Old 27th March 2013, 19:12   #1
mucks
Member
 
mucks's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: canada/dolbeau city
Posts: 86
Milkdrop and AVS bug with i7+gtx660

Got a brand new core i7 along with a gtx660 from nvidia and winamp's visualisations seems not compatible with the newer technologies and it kind of sucks because i feel like i'll use AVS a lot in the future again soooooooo...
Milkdrop gives a certain message such as "shader 3.0 found but the videocard is buggy"
I'm getting an awesome score on the final fantasy 14 benchmark so let's guess that the videocard isn't buggy for real...

Meow
mucks is offline   Reply With Quote
Old 29th March 2013, 15:17   #2
Batter Pudding
Major Dude
 
Batter Pudding's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,665
nVidia Driver versions will help. Have you tried messing with any of the shader options in Milkdrop? I am running v310.90 drivers but on an ancient 9800GTX. (Don't laugh). No hassles here on this Win7 PC.

Are you running full screen or windowed?


I know the shader message you are referring to as I have a 2011 HP Laptop with some built in Intel video card and that spits out the same error message. In that case it is because of a half-arsed Shader 3.0 implementation. The joke being that an older 2009 Acer is spinning milkdrop around without troubles on a previous generation of Intel video.

Basically those two laptops are acting up like you are seeing. The older machine behaving better than the new one.
Batter Pudding is offline   Reply With Quote
Old 31st March 2013, 14:26   #3
Batter Pudding
Major Dude
 
Batter Pudding's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,665
Yay - good news mucks. Go grab the beta release ( http://forums.winamp.com/showthread.php?t=356750 ). I have just updated my laptop with its fussy graphics card and Milkdrop is back to playing on the "default" settings. So the Shaders are Go!

All I did was to whack that Beta release on top of the current install. Then nipped into the Milkdrop Settings and hit the "default" button to reset. It then fired up first time, no messing around.

Certainly looks pretty too.
Batter Pudding is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Bug Reports

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump