Old 30th June 2014, 20:13   #1
swing42
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Big Blue Swing.com
Posts: 16
Is Authhash working since the move?

Error Code: Badly formed HTTP response [] gotFailure Request key=91270936 cmd=3
Creating new authhash
OS: Linux Ubuntu 12.04 3.2.0-33-generic x86_64
Public IP: DNAS should be running on 209.236.126.19
Server base IP is 209.236.126.18
Browser: Firefox 30 on MsWin, and Chromium 34.0.1847 on Linux

I've having trouble generating an authhash for sc_serv2_linux_x64_11_29_2013. Every time I submit a manual request for an authhash, I get the following entries in the log file;

Quote:
2014-06-30 13:50:09 DEBUG [YP] pvt_runAuthHashAction Request key=91270936 cmd=3
2014-06-30 13:50:09 ERROR [YP] Badly formed HTTP response [] Restarting in 30 seconds.
2014-06-30 13:50:09 DEBUG [YP] gotFailure Request key=91270936 cmd=3
2014-06-30 13:50:09 ERROR [YP] Internal error. Unknown cmd value in failure ( 3)
2014-06-30 13:50:39 ERROR [YP] Badly formed HTTP response [] Restarting in 30 seconds.
2014-06-30 13:50:39 DEBUG [YP] gotFailure Request key=91270936 cmd=3
2014-06-30 13:50:39 ERROR [YP] Internal error. Unknown cmd value in failure ( 3)
2014-06-30 13:51:10 ERROR [YP] Badly formed HTTP response [] Restarting in 30 seconds.
2014-06-30 13:51:10 DEBUG [YP] gotFailure Request key=91270936 cmd=3
2014-06-30 13:51:10 ERROR [YP] Internal error. Unknown cmd value in failure ( 3)
2014-06-30 13:51:40 ERROR [YP] Badly formed HTTP response [] Restarting in 30 seconds.
2014-06-30 13:51:40 DEBUG [YP] gotFailure Request key=91270936 cmd=3
2014-06-30 13:51:40 ERROR [YP] Internal error. Unknown cmd value in failure ( 3)
2014-06-30 13:52:10 ERROR [YP] Badly formed HTTP response [] Restarting in 30 seconds.
2014-06-30 13:52:10 DEBUG [YP] gotFailure Request key=91270936 cmd=3
2014-06-30 13:52:10 ERROR [YP] Internal error. Unknown cmd value in failure ( 3)
2014-06-30 13:52:40 ERROR [YP] Badly formed HTTP response [] Restarting in 30 seconds.
2014-06-30 13:52:40 DEBUG [YP] gotFailure Request key=91270936 cmd=3
2014-06-30 13:52:40 ERROR [YP] Internal error. Unknown cmd value in failure ( 3)
2014-06-30 13:53:10 ERROR [YP] Badly formed HTTP response [] Restarting in 30 seconds.
2014-06-30 13:53:10 DEBUG [YP] gotFailure Request key=91270936 cmd=3
2014-06-30 13:53:10 ERROR [YP] Internal error. Unknown cmd value in failure ( 3)
2014-06-30 13:53:40 ERROR [YP] Badly formed HTTP response [] Restarting in 30 seconds.
2014-06-30 13:53:40 DEBUG [YP] gotFailure Request key=91270936 cmd=3
2014-06-30 13:53:40 ERROR [YP] Internal error. Unknown cmd value in failure ( 3)
2014-06-30 13:54:11 ERROR [YP] Badly formed HTTP response [] Restarting in 30 seconds.
2014-06-30 13:54:11 DEBUG [YP] gotFailure Request key=91270936 cmd=3
2014-06-30 13:54:11 ERROR [YP] Internal error. Unknown cmd value in failure ( 3)
2014-06-30 13:54:41 ERROR [YP] Badly formed HTTP response [] Restarting in 30 seconds.
2014-06-30 13:54:41 DEBUG [YP] gotFailure Request key=91270936 cmd=3
2014-06-30 13:54:41 ERROR [YP] Internal error. Unknown cmd value in failure ( 3)
2014-06-30 13:55:11 ERROR [YP] Request [http://yp.shoutcast.com:80/createauthhash] failed. Retries exceeded.
2014-06-30 13:55:11 DEBUG [YP] gotFailure Request key=91270936 cmd=3
2014-06-30 13:55:11 ERROR [YP] Internal error. Unknown cmd value in failure ( 3)
A couple things of note; first off I've already got two sc_serv1 servers (32bit, and 64bit) running on 209.236.126.18. They are not having any trouble talking to the V1 yp servers.

My intention was to setup the v2 server on 209.236.126.19 (running both streams), and eventually (in a week or so) disable the v1 server. As such, the v2 server has both destip, and srcip set as 209.236.126.19.

Although my intention was to keep the server private during testing, I've tried configuring the authohash with both publicserver=never, and publicserver=always. This hasn't changed the errors.

I don't know that it matters, but this is a relay off of an internal icecast server. Our technical setup is source -> icecast -> shoutcast.

As far as I can tell, it's not a cross-site access issue, as the drop downs on the AuthHash admin page are working fine.

As a netcast server, sc_serv2 is working fine. Clients are able to connect, and stream without issue.

Here's my current sc_serv2.conf;

Quote:
screenlog=1
yp1debug=1
yp2debug=1
unique=test
logfile=/usr/local/var/log/icecast/$-sc_serv_server.log
logclients=1
w3clog=/usr/local/var/log/icecast/sc_w3c.log
banfile=/usr/local/var/log/icecast/sc_serv.ban
ripfile=/usr/local/var/log/icecast/sc_serv.rip
publicserver=never
srcip=209.236.126.19
destip=209.236.126.19
portbase=8002
autodumptime=0
password=<redacted>
adminpassword=<redacted>
maxuser = 1024
streammaxuser_1=1024
streammaxuser_1=32
autodumpusers=0
streamid_1=1
streampath_1=http://209.236.126.19:8002/bigblueswing-64.mp3
streamrelayurl_1=http://127.0.0.1:8000/bigblueswing-64.mp3
streamid_2=2
streampath_2=http://209.236.126.19:8002/bigblueswing-32.mp3
streamrelayurl_2=http://127.0.0.1:8000/bigblueswing-32.mp3
Any help, or push in the right direction, to resolve the issue, is appreciated.

Thanks

Shane Chambers
General Manager,
Big Blue Swing.com
swing42 is offline   Reply With Quote
Old 30th June 2014, 20:20   #2
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
i've split this into it's own thread and corrected 'autohash' to 'authhash' (which is the correct name).

authhash creation is still enabled and works for the majority of people (based on the growing number of them in the system and with the ones i've manually created during testing).


with the configuration file, the streampath values will cause issues as they should just be /bigblueswing-64.mp3 or bigblueswing-64.mp3 and not having the full url (the DNAS will do that automatically and will otherwise cause it to be like http://209.236.126.19:8002/http://209.236.126.19:8002/bigblueswing-64.mp3 which will not work. also the yp1debug option no longer exists and can be removed.

i'm going to pm you something to try out shortly.
DrO is offline   Reply With Quote
Old 30th June 2014, 20:28   #3
swing42
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Big Blue Swing.com
Posts: 16
That was fast!

Ok, I've updated the streampath entries, and am eagerly awaiting your PM.

(sorry about the autohash/authhash)

Shane
swing42 is offline   Reply With Quote
Old 30th June 2014, 21:12   #4
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
sent
DrO is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump