Old 8th January 2013, 00:30   #1
weirdorecords
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 21
no create authhash link

I've run an icecast station for a long time, but decided to switch over to shoutcast recently. I've gotten pretty far setting things up, but now it's time to set up the authhash, and there's no link on my admin page.

I'm browsing to http://127.0.0.1:8001/admin.cgi and I see this:


SHOUTcast Server Version is:
0.2.0.0 0.0.7.0/win32

I'm using Windows 7, Winamp, & the Shoutcast DSP plugin

I've confirmed that I can browse outside the LAN to http://myip/8001/admin.cgi & get the same page, but can't get sound so far. My port forwarding is set properly to 8001 & I've tested it with my ISP. Also I've checked the permissions on my windows folders & knocked out whatever local firewalls I could find.

Any ideas where I'm going wrong?

Thanks for your time.

-Weirdo Records

Thanks very much,

Angela Sawyer
www.weirdorecords.com
weirdorecords is offline   Reply With Quote
Old 8th January 2013, 00:34   #2
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
the issue is you're using a build of the v2 DNAS which is a) a beta (the first one in-fact) and b) doesn't support creating authhashes from with in it. you need to ensure you're using the current version of the v2 DNAS.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 8th January 2013, 00:41   #3
weirdorecords
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 21
Okay. Should I be looking for version 1.9.5?

Thanks very much,

Angela Sawyer
www.weirdorecords.com
weirdorecords is offline   Reply With Quote
Old 8th January 2013, 00:44   #4
weirdorecords
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 21
Oh, wait, I mean, GM Build 29 don't I?

Thanks very much,

Angela Sawyer
www.weirdorecords.com
weirdorecords is offline   Reply With Quote
Old 8th January 2013, 00:45   #5
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
no, 1.9.5 is even older and definitely not supported around here (any v1 DNAS is effectively not supported on here anymore).

if using a v2 DNAS you need to use the build from http://www.shoutcast.com/broadcast-tools or http://forums.winamp.com/showthread.php?t=324877 (sticky at the top of this forum) i.e. a non-beta build as you've otherwise got installed.

[edit]
just seen the extra post after i'd replied. yes, that build. just ensure you have streamid=1 in your configuration file and if using the sc_serv_simple.conf config file to remove the streampath=/test.aac entry.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 9th January 2013, 23:07   #6
weirdorecords
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 21
Okay, I got the proper build, created an authhash, & am now listed on Shoutcast as a station. However, I can't hear anything when I browse outside the LAN. I just get buffering for a while, and then the connection is lost. I'm setup for 96 bitrate & mp3s. Could this be a problem with winamp?

Thanks very much,

Angela Sawyer
www.weirdorecords.com
weirdorecords is offline   Reply With Quote
Old 9th January 2013, 23:16   #7
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
hard to say what the problem is as would really need a link to the stream to be able to try it & check what's reported.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 9th January 2013, 23:43   #8
weirdorecords
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 21
Got it. Just had to go through Winamp on the client end as well.

Thanks very much,

Angela Sawyer
www.weirdorecords.com
weirdorecords is offline   Reply With Quote
Old 9th January 2013, 23:44   #9
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
rightio, so just to confirm, all is sorted now for you ?

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump