Prev Previous Post   Next Post Next
Old 19th February 2013, 12:26   #1
redux89
Junior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 2
MP3 Encoder metadata glitch

A few years ago, prior to moving to England, I digitized my entire CD collection (all legally purchased) to 320k MP3s using Winamp. Some tracks were incorrectly labelled with no track number -- for example, on Radiohead's Hail To The Thief, "I Will" and "A Wolf At The Door" had the correct track, album and artist name, but no #. I edited the metadata in Winamp as well as the file properties in Windows to reflect the right # but the songs still appear in the wrong order in my Winamp Media Library -- they appear first, above the rest of the album's tracks (all correctly numbered). More importantly, this incorrect order appears when I copy the album to two different MP3 players (iPod and Creative Zen).

This glitch only occurred for about 10% of the albums I digitized but it's still annoying and I haven't found a solution... other than re-ripping those albums, which are currently sitting in storage in Canada.

Help would be much appreciated.

I am running Winamp Pro 5.623 and MP3 Encoder v1.36 on a Windows 7 Pro SP1 64-bit.
redux89 is offline   Reply With Quote
 
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Tags
encoder, metadata, mp3, mp3 encode, track order

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump