Old 26th March 2009, 20:48   #1
tash2z
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3
Using a mic in winamp ( live voice )

Hello!

I have a question ...... i don't know if this question was asked before there are many post's here so i will ask that question "again"......

Is there a plug-in or a function in winamp to use a mic to stream live (speak live) when the music is running ??
I searched on the web but or i was unlucky or i did not searched the right words cose i did not find anything!
If there is such a software pls help me with his name !

Thank You

PS i'm sory 4 my bad english !
tash2z is offline   Reply With Quote
Old 26th March 2009, 20:56   #2
Brutish Sailor
Major Dude
 
Brutish Sailor's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: San Diego CA
Posts: 998
Send a message via Skype™ to Brutish Sailor
Yes. This is built into Winamp.

This works provided you DO NOT have windows vista.

1) Go to Input tab, and select "Soundcard input" as source.

2) Open mixer, and select the tab "What-U-Hear". The name of this option changes, though it is always located on the left of the mixer.

Note: By mixer, I mean the soundcard volume settings for record and playback.

Also note I have found MANY issues with this feature if you are using the on-board soundcard (DAMN REALTEK). I HIGHLY recommend buying and installing a cheap soundcard like sound blaster audigy ($35)

This should fix the issues that you have.

KNSJ.org 89.1 FM San Diego
Brutish Sailor is offline   Reply With Quote
Old 26th March 2009, 20:59   #3
tash2z
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3
Vista

Yes i have windows vista ultimate
tash2z is offline   Reply With Quote
Old 26th March 2009, 21:05   #4
tash2z
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3
it works ... tho i have a latency .....like 35 sec but i have 2 close the music ... but that is not such a big problem .

Thnx ... if u have more advices pls share !!

Thank's !!!!
tash2z is offline   Reply With Quote
Old 27th March 2009, 00:45   #5
Brutish Sailor
Major Dude
 
Brutish Sailor's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: San Diego CA
Posts: 998
Send a message via Skype™ to Brutish Sailor
LET ME REPHRASE THAT.

You wont be able to user the mixer /w the mixing if you have Windows vista.

a buddy and I are planning a program to make a Winamp plug-in mixer for Vista ( we will submit it when its finished), but its on the back burner to our current projects. But when were finished, trust me, you will know.

KNSJ.org 89.1 FM San Diego
Brutish Sailor is offline   Reply With Quote
Old 4th April 2009, 00:37   #6
stopasking
Banned
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 446
-20dB

hey guys im do it this but my voice to low miv level 0dB
how to change bg music level -20dB to -25 or 30dB im looking ini files but cannot find anything what can i do now ?
stopasking is offline   Reply With Quote
Old 4th April 2009, 02:35   #7
Brutish Sailor
Major Dude
 
Brutish Sailor's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: San Diego CA
Posts: 998
Send a message via Skype™ to Brutish Sailor
Quote:
Originally posted by Brutish Sailor
Yes. This is built into Winamp.

This works provided you DO NOT have windows vista.

1) Go to Input tab, and select "Soundcard input" as source.

2) Open mixer, and select the tab "What-U-Hear". The name of this option changes, though it is always located on the left of the mixer.

Note: By mixer, I mean the soundcard volume settings for record and playback.

Also note I have found MANY issues with this feature if you are using the on-board soundcard (DAMN REALTEK). I HIGHLY recommend buying and installing a cheap soundcard like sound blaster audigy ($35)

This should fix the issues that you have.
Brutish Sailor is offline   Reply With Quote
Old 7th April 2009, 00:49   #8
stopasking
Banned
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 446
¿




??
stopasking is offline   Reply With Quote
Old 7th April 2009, 05:39   #9
Brutish Sailor
Major Dude
 
Brutish Sailor's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: San Diego CA
Posts: 998
Send a message via Skype™ to Brutish Sailor
Nope. Never messed with the coding of the SC_DSP

I'm telling you bro, it would be a lot less trouble just to get a sound card with better recording property's and playback than to start tinkering with coding. Though Im all about the tinkering with coding. But if you are going to invest the time, far be it by me to presuade you otherwise, and I salute you and wish you the best of luck in that venture.
Brutish Sailor is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Discussions

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump