Old 15th January 2008, 03:47   #1
eegee
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 3
Q: How do I use the old WINAMP.Q1 file with 5.51?

Hi, everyone. I just got the newest version of winamp. I was using 5.5 previously and backuped my winamp.q1 file which contains custom eq settings I made. But when I copied the q1 file back to the 5.51 folder later, I found that this file isn't working. Furthermore, there wasn't anything like equalizer file anymore. I really want to use the q1 file, and how do I do that?
eegee is offline   Reply With Quote
Old 15th January 2008, 04:07   #2
Nunzio390
Nugatory Aluminator
Look it up

 
Nunzio390's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Tharsis Ridge (Martian lowlands)
Posts: 8,588
Send a message via AIM to Nunzio390 Send a message via Yahoo to Nunzio390
I don't understand. In Winamp 5.51 you can still use it. With Winamp closed rename the existing winamp.q1 file that is present in Winamp's root folder to winamp.q1.off, and place yours in the Winamp root folder instead. Then, afterwards, when you select Preset > Load > Preset in the EQ, your saved presets should be listed there. If not, then perhaps your saved file got corrupted somehow? So, if you still cannot access your saved presets, then ZIP it up, attach it to your next post, and I'll temp-disable my winamp.q1 file (which works fine in 5,51) and try yours, to test for corruption.

Don't email or PM me concerning Winamp. Instead, either start a NEW TOPIC or post a REPLY in the appropriate thread in these forums. This will also benefit others who may have a similar question or problem. But before posting, please first Search the forums and read all FAQs and all Sticky threads.

ORB Remote Broadcast

[ Automated Jukebox | Nunzio's Home | Wacky Videos | Solve the Prunella Puzzle! ]
[ LINE RIDER! | My Resume | Virtual Chess | Composite Sketch | My Niece's Band ]
[ Plugins by Joonas | DrO's Winamp Plugins and Extras | K-Jöfol ]
Nunzio390 is offline   Reply With Quote
Old 15th January 2008, 04:53   #3
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,867
I'll take a guess that you need to place it in the %AppData%\Winamp folder instead of the %ProgramFiles%\Winamp folder...
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 15th January 2008, 14:19   #4
eegee
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 3
But I had no WINAMP.Q1 file at the very first time. Shouldn't it be there originally when you installed winamp? I made some test eq settings and saved them, and no such file named winamp.q1 came up. So there's nothing to replace.
Does it have something to do with winamp playback settings like "Winamp 4front eq"?
eegee is offline   Reply With Quote
Old 15th January 2008, 14:46   #5
ujay
Forum King
 
ujay's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: London
Posts: 6,072
Did you understand Egg's comments?

The default install now splits the settings so that anything specific to an individual user is kept seperate from the main Winamp install. This covers things like playlists, bookmarks and presets.

If you are using XP they will be found here :

C:\Documents and Settings\USERNAME\Application Data\Winamp

UJ
ujay is offline   Reply With Quote
Old 16th January 2008, 11:42   #6
eegee
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 3
Thanks for all your help. I found the hidden folder and everything works fine now.^.^
eegee is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump