for the latest Winamp build?
Pipka is offline   Reply With Quote
Old 16th March 2019, 07:24   #116
Mannny
Junior Member
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 2
Does anyone know if is in Romanian too?
Mannny is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Discussion

Tags
downoad, winamp. site

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump