Old 16th November 2003, 21:08   #521
avernus
Junior Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: an airforce base
Posts: 2
Send a message via AIM to avernus Send a message via Yahoo to avernus
moving files

when I move alot of files around in the folder that I have enqueued into winamp then it tries to update the list or something and freezes up though it's usually only when I move about 20 or more though for anybody that has a big mp3 collection this could be a problem if they wanted to sort their files while listening to them

amd xp 2000+
512 mb ddr 2700
(holds mp3s)80 gb western digital external hdd usb2
(master)80 gb internal maxtor 7200 rpm 2mb cache
120 gb internal maxtor
avernus is offline  
Old 16th November 2003, 21:29   #522
godsloth
Registered User
 
godsloth's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 6
System Tray Bug

Sometimes (not always) after minimizing Winamp to the system tray, the main winamp window (sometimes winamp all together) will not reappear.

Winamp 5 Beta 2
128mb RAM, Intel Celeron 700mhz
Windows Me

Steps to reproduce:
Minimize to system tray. Double click Winamp Icon.
godsloth is offline  
Old 16th November 2003, 22:52   #523
Dazog
Moderator Alumni
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 418
Re: System Tray Bug

Quote:
Originally posted by godsloth
Sometimes (not always) after minimizing Winamp to the system tray, the main winamp window (sometimes winamp all together) will not reappear.

Winamp 5 Beta 2
128mb RAM, Intel Celeron 700mhz
Windows Me

Steps to reproduce:
Minimize to system tray. Double click Winamp Icon.
Fixed In latest Internal Build
Dazog is offline  
Old 17th November 2003, 00:32   #524
Wish
Major Dude
 
Join Date: Oct 2000
Posts: 702
Here's a nice bug, I've reported this since Beta2 and still UNFIXED in latest internal beta.

Switch Winamp to Classic Skin. Turn on EQ and PL.

Minimize Winamp to taskbar. Right-click Winamp button, close Winamp.

Restart Winamp. Main Window and EQ window is missing, until you right-click Winamp's button on taskbar and select Restore.
Wish is offline  
Old 17th November 2003, 01:29   #525
Dazog
Moderator Alumni
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 418
Quote:
Originally posted by Wish
Here's a nice bug, I've reported this since Beta2 and still UNFIXED in latest internal beta.

Switch Winamp to Classic Skin. Turn on EQ and PL.

Minimize Winamp to taskbar. Right-click Winamp button, close Winamp.

Restart Winamp. Main Window and EQ window is missing, until you right-click Winamp's button on taskbar and select Restore.
Then you should Know who to bug to get this fixed
Dazog is offline  
Old 17th November 2003, 02:39   #526
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,822
...and make sure you report it correctly
The bug there is actually that the pledit and video windows are visible,
when infact, if winamp is closed when minimized,
then it should still be minimized when reopened (all windows).
DJ Egg is offline  
Old 17th November 2003, 03:51   #527
WhiteRayven
Major Dude
 
WhiteRayven's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 682
I know this has been asked lots of times, and Also know that with software its hard to give an exact estimate of time, But is there an ETA on Winamp5 final?

Why make something idiot proof?? Someone will only make a better idiot!
WhiteRayven is offline  
Old 17th November 2003, 03:56   #528
Reaper
Forum King
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 2,928
Quote:
Originally posted by WhiteRayven
I know this has been asked lots of times, and Also know that with software its hard to give an exact estimate of time, But is there an ETA on Winamp5 final?
Soon, hopefully.

ml_iPod - [Homepage] | [Forums] | [Wiki]
Reaper is offline  
Old 17th November 2003, 04:17   #529
Wildrose-Wally
The Albertan
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 6,122
Next person asking that question will be spending the rest of his/her natural life tending a herd of wild Llamas.
Wildrose-Wally is offline  
Old 17th November 2003, 04:29   #530
Dazog
Moderator Alumni
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 418
Quote:
Originally posted by wildrose-wally
Next person asking that question will be spending the rest of his/her natural life tending a herd of wild Llamas.
It's not such a bad job as long as they don't shit all the time
Dazog is offline  
Old 17th November 2003, 04:58   #531
WhiteRayven
Major Dude
 
WhiteRayven's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 682
I Love the llama, so when is gonna be ready?
hehehe

Why make something idiot proof?? Someone will only make a better idiot!
WhiteRayven is offline  
Old 17th November 2003, 05:20   #532
MdMa
Junior Member
 
Join Date: Jan 2001
Posts: 5
a display bug in beta2...

when loading a video file that is more than XXXmins the whole time thing gets 'cropped':
Attached Images
File Type: png bug.png (16.4 KB, 241 views)
MdMa is offline  
Old 17th November 2003, 05:37   #533
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,822
Not a bug, as such, just not enough visible spaces to display the extra digit.

Time remaining:
-XXX:X(X)

The (X) at the end can actually be seen just behind the kbps/stereo markers.

I guess it could be fixed by moving over everything inbetween time display and beat detector a few spaces to the right . . . which would be ok in large scale or stretched mode . . . but for default or smaller scale sizes, then everything after time display (including built-in analyzer/oscilloscope) would need moving over a bit. Not sure if there's enough available space to do that though...
DJ Egg is offline  
Old 17th November 2003, 10:32   #534
Plague
f(caffeine){
return wasabi;
}
(Forum King)
 
Plague's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Sweden
Posts: 3,984
well, it's the Default skin after all, shouldn't it be working a little better in areas like that?
And I've wished for this in the wishlist since like beta 1, aswell as getting rid of the Mono/Stereo images and making it a textline instead, since there are alot of media nowadays that have more than 2 channels..
Winamp is supposed to be a full featured media player theese days, so why not act like it too?

-Plague
Plague is offline  
Old 17th November 2003, 11:46   #535
KLABAUTERMANN
Junior Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1
MOD File support

Well i dunno if it was mentioned beforce, but since i didnt want to read all 500 posts....

winamp5 doesnt play .MOD files correctly. i even tried the DLL that winamp2 used for playing MOD files, but the music isnt played correctly. some instruments are missing. ,
KLABAUTERMANN is offline  
Old 17th November 2003, 12:07   #536
speechless
Junior Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 3
Quote:
Originally posted by DJ Egg
Yes, I gathered ^that^ by your screenshot (re: library)
note: personally, I never install 'agent' either.

What I wanted confirmation of was whether you'd installed any 3rd-party general purpose or input plugins. Some of these have been known to mess up the menus . . .
Sorry for not being able to answer it before..
No, I don't have any plug-ins installed at all.
speechless is offline  
Old 17th November 2003, 15:30   #537
boorim
Junior Member
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 9
when i opened the visualisation/video window, switched it ot visualisation mode and tried to detach, it didnt detach and now i cant hide it back :/

winamp5 beta 2
windows xp
boorim is offline  
Old 17th November 2003, 18:30   #538
SailorH
Junior Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 28
Send a message via ICQ to SailorH
If you have more than five digits in the track length display it cuts off the end of the text.
Attached Images
File Type: jpg bug.jpg (23.1 KB, 227 views)

-SailorH
SailorH is offline  
Old 17th November 2003, 20:16   #539
Dazog
Moderator Alumni
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 418
Quote:
Originally posted by SailorH
If you have more than five digits in the track length display it cuts off the end of the text.
Known Bug, as discussed 5/6/7 posts further up...
Dazog is offline  
Old 17th November 2003, 23:04   #540
trebucket
Junior Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Fairbanks, AK
Posts: 5
Title Formatting Bug

When I disable title formatting, winamp should revert to the input plugin for the title formatting, right? It does this, but only partially. When i load my files, it formats the titles as the default advanced style even though i have that disabled. When the file is played it changes the title to the format style I denoted in the plugin. Changing the settings for when titles are read has no effect.

[edit] merged by moderator, DJ Egg : note, can't reproduce in latest build [/edit]
trebucket is offline  
Old 17th November 2003, 23:23   #541
Tomtreas
Junior Member
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 3
Send a message via ICQ to Tomtreas Send a message via AIM to Tomtreas
Noise being sent to DSP

I decided to try out WA5b2 and over the last 18 hours have made this startling discovery. While I have not noticed any of the cosmetic bugs that have been mentioned so far, I did notice today that there seems to be some noise being send to the DSP plugs. This noise is only noticable at low or no volume from the source material.

I am using the exact same plug set from WA2 for this test.

I hope that the team plans to do some serious audio testing to this before it goes out. If this one sneaks through, I'm afraid I'll still have to stick with 2.xx ... Don't wanna have to do that!!

I'd be happy to demonstrate. Contact me and we'll set up IM and I'll stream you a test so you can hear for yourselves if you cannot reproduce it there. Thanks!
Tomtreas is offline  
Old 18th November 2003, 07:03   #542
WhiteRayven
Major Dude
 
WhiteRayven's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 682
I was looking at the Common Bugs thread, and I found this:

Quote:

13. Weird behaviors on systems with multiple monitors.
Go to Winamp preferences / options and enable multimonitor compatible mode.
I have also noticed that after a while of playing movies I get I high pitched whine, that only gets louder. Restarting winamp helps for a minute or five.

System Specs:
Gigabyte Mobo GA-7ZX-1 rev 5, AC'97 sound, ATI radeon 7500 (dual Display), WinXP sp1 Pro. AMD Duron 1300mhz, 256Mb PC133.

Why make something idiot proof?? Someone will only make a better idiot!
WhiteRayven is offline  
Old 18th November 2003, 07:38   #543
loaded
Junior Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1
Winamp5 bug

I'm not sure if there is a place for this, but I have winamp5 beta 2, and I ran into a problem. If I put any other window on top of wa5, I have to minimize those windows to get it back, because there isn't a window spot in my taskbar. Yes, maybe I could check the "Always on top", but I don't want to do that. Also, when I try to minimize it, since it doesn't appear in the taskbar, I have no way to get it back besides double clicking a song, or end process and opening again. I use Windows XP btw. Hopefully this helps. I love winamp5 and I hope you continue to work and improve on it.

[Merged: (156638) --Sawg]
loaded is offline  
Old 18th November 2003, 08:11   #544
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,822
@loaded

Prefs (Ctrl+P) -> General Preferences
Show Winamp in:
Taskbar and/or System Tray
DJ Egg is offline  
Old 18th November 2003, 09:10   #545
cppman
Member
 
cppman's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 84
@WhiteRayven

I have the same mobo/sound and the same problem. Try turning off the equalizer; it seems to clear the buzz/whine right up for me.
cppman is offline  
Old 18th November 2003, 12:12   #546
ronial77
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: nowhere interesting
Posts: 34
Not sure if it's a bug, but sometimes when I switch to Now playing in the library it shows the meassage (I don't remember exactly):"Time to upgrade your software...". First I thought Winamp 5 was out, but I see it's still not.
ronial77 is offline  
Old 18th November 2003, 15:15   #547
Wombert
Junior Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 45
if you hold the mouse to resize a window at it's edges (for example the bottom end of the playlist window), move the mouse (but DON'T RELEASE THE BUTTON) and then press windows key, winamp will hang... it plays the current track until the end, but won't respond to input and stop after the song has finished playing... you need to kick it via task manager and restart it, there's no other way to get it back into 'life'
Wombert is offline  
Old 18th November 2003, 17:48   #548
tigerstorms
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: little place called oregon
Posts: 4
Send a message via AIM to tigerstorms
Bug report 544491X

Winamp 5.0 beta2 10/23/03
Processor: P4 2.4gb 400FSB
Ram: Two 512mb Corsair XMS
Video: Geforce FX 5200 Ultra
Motherboard: SY-P4I865PE Plus DRAGON 2
OS: Windows XP Sp1

Bug: The Playlist doesn't start minimized like "Main Window" and "EQ" this is using the old Winamp2 skins. I can still use all the windows, just when starting it minimized "the way I like it" so it runs in the background, the playlist keeps on coming up when I start it, so I have to open the main window and minimize all of it again. My playlist has 449 files on it and a total running time of 33:41:56.

Bug: I have 2 kinds of files on my playlist. (still wonder if its really a bug) anyway, when I play my MP3's winamp uses all 4 speakers, but then playing WMA files they only play on my 2 main speakers. I'm using DirectSound output v2.2.8
tigerstorms is offline  
Old 18th November 2003, 18:43   #549
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,822
1. Known bug
I've reported it twice, but it's still not fixed.
(note, video window is also affected)
I'm adding this to known bugs thread.

2. Not a bug
See here: TSGH -> Multiple Speaker Output
DJ Egg is offline  
Old 19th November 2003, 03:41   #550
WhiteRayven
Major Dude
 
WhiteRayven's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 682
Quote:
Originally posted by cppman
@WhiteRayven

I have the same mobo/sound and the same problem. Try turning off the equalizer; it seems to clear the buzz/whine right up for me.
Any word on when that might be fixed?

Why make something idiot proof?? Someone will only make a better idiot!
WhiteRayven is offline  
Old 19th November 2003, 03:41   #551
WhiteRayven
Major Dude
 
WhiteRayven's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 682
Quote:
Originally posted by cppman
@WhiteRayven

I have the same mobo/sound and the same problem. Try turning off the equalizer; it seems to clear the buzz/whine right up for me.
Any word on when that might be fixed?

Why make something idiot proof?? Someone will only make a better idiot!
WhiteRayven is offline  
Old 19th November 2003, 03:46   #552
Dazog
Moderator Alumni
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 418
Quote:
Originally posted by WhiteRayven
Any word on when that might be fixed?
Are you running the latest Driver for your sound card?

If not that will probably fix the problem.

It sounds like a Sound Card problem not a winamp problem.

It may be fixed in 5.0?

I don't have onboard sound, so you will have to test and tell us when 5.0 is out
Dazog is offline  
Old 19th November 2003, 12:57   #553
grant_pritchard
Junior Member
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 16
Winamp 5 Beta 2 Video Performance

Hi there, I have just had a go using Winamp 5b2 on my laptop, and its video performance is significantly poorer than the other media players I have installed.

I am playing fullscreen DivX content using the DivX 5.1 codec. Here's what happens:

BSPlayer 0.86.493
-----------------
55 - 60% CPU usage
Smooth audio/video playback

Windows Media Player 9
----------------------
60 - 65% CPU usage
Smooth audio/video playback

Winamp 5 Beta 2 (modern skin)
-----------------------------

85 - 100% CPU usage
Smooth audio playback
Choppy video playback with frames dropped

Winamp 2.91 and Winamp 5 Beta 2 (classic skin)
----------------------------------------------

60 - 75% CPU usage
Smooth audio playback
Slightly choppy video playback

Of course, I've turned off the modern skinning, but the video playback is still not 100% smooth with winamp.

I guess I'll just have to stick with BSPlayer or WMP9 -- but if Winamp video playback was a little more lean/efficient, I'd much rather just use Winamp.

Here are the specs for my machine if it is of any use:

Dell Latitude CPt S600GT
Celeron 600MHz
256Mb RAM
6GB HDD
Windows XP SP-1
DirectX 9.0b
DivX 5.1

There is 112Mb memory usage when playing video w/ Winamp, and running Norton Personal Firewall 2003 and Windows Task Manager

Brgds,

Grant
grant_pritchard is offline  
Old 19th November 2003, 15:49   #554
ShadowHeart
Junior Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Texas
Posts: 8
Send a message via ICQ to ShadowHeart Send a message via Yahoo to ShadowHeart
Okay, I don't so much have bugs to report yet, but rather I have a couple of questions...
1. What set of skins do I download from to use with WinAmp5, WinAmp2 or WinAmp3 skins?
2. When WinAmp Pro is available, what payment methods will be accepted? Mainly, will PayPal be an accepted form of payment to order WinAmp Pro?
ShadowHeart is offline  
Old 19th November 2003, 15:59   #555
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,822
1. Both
2. No idea (yet)
DJ Egg is offline  
Old 19th November 2003, 16:05   #556
ShadowHeart
Junior Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Texas
Posts: 8
Send a message via ICQ to ShadowHeart Send a message via Yahoo to ShadowHeart
Cool, Ty and one more question...
Does 5 support Shoutcast broadcasting?
I ask because I am part of a group of shoutcast DJ's and we're all very interested in 5 but need to know if it does or will soon support shoutcast....
ShadowHeart is offline  
Old 19th November 2003, 20:17   #557
dougieha
Senior Member
 
dougieha's Avatar
 
Join Date: May 2001
Posts: 236
Quote:
Originally posted by DJ Egg
1. Known bug
I've reported it twice, but it's still not fixed.
(note, video window is also affected)
I'm adding this to known bugs thread.
I think this might be related to the problem I reported earlier (see post1160615 on page 13).

Dougieha

My skins: Sony MPFX3-WA5 (Just for WA 5.x!!) and Sony MPFX3.
dougieha is offline  
Old 19th November 2003, 20:19   #558
dougieha
Senior Member
 
dougieha's Avatar
 
Join Date: May 2001
Posts: 236
Quote:
Originally posted by DJ Egg

@dougiha
Can't reproduce that in latest internal beta
Still using a custom dpi setting? Happens with 96 dpi?

[edit] btw, with your 2nd "variation", that's normal behaviour.
Modern skin settings are saved on a per skin basis (in studio.xnf file). So putting the pledit in one skin in winshade doesn't affect all skins likewise [/edit]
Ummm...but something still isn't quite right. Did you see this part of my post:

"What I think is a key piece of evidence here is that both of these mysterious windows (in either variation) do not have a windowshade mode button: they appear to be standardframe windows, not the actual playlist editor window."

Dougieha

My skins: Sony MPFX3-WA5 (Just for WA 5.x!!) and Sony MPFX3.
dougieha is offline  
Old 19th November 2003, 21:07   #559
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,822
Quote:
Originally posted by ShadowHeart
Does 5 support Shoutcast broadcasting?
Winamp 5 is built on the Winamp 2 core, that's why it's called Winamp 5.0 and not something silly like Winamp3
Seriously though, Winamp3 was built from scratch on the wasabi engine,
whereas Winamp is always Winamp, if ya know what I mean.
Yes, it supports Shoutcast DNAS and DSP, though there's a possibility that these will be updated when 5.0 Final is released.
Quote:
Originally posted by dougieha
I think this might be related to the problem I reported earlier
You mean this post?
If so, then no, tigerstorms' reported bug relates to classic skins only.
The bug there being that the playlist and video windows don't appear minimized when winamp is closed in minimized state and then reopened.
As far as I know, your bug (with modern skin/s) is fixed in the latest internal builds. If it's still happening with 5.0 Final, then post again in a new thread and include some screenshots (and remind us again of sys specs, and include a list of any 3rd-party plugins, if any).
DJ Egg is offline  
Old 20th November 2003, 01:29   #560
Dazog
Moderator Alumni
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 418
http://forums.winamp.com/showthread....hreadid=156843

This thread has been moved due to winamp becoming RC status, check new link above.

Locked and Moved!
Dazog is offline  
Closed Thread
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Bug Reports

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump