Old 3rd February 2009, 13:24   #1
meman887
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Bonny Scotland
Posts: 17
Serious audio problem

Winamp caused an error and then afterwards no audio would play no matter the file type and restarting Vista Home Premium didn't solve the issue, the only thing I could do was to uninstall Winamp and then reinstall it to get rid of the problem.

This problem has only happened once, more information is listed below from Vista's error log.

Winamp version is 5541 August 3rd 2008 build

Log Name: System
Source: Microsoft-Windows-DistributedCOM
Date: 23/01/2009 04:56:29
Event ID: 10000
Task Category: None
Level: Error
Keywords: Classic
User: N/A
Computer: James-Laptop
Description:
Unable to start a DCOM Server: {46986115-84D6-459C-8F95-52DD653E532E}. The error:
"740"
Happened while starting this command:
"C:\Program Files\Winamp\winamp.exe" -Embedding
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-DistributedCOM" Guid="{1B562E86-B7AA-4131-BADC-B6F3A001407E}" EventSourceName="DCOM" />
<EventID Qualifiers="49152">10000</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2009-01-23T04:56:29.000Z" />
<EventRecordID>19202</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="0" ThreadID="0" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>James-Laptop</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data Name="param1">"C:\Program Files\Winamp\winamp.exe" -Embedding</Data>
<Data Name="param2">740</Data>
<Data Name="param3">{46986115-84D6-459C-8F95-52DD653E532E}</Data>
</EventData>
</Event>
meman887 is offline   Reply With Quote
Old 5th February 2009, 08:10   #2
Sawg
Forum King
 
Join Date: Jun 2000
Location: Phoenix, AZ
Posts: 7,456
Send a message via ICQ to Sawg Send a message via AIM to Sawg Send a message via Yahoo to Sawg
full uninstall and reinstall
Information required when posting

| Brought to you by ^V ^C | The one... the original... no seriously!
Sawg is offline   Reply With Quote
Old 7th February 2009, 15:58   #3
mariaspups
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1
I am haveing the same problem can you help me I have no sound thank you from maria in georgia
mariaspups is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump