Old 11th July 2011, 13:33   #1
damn68
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 74
SOS station offline with funny error codes

2011-07-11 09:18:26 E msg:XML parser error: not well-formed (invalid t
oken) at line 4
2011-07-11 09:18:27 D msg:yp2::gotResponseRequest key=1 cmd=0
Response body=[
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<yp version="2"><resp seq="1"><id>1988636</id><updatefreq>600</updatefreq><stati
on><name>*****</name><genre>BlogTalk</genre><url>******<
/url></station></resp></yp>
]
Response code=[200]
2011-07-11 09:18:27 W msg:[YP2] Remove called while add was pending. R
eissuing remove. key=1
2011-07-11 09:18:27 D msg:[YP2] yp2:vt_queue_remove key=1
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<yp version="2">
<cmd op="remove" seq="1">
<id>1988636</id>
<authhash>***********</authhash>
</cmd>
</yp>
2011-07-11 09:18:27 I msg:[YP2] Connecting to yp.shoutcast.com
2011-07-11 09:18:27 D msg:yp2::gotResponseRequest key=1 cmd=1
Response body=[
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<yp version="2"><resp seq="1" /></yp>
]
Response code=[200]
2011-07-11 09:18:27 D msg:[YP2] yp2::response_remove Erasing serverMap
entry for key=1
2011-07-11 09:18:27 I msg:[YP2] Disconnected from yp.shoutcast.co
m. The station should now be de-listed from the SHOUTcast Radio Directory (YP).
2011-07-11 09:18:30 I msg:[SRC 127.0.0.1:46082] SHOUTcast 2 source con
nection.
2011-07-11 09:18:30 I msg:[SRC 127.0.0.1:46082] password accepted. Str
eam id is 1
2011-07-11 09:18:30 D msg:[YP2] yp2:vt_add No entry for key=2
2011-07-11 09:18:30 D msg:[YP2] yp2:vt_add add for key=2 [0]
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<yp version="2">
<cmd op="add" seq="1">
damn68 is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2011, 17:11   #2
thinktink
Forum King
 
thinktink's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: On the streets of Kings County, CA.
Posts: 3,030
Send a message via Skype™ to thinktink
  1. What version of the DNAS are you running?
  2. What operating system are you running it on?
  3. What does the stream's status page say about the stream's status?
  4. What are you using to source the DNAS; Transcoder, SC DSP, or something else?
thinktink is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2011, 17:23   #3
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
#1 - v2 DNAS (dev version i can't remember if it's build 25 or 26 though)
#2 - XP iirc
#4 - SC DSP though wasn't 2.2.2 that i remember (think it was 2.1.1 when the test DNAS was provided).

Quote:
2011-07-11 09:18:26 E msg:XML parser error: not well-formed (invalid token) at line 4
The problem is the DSP has sent a metadata which isn't correctly formed as i know the v2.1.x builds did have a bug which caused that generally due to extra large comment fields. When that happens then the DNAS will kick the source (as seen) but then it seems to allow it to connect again but it's possible that the error causing the first one keeps happening with the file and so prevents the DSP staying connected.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2011, 17:34   #4
thinktink
Forum King
 
thinktink's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: On the streets of Kings County, CA.
Posts: 3,030
Send a message via Skype™ to thinktink
Quote:
Originally Posted by DrO View Post
#1 - v2 DNAS (dev version i can't remember if it's build 25 or 26 though)
#2 - XP iirc
#4 - SC DSP though wasn't 2.2.2 that i remember (think it was 2.1.1 when the test DNAS was provided).

The problem is the DSP has sent a metadata which isn't correctly formed as i know the v2.1.x builds did have a bug which caused that generally due to extra large comment fields. When that happens then the DNAS will kick the source (as seen) but then it seems to allow it to connect again but it's possible that the error causing the first one keeps happening with the file and so prevents the DSP staying connected.

-daz
oh.
/em passes the ball to DrO.
thinktink is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2011, 19:51   #5
damn68
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 74
What version of the DNAS are you running? 2.2.2
What operating system are you running it on? win-7
What does the stream's status page say about the stream's status?
What are you using to source the DNAS; Transcoder, SC DSP, or something else?
sc dsp
damn68 is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2011, 20:18   #6
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
(really had thought it was XP, heh).

if it's still doing it, you'd need see what is in the file tag of the file(s) it is having issues with as that's most likely where the issue is stemming from. or is it soundcard input you're using? (sorry but i really can't remember with a few other user issues on-going at the same time).

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2011, 12:36   #7
damn68
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 74
It is still doing it, I have sent you a PM with a limited portion Tail log

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<yp version="2"><resp seq="1"><id>1988636</id><updatefreq>600</updatefreq><station><name>G-42 Mediaworld</name><genre>BlogTalk</genre><url>www.g-mediaworld.net</url></station></resp></yp>
]
Response code=[200]
2011-07-12 08:18:14 I msg:[YP2] Connected to yp.shoutcast.com. The station should now be listed in the SHOUTcast Radio Directory (YP).
2011-07-12 08:18:44 E msg:[SRC 127.0.0.1:52045 sid=1] Timeout waiting for data (1310473124 1310473094[30] )
2011-07-12 08:18:48 I msg:[SRC 127.0.0.1:52054] SHOUTcast 2 source connection.
2011-07-12 08:18:48 I msg:[SRC 127.0.0.1:52054] password accepted. Stream id is 1
2011-07-12 08:18:48 I msg:[SRC 127.0.0.1:52054 sid=1] stream configuration complete. [
type=SHOUTcast 2
mimeType=audio/mpeg
maxPayloadSize=16377
avgBitrate=48000
maxBitrate=48000
desiredBufferSize=120
minimumBufferSize=0
icyName=G-42 Media World
icyGenre=Talk
icyURL=http://www.g-mediaworld.net
icyPub=1
]
2011-07-12 08:18:48 I msg:[SRC 127.0.0.1:52054 sid=1] Got complete metadata message type=3902 [352 bytes] id=2630 span=1 content=
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<metadata><TIT2>******</TIT2>
<TENC>SHOUTcast Source DSP v2.2.2.107</TENC>
<TRSN>G-42 Media World</TRSN>
<WORS>http://www.shoutcast.com</WORS>
<extension>
<title seq="1">****</title>
<title seq="2">****</title>
<soon>*****</soon>
</extension>
</metadata
damn68 is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2011, 13:22   #8
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
Have replied to the pm - basically what is present in the log doesn't look like the configuration is now correct (mainly no authhash in the YP add response so how it's been doing a successful add with that i don't know ).

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2011, 13:36   #9
damn68
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 74
I may have delete it because after pasting it I had error message that the content was beyond 3000 text.
But The Autohash key is in there and bitrate and avgbitrate and max bitrate are all 48000

what I think may be my problem is sc_tran, I don't have any sc_trans. I have none of that started. i am going to replace the one you sent and keep you posted.
damn68 is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2011, 13:45   #10
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
eh? you don't need to worry about sc_trans at all as you're just using the DSP and DNAS.

as per the pm, send me back a copy of your config so i can at least double-check that it is valid as the log file clearly showed an invalid response so something isn't right somewhere be it from the config file to the DNAS to the YP itself, hence trying to go through things to see what could be causing the issue.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2011, 14:05   #11
damn68
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 74
Just sent it through PM
damn68 is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2011, 14:17   #12
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
remove the 'uvoxcihperkey' entry from your config file, otherwise it's working ok with the newer DNAS (which i've pm'd a link to).

that then points to the DSP being the next thing to try out (though i'm not sure how since i'm not seeing any issues with it when connected to the DNAS with the config you're running). one thing, are you running it with the DSP minimised? (have seen one person mention that caused disconnections for them - something i cannot reproduce). otherwise you could try running it at a different bitrate to see if that makes any difference. also i never got an answer to it earlier, is it Winamp or soundcard input you're using?

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2011, 14:26   #13
damn68
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 74
ok is playing now but can't hear anything
also getting this errors still

2011-07-12 10:24:05 I msg:[YP2] Connecting to dpqa-yp.shoutcast.com
2011-07-12 10:24:10 D msg:yp2::gotResponseRequest key=1 cmd=2
Response body=[
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<yp version="2"><resp seq="1"><updatefreq>600</updatefreq></resp></yp>
]
Response code=[200]
damn68 is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2011, 14:30   #14
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
that's not an error, that's a valid response which indicates that it is working ok (and doesn't appear when not using yp2debug=1).

you really need to install the test version i pm'd and answer the questions from my last post. otherwise there's really not much i can do to help with things now for today.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2011, 14:43   #15
damn68
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 74
I am using Winamp.

Holy macarone! are you running it with the DSP minimised?=yes because when i open
winamp it disappear from my desktop. It opens but it will be hiding some where so i decided to minimized it to avoid it from disappearing on my desktop whenI need it.
damn68 is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2011, 14:45   #16
damn68
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 74
Is gone again. will keep trying.
damn68 is offline   Reply With Quote
Old 13th July 2011, 13:34   #17
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
k, seems like you're seeing an issue i keep getting with the DSP where it'll minimise on loading (seems something is sort of triggering the dialog to be closed). am trying to find the cause of it and see if it can be improved (my fix i implemented last night doesn't seem to be as reliable in resolving the issue as i first thought).

basically for the time being, i'd suggest leaving the DSP window viewable until i can figure out a) what's causing it to close on loading and b) if being minimised is causing the issue you're seeing keeping the DSP connected or if it's just related to a).

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 13th July 2011, 13:52   #18
damn68
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 74
Ok will do. Also it seems my remote access to my laptop is my issue. I am at work and whenever I connect to my laptop at home to change the music, then i start getting issue with the music output. either yp will not update or my music stop whenever I disconnect from my laptop through my homeserver.
damn68 is offline   Reply With Quote
Old 13th July 2011, 14:04   #19
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
some remote access methods (like what's built into Windows via remote desktop) will cause that to happen, isn't too much i can really do about that.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 13th July 2011, 14:11   #20
damn68
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 74
Thanks buddy PEACE
damn68 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump