Old 10th April 2012, 21:24   #1
pcalv
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 5
time and restore plugin and aac files

Hi
I use the Time And Restore plugin which is working relatively well. I have a mix of mp3 and itunes aac filles. The plugin works great for what i need i.e. when i close and open Winamp it continues at the position i left of.

The problem i have is after having played an aac file then closed Winamp, i open Winamp again and the file plays for a few seconds then stops which i don't want. When i do the same with an mp3 file it doesn't play anything until i hit the play button which is what i want.

Has anybody noticed this issue with aac files and is there a fix?
pcalv is offline   Reply With Quote
Old 11th April 2012, 08:44   #2
Aminifu
Forum King
 
Aminifu's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Phoenix, AZ
Posts: 4,684
Hi pcalv,

I have not tried this plug-in with aac files. But do you have one or both of the following Autoplay Options enabled; "Delay autoplay until all plugins are loaded" and "Start Winamp paused every time it is loaded"?

Winamp Pro v5.666.3516 fully-patched - Quinto Black CT v3.1 skin
Windows 10 Home 64-bit v1909 desktop - Logitech Z906 5.1 speaker system
Aminifu is offline   Reply With Quote
Old 11th April 2012, 10:53   #3
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
the plug-in is just a glorified handling of the jump and play api's Winamp provides. if it's still doing it after checking the options Aminifu has mentioned, then it's likely that something is hindering what the plug-in is trying to do and / or seeking in aac files is taking too long which is the most likely reason for it not working as desired. i have previously had to add in a wma hack for such things, i guess i need to possibly do the same for aac files. and can you confirm that it is specifically raw aac and not aac in an mp4 container?

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 12th April 2012, 12:40   #4
pcalv
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 5
Thanks for the replies.

Aminifu - i have bothe the autoplay options enabled.

DrO - the issue relates to aac files within mp4 (from itunes)

Thanks
pcalv is offline   Reply With Quote
Old 12th April 2012, 12:44   #5
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
it's more than likely Winamp's mp4 handling taking longer to process things than would be liked which is then causing the issue being seen. i've made a note about this to look into it and see if i can replicate / improve the handling, though if it's fundamental to how the mp4 handling works then there's not much i'm going to be able to do.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 12th April 2012, 17:40   #6
ujay
Forum King
 
ujay's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: London
Posts: 6,072
Hi daz, would this be the cause of the delay in streaming mp4.
I get a good 5 or 6 sec delay between download and playback.

http://myweb.tiscali.co.uk/ujays/testmusic/testHE.m4a

UJ
ujay is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump