Old 16th December 2005, 22:36   #1
Kornfr33k7
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1
Winamp NOT playing in 5.1!!!

i have my surround sound speakers set up and the demo that came with the winamp player worked , so i heard the surround sound working but when i play my mp3s, the surround sound goes off and only my left and right speakers work. is there a 5.1 plugin thing i can download because ive been looking for one. PLEASE HELP. thanks.
Kornfr33k7 is offline   Reply With Quote
Old 16th December 2005, 22:53   #2
Squadman
Senior Member
 
Squadman's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: UK
Posts: 284
Send a message via AIM to Squadman
MP3 is a stereo format. It's suppost to only play in 2 channels. You can get the other speakers to copy the other channels, but it won't be true 5.1.

Do to DirectSound Output Tips: http://forums.winamp.com/showthread.php?threadid=166479
Squadman is offline   Reply With Quote
Old 16th December 2005, 23:58   #3
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,385
Also, from the Common Issues section of the Troubleshooters sticky...
Multi-speaker output / surround sound support
http://forums.winamp.com/showthread.php?threadid=66049

Please do not PM me for tech support. Any request for tech support through PM will be ignored.
Read the Stickies
---> | | | | <--- Knowledge is power
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump