Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Bug Reports

Reply
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 7th November 2011, 14:56   #121
bijnok
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2
Hello,

seems the bug I report here also occurs in this version...

(problem with docking Winamp: startbar shortcuts disappear, no save and crash on close)

Thanks
bijnok is offline   Reply With Quote
Old 8th November 2011, 04:30   #122
TheDarkTemplar
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 27
Hey, I thought I should mention on here that when you use Ctrl+A to select all the text in the local media search field, it refreshes the files for no reason. It's nothing major, just a small annoyance. That would be cool to get that fixed!
TheDarkTemplar is offline   Reply With Quote
Old 16th November 2011, 19:59   #123
RANPAR1
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 7
Module plug-in error

Running windows vista with winamp pro
when i try to sync my droid x or motorola xoom, i get this error message everytime:

Module plug in error
corrupt file or unsupported module type

everything works and plays fine. Is this a bug or am i doing something wrong?
RANPAR1 is offline   Reply With Quote
Old 19th November 2011, 20:09   #124
k6ln
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1
winamp 5.622 crashed

Winamp 5.6 (build 3080 and 3081) German
Clean install, no 3rd-party skins or plugins
Language Pack: German
Skin: Bento

OS: Windows 7 Home Premium (64-bit) with all MS Updates and Microsoft Security Essentials running
Locale: english

Problem:
I updated Winamp (from the latest stable version before 5.6) by installing the Full version of winamp 5.6 3080. The install process went fine. Now everytime I launch Winamp it crashes. I see most of the Bento skin, except of the media library content which is all dark grey. Then a Windows 7 error dialog box pops up, telling me that Winamp has a problem and no solution could be found. When I close that error box Winamp closes as well. I can't access Winamp anymore.
Method of Reproduction:
1. Launch Winamp
2 winamp crashed
3 windows unable to find problem
4currently uninstalled winamp
k6ln is offline   Reply With Quote
Old 21st November 2011, 00:02   #125
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
k6ln: make sure you're trying to install 5.622 build 3189 as build 3188 showed the exact issue that you're seeing (or even better use the current version from http://nunzioweb.com/daz/jtfe_dev.html).

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 11th December 2011, 06:24   #126
msayed1977
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 11
Stop Button context menu

If you right-click on the very left side of the "Stop" button, you get the context menu of the "Pause" button.
msayed1977 is offline   Reply With Quote
Old 11th December 2011, 11:11   #127
MrSinatra
Forum King
 
MrSinatra's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: WKPS, State College
Posts: 5,486
Send a message via AIM to MrSinatra
Quote:
Originally Posted by msayed1977 View Post
If you right-click on the very left side of the "Stop" button, you get the context menu of the "Pause" button.
i don't see that. maybe its your mouse pointer?

PENN STATE Radio or http://www.LION-Radio.org/
--
BUG #1 = Winamp skips short tracks
Wish #1 = Multiple Column Sorting
Wish #2 = Add TCMP/Compilation editing
MrSinatra is online now   Reply With Quote
Old 11th December 2011, 13:38   #128
Aminifu
Forum King
 
Aminifu's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Chicago, IL
Posts: 4,632
Quote:
Originally Posted by msayed1977 View Post
If you right-click on the very left side of the "Stop" button, you get the context menu of the "Pause" button.
Hi msayed1977,

I can reproduce that effect on my system too. I'm using a screen resolution of 1920 x 1080. I don't remember what my mouse resolution is. But I would not call it a bug since the pause button is to the left of the stop button and precisely matching the mouse control grid to a graphical control depends on factors beyond Winamp's control.
Aminifu is offline   Reply With Quote
Old 11th December 2011, 19:34   #129
msayed1977
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 11
MrSinatra: This bug happens only in classic skins.
msayed1977 is offline   Reply With Quote
Old 11th December 2011, 21:26   #130
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
classic skins can and often do show part of their different buttons over each other. as classic skins just show a bitmap image and the skin does not control the position of the button, i would say this is working as desired. plus there are a number of off-by-1 issues with the classic skin which have to be kept for legacy reasons (annoying but that's how it is).

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 16th December 2011, 12:46   #131
octavian99
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1
Winamp crashes just after new install

Winamp 5.62 Build 3199
Clean install, no 3rd-party skins or plugins
Language Pack: none (English - US)
Skin: Bug occurs with all of Bento, Winamp Modern and Classic skins

OS: Windows XP Professional SP3
Locale: English - US
CPU: Intel Pentium 4, 2.60Ghz
Memory: 1.25 GB RAM
Graphics: nVidia GeForce FX 5200
Sound: SoundMAX Digital Audio

Problem:
Aftter completing a fresh installation, when trying to launch winamp.exe a message error appears:
"winamp.exe - Aplication Error
The aplication failed to initialize properly ( 0xc0000034). Click on OK to terminate the application."

Method of rerpoduction:
1. Installing a fresh instance of Winamp after prevously uninstalling and deleting older versions.
2. After completing the instalation, the message error appears no matter how many times I repeat the process.

*NOTE: The same error occurs when trying to install previous Winamp 5 versions. It seems to work only with the old 2.95 version.
I think there might be a problem with the Winamp registry but I can't find the registry key for winamp in the Registry Editor.
octavian99 is offline   Reply With Quote
Old 24th December 2011, 19:53   #132
MADDSNIPER
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 13
Problem: only playlist window showing when i make winamp the active tab.

-Winamp 5.623
-Winamp Language Pack used : NO
-Winamp skin : Classic (bento and modern dont have the bug)
-System specs (mobo, cpu, ram) : Asus P5N-D, E8400 @3.00, 4GB RAM
-Windows OS, including Service Packs & Locale : Windows XP Pro SP3. not sure about locale.
-Video Card, Video Card Drivers version : Nvidia 9800GT, 180.48
-Sound Card, Sound Card Drivers version : emu 1820 latest drivers
-DirectX version (start > run > dxdiag) : DX9


1. launch winamp and launch one or more other programs so that the tabs open on the start bar.
2. play a song (bug i think may also happen if nothing is playing)
3. make one of the other programs the active window so that you can only see winamp showing on the start bar.
4. click winamp on the start bar to bring it back to forground so you can see what is happening.
5. quite often only the playlist window reappears and you gotta click winamp on the start bar 3, 4 or 5 times to get it all to reappear.

see my 2 screen shots for exactly what is happening:

http://img403.imageshack.us/i/winampbug1.jpg/ <-- the bug
http://img375.imageshack.us/i/winampbug2.jpg/ <-- its ok here

i believe i have been seeing this bug in every version of winamp since 5.5. It didnt seem to excist before then. i also reported this bug nearly a year ago and its still not been fixed.
MADDSNIPER is offline   Reply With Quote
Old 3rd January 2012, 15:38   #133
damenace
Member
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 53
is there a reason why this bug still is not being recognized as a bug?

http://forums.winamp.com/showthread.php?t=335960

it's about winamp always crashing if the albumart is big in a huge library. see thread for all the infos needed including a video of it actually happening.

hope this is fixed soon. i hate using iTunes
but at least itunes doesn't crash.
damenace is offline   Reply With Quote
Old 6th January 2012, 23:21   #134
Lion12
Senior Member
 
Lion12's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Germany Markings: The Cheshire Cat
Posts: 168
Winamp 5.623 full-multinational
Clean install, standard options, no 3rd-party skins or plugins
Language Pack: German
Skin: Bug occurs with all of Bento, Winamp Modern and Classic skins

OS: Windows 7 Ultimate 64bit SP1
Processor: Intel Core i5-2500 3.30GHz
Memory: 16.0 GB
Graphics: Nvidia GeForce GTS 450

Problem:
Accidentally forgot to place brackets in Media Library search query and winamp crashed.
Could reproduce crashes with any query starting with questionmark, fieldname, space, logicoperator, space, doublequote, foo...
I also have reporduced this with my old Intel Core 2 Duo E8400, XPx32 SP3, 2GB RAM

Method of reproduction:
1. Start Winamp
2. Be sure Media Library has some files added
3. Goto "Search:" in Media Libary window
4. Try to type
code:
?filename has "music"
or
code:
?genre = "Rock"
or any other query without opening bracket after the questionmark
-> Winamp crashes
Lion12 is offline   Reply With Quote
Old 18th January 2012, 00:49   #135
progman32
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1
AV (crash) when adding a URI to the playlist

Winamp 5.623 (Also works with 5.53 IIRC)
Clean install, standard options, no 3rd-party skins or plugins
Language Pack: Standard english.
Skin: Tried Bento and Classic, both repro.

OS: Windows 7 Ultimate 32bit SP1
Processor: Intel Core 2 Quad
Memory: 4.0 GB
Graphics: Nvidia Quadro FX

Problem:
Seems Winamp doesn't like this particular URI. Loading it into a playlist (via Add URL or m3u/pls) causes an access violation and crash.

Method of reproduction:
1. Start Winamp
2. Add -> URL
3. Paste this in:
code:
http://www.amazon.com/gp/dmusic/media/log_action.mp3/ref=?ie=UTF8&ASIN=B000W1QOES&TYPE=DigitalMusicSampleStream&CustomerID=AASEYMHG2D2TQ&URL=http%3A%2F%2Famazonm-541.vo.llnwd.net%2Fs%2Fd3%2F100222%2F100222476%2F202680541_S64.mp3%3Fmarketplace%3D1%26e%3D1326849678%26h%3D69cc1e4b63583aea4243ff6d13a7fe24

4. Hit Open.
Expected: URL gets added to playlist, and I can play it.
Actual:
Unhandled exception at 0x61333835 in winamp.exe: 0xC0000005: Access violation.
Stack is attached. Can provide minidump if wanted - contact me.
Attached Files
File Type: txt stack.txt (5.6 KB, 125 views)
progman32 is offline   Reply With Quote
Old 30th January 2012, 22:56   #136
dr.krowbar
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1
ScrollWheel Hang In Playlist Editor

This problem has existed for a very long time and may be a dup of http://forums.winamp.com/showthread.php?t=239886 which is still not fixed so I want to resurrect it.

Winamp 5.623
Clean install, standard options, no 3rd-party skins or plugins
Language Pack: Standard english.
Skin: Classic repro and repros with other skins

OS: Windows XP Pro SP3
Processor: Intel Xeon Quadcore 2.13GHz
Memory: 3.0 GB
Graphics: Nvidia Quadro FX 1800
Mouse: Microsoft Intellimouse Explorer With Mouse Wheel

Here are the steps:
1. http://somafm.com/play/groovesalad and download the groovesalad.pls (playlist file)
2. Open groovesalad.pls in Windows Explorer
3. Show the Playlist editor only (Close the Main Window, EQ, etc...)
4. Collapse the playlist editor
5. Drag playlist editor to the top of display and dock it
6. Click on another application to give it focus
7. Click on playlist editor
8. Scroll Down with the mouse wheel

Expected:
Scrolls to next item in the playlist

Actual:
Winamp hangs and Playlist editor stops drawing

Normally I don't use Winamp in this fashion but I like to listen to groovesalad all day long. It just happens that occasionally Winamp is given focus without me realizing it and if I use the scroll wheel then I have to kill Winamp and restart it. I use the scroll wheel a lot so this can be somewhat disruptive.
dr.krowbar is offline   Reply With Quote
Old 19th February 2012, 09:22   #137
MrX_1980
Senior Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany - NRW
Posts: 109
Send a message via ICQ to MrX_1980
Is the bitrate calculation wrong?



261 + 66 = 391 instead of 327 ?

http://78.46.226.164:8000;stream.nsv
MrX_1980 is offline   Reply With Quote
Old 18th March 2012, 13:12   #138
sstano
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1
Winamp 5.623
Clean install, no 3rd-party skins or plugins
Language Pack: English
Skin: Big Bento

OS: Windows 7

Problem:
Ok, so I just updated my Winamp to the newest version and I came accross these bugs:
1) (also with older version): after setting Winamp widow to be docked, always on top and auto hide, it actually works, but once in a while (I usually have also opened Opera browser and Eclipse) it got stucked behind all opened windows. Only way to make it "always on top" again is to minimize all windows and click at it...then it works again for some time.
2) described below

Method of Reproduction:
1. Big Bento skin
2. Winamp window: docked - top, always on top, auto hide
3. Set hotkey for previous/next song
4. Leave winamp hidden
5. Change song with hotkey - a pop-up window appears (winamp still hidden)
6. Click the pop-up window
7. It opens library at the top of a screen
8. Go with mouse to the top of a screen to show hidden winamp
9. ...watch what happens

3) Big Bento skin: pop-up window showing which song has started playing stops popping up once in a while. To make it pop again, i had to pause/stop playing, so it would pop, click at it...and it pops up again for some time...again...

Hope it helps somehow..
sstano is offline   Reply With Quote
Old 11th April 2012, 15:42   #139
stromfresser
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 23
possible integer overflow

System
Winamp v5.623
Windows 7 Ultimate x64, fully updated

Description
There might be an integer overflow in the "MP3 Stream Info Box" after streaming more than 2^31 bytes = 2 GB of data at once. I checked inbetween: with 1.5 GB it was still okay. No crash or similar occured.

Output
Network received: -2131830878 bytes

Expected output
Network received: 2163136418 bytes

Steps to reproduce
1. Start playing a SHOUTcast online stream.
2. Don't stop for a very long time, stream at least 2 GB of data (took about 50 hours at 96 kbps).
3. Open the "View file info..." box and see the negative signed integer.
stromfresser is offline   Reply With Quote
Old 11th April 2012, 16:24   #140
Batter Pudding
Major Dude
 
Batter Pudding's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,665
@stromfresser: That will the counter hitting the 32-bit max of a signed 32-bit integer. If it is only in a "information" display and doesn't cause a crash, I doubt you need to worry about it.

You could say it is like the computer trying to count and running out of fingers.
Batter Pudding is offline   Reply With Quote
Old 22nd April 2012, 22:45   #141
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
like Batter Pudding states it's just a UI element though i hit this over the weekend so i'll change in_mp3 to use an unsigned 64-bit integer which should cover off anything people try to use for the time being. only issue is that it means i need to get all translations updated as it's a dual fix since the printf(..) function cannot show the value correctly with the existing %d in the format string - needs %llu.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 30th May 2012, 11:34   #142
nikunjbhatt84
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 1
Removing both Tag Info and Artwork doesn't remove Artwork

I have Winamp 5.623, however I am seeing this bug since many years but wondering why anyone haven't reported or debugged it yet.

Problem:
When I remove both Tag info and Artwork from an MP3 file, the Tag info is removed but Artwork is not. I have only tried it on MP3 files, not tested other files.
nikunjbhatt84 is offline   Reply With Quote
Old 30th May 2012, 11:42   #143
Batter Pudding
Major Dude
 
Batter Pudding's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,665
Quote:
Originally Posted by nikunjbhatt84 View Post
I have Winamp 5.623, however I am seeing this bug since many years but wondering why anyone haven't reported or debugged it yet.

Problem:
When I remove both Tag info and Artwork from an MP3 file, the Tag info is removed but Artwork is not. I have only tried it on MP3 files, not tested other files.
Is that artwork embedded in the MP3 file, or sitting in the folder as a JPEG?
Batter Pudding is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Bug Reports

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump