Old 3rd April 2006, 18:18   #1
Hermionebubble
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11
Error message appears when I try to open Winamp

Ever since I upgraded to the new version, I have had a problem with Winamp. Almost every single time I open it, I get this error message:

Quote:
Winamp has enocountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.

If you were in the middle of something, the information you were working on might be lost.

For more information about this error, click here.
Quote:
AppName: winamp.exe AppVer: 5.2.0.473 ModName: icm32.dll
ModVer: 5.0.0.0 Offset: 00003b04
I'm not sure exactly what all my specs are so I'll give you what I can, quoted directly from my System Properties:

Quote:
Gateway, Inc.
Intel Pentium 4 CPU 1.80 GHz
1.79 GHz
256 MB of RAM
I am also on Windows XP Home Edition Version 2002, Service Pack 1.

The only way I've found to temoporarily solve this problem is to reinstall... and I've reinstalled countless times over the past couple of weeks. It stops working again after a while, though, so I have to reinstall over and over...

I've tried restarting my computer, didn't help. I've also tried downgrading, which didn't work either. I did not have this problem until I upgraded to the newest version.

Please help, I'm tired of having this problem. All I want is to use Winamp normally again.
Hermionebubble is offline   Reply With Quote
Old 3rd April 2006, 18:36   #2
dlichterman
Forum King
 
dlichterman's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Where Hell Froze Over
Posts: 2,466
When you reinstall do you uninstall completely then reinstall.....that might fix it if not

Software is like sex: It's better when it's free.-*-If at first you don't succeed; call it version 1.0-*-Guess the band from pics game
dlichterman is offline   Reply With Quote
Old 3rd April 2006, 18:48   #3
Hermionebubble
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11
Quote:
Originally posted by dlichterman
When you reinstall do you uninstall completely then reinstall.....that might fix it if not
Okay, I'll try that and see if it still works after a while. I'll come back and post whether or not it worked. (I'm surprised I didn't think to do that... guess I'm just too used to installing right over Winamp.)

EDIT: Seems to have worked. Thanks!

Last edited by Hermionebubble; 3rd April 2006 at 19:38.
Hermionebubble is offline   Reply With Quote
Old 4th April 2006, 19:02   #4
Hermionebubble
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11
Oh, it stopped working again... doing a clean install helped it work for a longer period of time but then this morning I tried to open it and got the error message again. I gotta get this fixed before it drives me insane!
Hermionebubble is offline   Reply With Quote
Old 4th April 2006, 19:31   #5
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,229
Does the problem still occur when you disable the Portable Media Player plugin? It's the ml_pmp.dll file in the Winamp plugins folder (C:\Program Files\Winamp\plugins).
Close Winamp, go to the Winamp plugins folder and change the file extension from .dll to .off
You may need to configure Windows to show file extensions:
http://nunzioweb.com/misc/show_file_extensions.htm
To re-enable the plugin, change extension back to .dll

If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline   Reply With Quote
Old 6th April 2006, 00:03   #6
Hermionebubble
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11
Quote:
Originally posted by Hermionebubble
Oh, it stopped working again... doing a clean install helped it work for a longer period of time but then this morning I tried to open it and got the error message again. I gotta get this fixed before it drives me insane!
THANK YOU. I think this is working but once again I'll have to come back later and say whether or not it did.
Hermionebubble is offline   Reply With Quote
Old 10th April 2006, 20:40   #7
Hermionebubble
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11
Oops, quoted the wrong message up there...

Anyways, it stopped working... again. Darn, I thought that would do it. Any other suggestions?
Hermionebubble is offline   Reply With Quote
Old 11th April 2006, 01:16   #8
Hermionebubble
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11
Please?
Hermionebubble is offline   Reply With Quote
Old 11th April 2006, 07:08   #9
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,229
You did not install any 3rd-party plugins in the meantime?

Try upgrading to the latest version: 5.21.

Also please provide additional system specs.

If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline   Reply With Quote
Old 14th April 2006, 08:16   #10
yeshuawatso
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Fort Smith, AR
Posts: 95
I'm having this same issue too.

System Specs:
Compaq 1300mhz Celeron
512 MB Ram
2x40GB, 80GB HDs
ATI Radeon 9200 128MB
Windows XP Pro SP2/Domain

<---------This is the dance of the future.

http://www.iptelev.com/
yeshuawatso is offline   Reply With Quote
Old 15th April 2006, 05:52   #11
dar7ylh
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1
I just upgraded to 5.2.1, and am getting the same problem. This sucks, because I didn't save a copy of the old player.

I had the much the same problem with Yahoo Messenger when I upgraded it, which would occur when it tried to access the internet, but couldn't get through my firewall. It fixes itself when it can open the socket back to yahoo.com. I suspect that it is a (simple?) null-pointer indexing problem.

Why, oh why, don't programmers check for null pointers? The problem's been around for decades.

Is anyone from WinAmp monitoring this section?

If so, I will include the bug report generated from windows.

Hopefully the dump file is attached. View it with notepad (because it's really not a text file).

Update: the file didn't go through - probably because of all the imbedded binary. anyway the error specs:
AppName: winamp.exe AppVer: 5.2.1.497 ModName: icm32.dll
ModVer: 5.1.2600.2709 Offset: 0000433c
dar7ylh is offline   Reply With Quote
Old 15th April 2006, 11:18   #12
blackcats
Banned
 
blackcats's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Canada
Posts: 21
I propose to you every time you want to upgrade your winamp to latest version you download full version of one winamp.
For example:You downloaded winamp5.21 full after winamp5.21 will come newest version of winamp. you don't need to download full version of winamp again. Just download lite version.
Lite version is match & you don't have this problem.
I had this problem but after a long time I undrestand when I download lite version I have not this problem.
I don't know maybe I am in mistake or it's true.
blackcats is offline   Reply With Quote
Old 22nd April 2006, 15:39   #13
wakaba
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Sweden
Posts: 6
any updates/patches online to solve this problem, i have the same problem, fresh windows XP installtion and a clean Winamp install (full) and still the icm32.dll crash :/

no mp3 players, no nothing plugged in to the computer...
wakaba is offline   Reply With Quote
Old 22nd April 2006, 21:43   #14
yeshuawatso
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Fort Smith, AR
Posts: 95
Well, when I tried the lite version, I didn't get the error, but then none of the features worked, i.e. Media Library. Not sure how to fix this issue.

<---------This is the dance of the future.

http://www.iptelev.com/
yeshuawatso is offline   Reply With Quote
Old 22nd April 2006, 21:48   #15
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,229
I still have the suspicion that this is somehow related to the Portable Media Support plugin, but I'm not sure...
Did you try disabling/removing that plugin, as suggested above?

Other plugins you could try disabling...
ml_xpdxs.dll (Predixis Music Manager)
ml_wire.dll (SHOUTcast Wire, podcast support)

Feedback would be appreciated.

Do you have any 3rd-party plugins installed?

If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline   Reply With Quote
Old 22nd April 2006, 23:11   #16
wakaba
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Sweden
Posts: 6
Quote:
Originally posted by siebe83
I still have the suspicion that this is somehow related to the Portable Media Support plugin, but I'm not sure...
Did you try disabling/removing that plugin, as suggested above?

Other plugins you could try disabling...
ml_xpdxs.dll (Predixis Music Manager)
ml_wire.dll (SHOUTcast Wire, podcast support)

Feedback would be appreciated.

Do you have any 3rd-party plugins installed?
how can one dissable them if the application dont start?
wakaba is offline   Reply With Quote
Old 23rd April 2006, 08:33   #17
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,229
Click here.

If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline   Reply With Quote
Old 23rd April 2006, 09:25   #18
wakaba
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Sweden
Posts: 6
Quote:
Originally posted by siebe83
Click here.
oh. sorry thx
wakaba is offline   Reply With Quote
Old 27th April 2006, 19:00   #19
Hermionebubble
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11
Wow, I came back and all these people had posted... sort of surprised me...

At least other people are having the same problem as me. Shows that maybe there is something wrong with the latest update...

Well, I gave you all the specs I could (when I made my original post, I was looking at that post and giving all the specs I could find. A lot of these I didn't know how to get to.

Also, I have only ever installed one third-party plugin, and that was a long time ago, and while it never gave me any trouble, I uninstalled it.

I have disabled all the plugins you said to disable and I am still having this problem. I really don't want to resort to upgrading to lite because I don't want to lose all those functions.

I just tried to reinstall the newest version and it didn't work at all, not once.

EDIT: I installed an older version from oldversion.com and it works okay, but I'm betting that it's going to stop working and I'll have to reinstall it again.
Hermionebubble is offline   Reply With Quote
Old 27th April 2006, 19:45   #20
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,229
It may indeed be something with the new update, I really ain't sure. Some users reported that disabling the Media Library (gen_ml.dll) made the problem go away, others said that just removing the Portable Media Player plugin made the crash disappear (which is why I suggested that, but apparently your crash is caused by something else).

One user reported that updating the video card drivers fixed the issue, so you could try that:
http://forums.winamp.com/showthread.php?threadid=239111

This user reported that the crash didn't occur when using the classic skin instead of the modern:
http://forums.winamp.com/showthread....16#post1873516

Are you using the modern skin? If so, are you using any desktop enhancing utilities, perhaps? (like Samurize, WindowsBlinds, etc.)
These sometimes tend to conflict with the Winamp modern skin engine.


All info provided may give a clue. A HijackThis log may give some insight.

If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline   Reply With Quote
Old 27th April 2006, 20:08   #21
Hermionebubble
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11
The last time I tried to update my graphics driver (I have Nvidia like that other person) some really weird stuff happened and now I can't play any games with 3D graphics. Gee, the more I talk about my computer, the more it sounds like I need a new one, which I pretty much refuse to get... I suppose I could try re-updating and see what happens.

Well, I am using a modern skin right now, but when I installed it I had picked a classic one. Still didn't work. No desktop enhancing things either.

Quote:
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 12:05:26 PM, on 4/27/2006
Platform: Windows XP SP1 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)

Running processes:
C:\WINNT\System32\smss.exe
C:\WINNT\system32\winlogon.exe
C:\WINNT\system32\services.exe
C:\WINNT\system32\lsass.exe
C:\WINNT\system32\svchost.exe
C:\WINNT\System32\svchost.exe
C:\WINNT\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\ewido anti-malware\ewidoctrl.exe
C:\WINNT\Explorer.EXE
C:\Program Files\Canon\MultiPASS4\MPSERVIC.EXE
C:\WINNT\System32\nvsvc32.exe
C:\WINNT\System32\devldr32.exe
C:\WINNT\System32\dcomcfg.exe
C:\WINNT\system32\spupdsvc.exe
C:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\jusched.exe
C:\WINNT\System32\svchost.exe
C:\WINNT\System32\Tablet.exe
C:\WINNT\System32\RUNDLL32.EXE
C:\WINNT\system32\ZoneLabs\vsmon.exe
C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe
C:\WINNT\System32\ctfmon.exe
C:\WINNT\twain_32\ca561a\SnapDetect.exe
C:\WINNT\system32\WTablet\TabUserW.exe
C:\WINNT\wanmpsvc.exe
C:\Program Files\Yahoo!\Messenger\ymsgr_tray.exe
C:\Program Files\eMule\emule.exe
C:\WINNT\system32\rundll32.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Program Files\Winamp\winampa.exe
C:\Program Files\Hijackthis\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page = C:\windows\system32\blank.htm
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page = C:\windows\system32\blank.htm
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Ai araba, "IT'S ALL RIGHT"~
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyServer = sas.r1.attbi.com:8000
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyOverride = *.r*.attbi.com
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
R3 - Default URLSearchHook is missing
O2 - BHO: Nothing - {b0398eca-0bcd-4645-8261-5e9dc70248d0} - C:\WINNT\System32\hpE3D3.tmp
O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINNT\System32\msdxm.ocx
O3 - Toolbar: Yahoo! Toolbar - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F**** - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll (file missing)
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] C:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\jusched.exe
O4 - HKLM\..\Run: [IMJPMIG8.1] "C:\WINNT\IME\imjp8_1\IMJPMIG.EXE" /Spoil /RemAdvDef /Migration32
O4 - HKLM\..\Run: [IMEKRMIG6.1] C:\WINNT\ime\imkr6_1\IMEKRMIG.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [MSPY2002] C:\WINNT\System32\IME\PINTLGNT\ImScInst.exe /SYNC
O4 - HKLM\..\Run: [PHIME2002ASync] C:\WINNT\System32\IME\TINTLGNT\TINTSETP.EXE /SYNC
O4 - HKLM\..\Run: [PHIME2002A] C:\WINNT\System32\IME\TINTLGNT\TINTSETP.EXE /IMEName
O4 - HKLM\..\Run: [imjpmig] C:\IME\IMJP\imjpmig.exe /RemAdvDef /AIMEREG /Migration /SetPreload
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINNT\System32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINNT\System32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKLM\..\Run: [d-player_autorun] "C:\Program Files\D-Player\d-player_autorun.exe" /startup
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe" -atboottime
O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] C:\Program Files\Winamp\winampa.exe
O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINNT\System32\ctfmon.exe
O4 - HKCU\..\Run: [Yahoo! Pager] "C:\Program Files\Yahoo!\Messenger\ypager.exe" -quiet
O4 - Global Startup: Icatch(VI) SnapDetect.lnk = C:\WINNT\twain_32\ca561a\SnapDetect.exe
O4 - Global Startup: TabUserW.exe.lnk = C:\WINNT\system32\WTablet\TabUserW.exe
O8 - Extra context menu item: &AOL Toolbar search - res://C:\Program Files\AOL Toolbar\toolbar.dll/SEARCH.HTML
O8 - Extra context menu item: &Yahoo! Search - file:///C:\Program Files\Yahoo!\Common/ycsrch.htm
O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~3\OFFICE10\EXCEL.EXE/3000
O8 - Extra context menu item: Yahoo! &Dictionary - file:///C:\Program Files\Yahoo!\Common/ycdict.htm
O8 - Extra context menu item: Yahoo! &Maps - file:///C:\Program Files\Yahoo!\Common/ycmap.htm
O8 - Extra context menu item: Yahoo! &SMS - file:///C:\Program Files\Yahoo!\Common/ycsms.htm
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: Yahoo! Services - {5BAB4B5B-68BC-4B02-94D6-2FC0DE4A7897} - C:\Program Files\Yahoo!\Common\yiesrvc.dll (file missing)
O9 - Extra button: (no name) - {85d1f590-48f4-11d9-9669-0800200c9a66} - %windir%\bdoscandel.exe (file missing)
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Uninstall BitDefender Online Scanner v8 - {85d1f590-48f4-11d9-9669-0800200c9a66} - %windir%\bdoscandel.exe (file missing)
O9 - Extra button: Popup Eliminator - {A26ABCF0-1C8F-46e7-A67C-0489DC21B9CC} - C:\Program Files\SurfSecret\Popup Eliminator\PEToolbar450.dll (file missing)
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Popup Eliminator - {A26ABCF0-1C8F-46e7-A67C-0489DC21B9CC} - C:\Program Files\SurfSecret\Popup Eliminator\PEToolbar450.dll (file missing)
O9 - Extra button: AIM - {AC9E2541-2814-11d5-BC6D-00B0D0A1DE45} - C:\Program Files\AIM95\aim.exe
O9 - Extra button: Real.com - {CD67F990-D8E9-11d2-98FE-00C0F0318AFE} - C:\WINNT\System32\Shdocvw.dll
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\MSMSGS.EXE
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\MSMSGS.EXE
O12 - Plugin for .spop: C:\Program Files\Internet Explorer\Plugins\NPDocBox.dll
O16 - DPF: Buckaroo Blackjack TM by pogo - http://vbjack.pogo.com/applet/videob...-ob-assets.cab
O16 - DPF: Dice Derby by pogo - http://checkeredflag.pogo.com/applet...-ob-assets.cab
O16 - DPF: Greenback Bayou by pogo - http://greenback.pogo.com/applet/gre...-ob-assets.cab
O16 - DPF: Perfect Passer by pogo - http://perfectpasser01.pogo.com/appl...-ob-assets.cab
O16 - DPF: Pop Fu by pogo - http://popfu.pogo.com/applet/popfu/popfu-ob-assets.cab
O16 - DPF: ppctlcab - http://69.44.122.156/scanner/ppctlcab.cab
O16 - DPF: Squelchies by pogo - http://squelchies.pogo.com/applet/sq...-ob-assets.cab
O16 - DPF: Sweet Tooth TM by pogo - http://sweet01.pogo.com/applet-5.8.6...-ob-assets.cab
O16 - DPF: Texas Hold'em Poker by pogo - http://holdem2.pogo.com/applet-5.9.2...-ob-assets.cab
O16 - DPF: Word Whomp Whackdown by pogo - http://whackdown.pogo.com/applet/wha...-ob-assets.cab
O16 - DPF: {00B71CFB-6864-4346-A978-C0A14556272C} (Checkers Class) - http://messenger.zone.msn.com/binary...r.cab28578.cab
O16 - DPF: {03F998B2-0E00-11D3-A498-00104B6EB52E} (MetaStreamCtl Class) - https://components.viewpoint.com/MTS...nknown&unknown
O16 - DPF: {0835BC90-6ABC-4F52-A103-4FC3A61F2C33} (A18X Control) - http://www.albatross18.com/cabs/A18X.ocx
O16 - DPF: {0A5FD7C5-A45C-49FC-ADB5-9952547D5715} (Creative Software AutoUpdate) - http://www.creative.com/su/ocx/15015/CTSUEng.cab
O16 - DPF: {11260943-421B-11D0-8EAC-0000C07D88CF} (iPIX ActiveX Control) - http://www.ipix.com/download/ipixx.cab
O16 - DPF: {17492023-C23A-453E-A040-C7C580BBF700} (Windows Genuine Advantage Validation Tool) - http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=48835
O16 - DPF: {17D72920-7A15-11D4-921E-0080C8DA7A5E} (AimSp32 Class) - http://66.48.68.135/save/makeover.cab
O16 - DPF: {2917297F-F02B-4B9D-81DF-494B6333150B} (Minesweeper Flags Class) - http://messenger.zone.msn.com/binary...r.cab28578.cab
O16 - DPF: {2BC66F54-93A8-11D3-BEB6-00105AA9B6AE} (Symantec AntiVirus scanner) - http://security.symantec.com/sscv6/S..*****AvSniff.cab
O16 - DPF: {2FC9A21E-2069-4E47-8235-36318989DB13} (PPSDKActiveXScanner.MainScreen) - http://69.44.122.156/scanner/axscanner.cab
O16 - DPF: {30528230-99f7-4bb4-88d8-fa1d4f56a2ab} (YInstStarter Class) - C:\Program Files\Yahoo!\Common\yinsthelper.dll
O16 - DPF: {39B0684F-D7BF-4743-B050-FDC3F48F7E3B} (FilePlanet Download Control Class) - http://www.fileplanet.com/fpdlmgr/ca...C_1_0_0_44.cab
O16 - DPF: {4DD988A3-8A9A-4CC1-A763-F822C09E4315} (MGXCore Class) - http://www.va-sa-ra.co.jp/mgx/win/MGXPlugin.cab
O16 - DPF: {556DDE35-E955-11D0-A707-000000521957} - http://www.xblock.com/download/xclean_micro.exe
O16 - DPF: {5D86DDB5-BDF9-441B-9E9E-D4730F4EE499} (BDSCANONLINE Control) - http://download.bitdefender.com/reso...an8/oscan8.cab
O16 - DPF: {72C9EA8F-8965-40C2-ABAD-D460A5815F86} (hostCntrlIE Class) - http://vhost.oddcast.com/admin/hostClientIE.cab
O16 - DPF: {739E8D90-2F4C-43AD-A1B8-66C356FCEA35} (RunExeActiveX.RunExe) - hcp://system/RunExeActiveX.CAB
O16 - DPF: {76D90D08-EAB7-46D8-BF99-87445BF59E72} (SystemInfo Class) - http://directv.direcway.com/dwayready/dpcsysinfo.cab
O16 - DPF: {77E32299-629F-43C6-AB77-6A1E6D7663F6} - http://www.nick.com/common/groove/gx/GrooveAX27.cab
O16 - DPF: {8E0D4DE5-3180-4024-A327-4DFAD1796A8D} (MessengerStatsClient Class) - http://messenger.zone.msn.com/binary...t.cab28578.cab
O16 - DPF: {99CDFD87-F97A-42E1-9C13-D18220D90AD1} (StartFirstControl.CheckFirst) - hcp://system/StartFirstControl.CAB
O16 - DPF: {9A54032D-31F7-400D-B184-83B33BDE65FA} (MSN File Upload Control) - http://sc.communities.msn.com/contro...UC/MsnUpld.cab
O16 - DPF: {A48D0309-8DA3-41AA-98E4-89194D471890} (Pulse V5 ActiveX Control) - http://a320.g.akamai.net/7/320/1456/...ayer5AxWin.cab
O16 - DPF: {B8BE5E93-A60C-4D26-A2DC-220313175592} (ZoneIntro Class) - http://zone.msn.com/binFramework/v10...o.cab34246.cab
O16 - DPF: {BCA9A936-F557-408E-8301-D5B2B302EFD6} (SiUpdaterCtrl Class) - http://web.spaceillusion.com/help/iDanceUpdater1015.cab
O16 - DPF: {C14C061A-6C24-43AC-97C3-B9135B4AB332} (MGX2Core Class) - http://www.va-sa-ra.co.jp/mgx/win/MGX2Plugin.cab
O16 - DPF: {C2FCEF52-ACE9-11D3-BEBD-00105AA9B6AE} (Symantec RuFSI Registry Information Class) - http://security.symantec.com/sscv6/S.../bin/cabsa.cab
O16 - DPF: {C3DFA998-A486-11D4-AA25-00C04F72DAEB} (MSN Photo Upload Tool) - http://sc.communities.msn.com/contro...C/MsnPUpld.cab
O16 - DPF: {D6FCA8ED-4715-43DE-9BD2-2789778A5B09} (NPKCX Control) - http://guard.gunbound.net/nProtect/keyCrypt/npkcx.cab
O16 - DPF: {F6ACF75C-C32C-447B-9BEF-46B766368D29} (Creative Software AutoUpdate Support Package) - http://www.creative.com/su/ocx/15016/CTPID.cab
O16 - DPF: {F6BF0D00-0B2A-4A75-BF7B-F385591623AF} (Solitaire Showdown Class) - http://messenger.zone.msn.com/binary...n.cab28578.cab
O16 - DPF: {F8500B09-46D8-4DFA-B6BA-CE1DC96C9626} (MetaGateX Class) - http://www.va-sa-ra.co.jp/mgx/win/MGX.cab
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{6419816B-F648-425E-8953-2DC0865BF5CF}: NameServer = 67.21.13.4,67.21.13.2
O20 - AppInit_DLLs: C:\WINNT\System32\wmfhotfix.dll
O20 - Winlogon Notify: WgaLogon - C:\WINNT\SYSTEM32\WgaLogon.dll
O20 - Winlogon Notify: winiwf32 - winiwf32.dll (file missing)
O23 - Service: AOL Connectivity Service (AOL ACS) - America Online, Inc. - C:\PROGRA~1\COMMON~1\AOL\ACS\AOLacsd.exe
O23 - Service: ASP.NET State Service (aspnet_state) - Unknown owner - C:\WINNT\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\aspnet_state.exe (file missing)
O23 - Service: Creative Service for CDROM Access - Creative Technology Ltd - C:\WINNT\System32\CTsvcCDA.exe
O23 - Service: ewido security suite control - ewido networks - C:\Program Files\ewido anti-malware\ewidoctrl.exe
O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe
O23 - Service: IMAPI CD-Burning COM Service (ImapiService) - Roxio Inc. - C:\WINNT\System32\ImapiRox.exe
O23 - Service: MpService - Canon Inc - C:\Program Files\Canon\MultiPASS4\MPSERVIC.EXE
O23 - Service: MSCSPTISRV - Sony Corporation - C:\Program Files\Common Files\Sony Shared\AVLib\MSCSPTISRV.exe
O23 - Service: npkcsvc - INCA Internet Co., Ltd. - C:\WINNT\System32\npkcsvc.exe
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINNT\System32\nvsvc32.exe
O23 - Service: PACSPTISVR - Sony Corporation - C:\Program Files\Common Files\Sony Shared\AVLib\PACSPTISVR.exe
O23 - Service: PictureTaker - Unknown owner - c:\fixit\pt\PCTKRNT.SYS (file missing)
O23 - Service: Sony SPTI Service (SPTISRV) - Sony Corporation - C:\Program Files\Common Files\Sony Shared\AVLib\SPTISRV.exe
O23 - Service: TabletService - Wacom Technology, Corp. - C:\WINNT\System32\Tablet.exe
O23 - Service: TrueVector Internet Monitor (vsmon) - Zone Labs, LLC - C:\WINNT\system32\ZoneLabs\vsmon.exe
O23 - Service: WAN Miniport (ATW) Service (WANMiniportService) - America Online, Inc. - C:\WINNT\wanmpsvc.exe
EDIT: I can't seem to find the driver update I need to download that matches up with my graphics driver. My settings list it as "NVIDIA GeForce2 MX 100/200". I've tried finding the updates on the website but I can't figure out which one it is. I've downloaded a couple and tried to use them but each one said it hadn't passed the compatibility test or something like that for XP.
Hermionebubble is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2006, 13:26   #22
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,229
Did you try these?
http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_84.21.html

If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2006, 19:57   #23
Hermionebubble
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11
Quote:
Originally posted by siebe83
Did you try these?
http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_84.21.html
I just installed it and restarted... I'm not sure if it worked or not but I was able to open Winamp okay... if the problem persists later on, I'll come back.
Hermionebubble is offline   Reply With Quote
Old 3rd June 2006, 04:07   #24
irongecko
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1
you weren't running the dee3 plugin by chance where you? i had exactly the same problem when i updated and i fixed it by disabling the dee3 plugin ( out_dee3.dll ) since i disabled the dll it's worked just fine
irongecko is offline   Reply With Quote
Old 3rd June 2006, 08:13   #25
yeshuawatso
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Fort Smith, AR
Posts: 95
I solved this problem by upgrading to the latest of latest Winamps. Not sure what the issue was.

<---------This is the dance of the future.

http://www.iptelev.com/
yeshuawatso is offline   Reply With Quote
Old 13th July 2006, 17:11   #26
wakaba
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Sweden
Posts: 6
i still have this problem in the new Winamp 5.24, i have to goback to 5.13 to get "media libery" to work. all other versions crashes.

I dont use any 3rd party plugins. And I always do clean installations in new directories. And I only use the classic interface.

i have a ATI graphic card and using the latest 6.6 drivers.

code:

Faulting application winamp.exe, version 5.2.4.703, faulting module icm32.dll, version 5.1.2600.2709, fault address 0x0000433c.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.



code:

0000: 41 70 70 6c 69 63 61 74 Applicat
0008: 69 6f 6e 20 46 61 69 6c ion Fail
0010: 75 72 65 20 20 77 69 6e ure win
0018: 61 6d 70 2e 65 78 65 20 amp.exe
0020: 35 2e 32 2e 34 2e 37 30 5.2.4.70
0028: 33 20 69 6e 20 69 63 6d 3 in icm
0030: 33 32 2e 64 6c 6c 20 35 32.dll 5
0038: 2e 31 2e 32 36 30 30 2e .1.2600.
0040: 32 37 30 39 20 61 74 20 2709 at
0048: 6f 66 66 73 65 74 20 30 offset 0
0050: 30 30 30 34 33 33 63 0d 000433c.
0058: 0a .

wakaba is offline   Reply With Quote
Old 13th July 2006, 22:33   #27
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,229
Odd...

I don't really have more suggestions so I don't know what to tell you, sorry. Except for...
Quote:
Originally posted by siebe83
All info (read this) provided may give a clue. A HijackThis log may give some insight.

If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline   Reply With Quote
Old 14th July 2006, 02:24   #28
djdarkx
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2
I had the same problem, but mine only happened after installing the plugin in_NSFten.dll but it has worked before. It seems to be incompatible with v5.24 for some odd reason. Yes, I had the same message as above, so it seems that I'll have to try using a different NSF plugin and see if that works.

djDarkX
djdarkx is offline   Reply With Quote
Old 14th July 2006, 09:52   #29
Red Mullet
Banned
 
Red Mullet's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: 439 East District, Mount Paozu
Posts: 57
For solving this problem you must to eradicate winamp completely from add/remove programs in control panel or remove it in program files.

It will be answer I test it. Some files in unistall don't delete & it is nessasary to completely eradicate in your computer completely.
Test this way I hope you to conclude.
Red Mullet is offline   Reply With Quote
Old 14th July 2006, 11:40   #30
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 36,088
aka: a clean install with no 3rd-party plugins (always read the sticky threads first).
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 31st August 2006, 22:59   #31
wakaba
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Sweden
Posts: 6
i think i have located the error to another application "JS Pager" my virtual desktop manager.. if its running when i start Winamp it craches. if i start the desktop manager after winamp works OK.. :^) strange error ..
wakaba is offline   Reply With Quote
Old 7th September 2006, 01:38   #32
smatz
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Posts: 3
yes really a strange problem. okay on my site, same problem:
division by zero in icm32.dll, BUT this happen only if my plugin is loaded with winamp I tried several things and don't believe that my plugin is really the problem. All older winamp versions had not this problem and if I steal WinXP the icm32.dll everything works fine again. Winamp 5.24 lite dosn't have the problem but the "full-basic" version. I made a general purp. plugin, nothing strange, some winamp remote stuff, subclassing window proc., catching informations from winamp to display them on an external LCD display. So the only critical part could be the subclassed winproc?! maybe you guys from winamp changed something, so you got trouble if someone steals you the winproc? I got already the newest sdk but haven't the time yet to watch it carefully. I need my plugin badly for my current project, so I will try to solve this problem. If I found something, or anybody has an idea ... please reply.

greez -m.
smatz is offline   Reply With Quote
Old 7th September 2006, 01:48   #33
Sawg
Forum King
 
Join Date: Jun 2000
Location: Phoenix, AZ
Posts: 7,456
Send a message via ICQ to Sawg Send a message via AIM to Sawg Send a message via Yahoo to Sawg
try 5.25 Beta. There seems to be a fix related to this in there

Fixed: [gen_ml] tree icon fixup (working around an OS bug that was causing CreateDIBSection to sometimes crash (divide-by-zero in ICM32) using V4 bitmap header struct)

| Brought to you by ^V ^C | The one... the original... no seriously!
Sawg is offline   Reply With Quote
Old 7th September 2006, 02:11   #34
smatz
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Posts: 3
Hi Sawg,
I love you man yes, the 25beta works again. Everything looks fine again and I can go to bad (3:00am around here) and have hopefully nice dreams :-D (one problem less for tomorrow).

thanks - bye - n8
smatz is offline   Reply With Quote
Old 22nd December 2006, 11:01   #35
OdessaCubbage
Guest
 
Posts: n/a
THE ULTIMATE ANSWER

ULTIMATE ANSWER:


goto http://vil.nai.com/vil/averttools.aspx#stinger

download stinger

close all apps

run it

it'll remove the W.32/Pate.b Virus

THAT'S WHATS CAUSING ALL THIS...I HAVE REMOVED IT JUST NOW

U DONT EVEN NEED TO RESTART, JUST MAKE SURE U ADD THE DRIVES in the scan because it infects .exe files!!!!

I was really pissed off so i want to help as many ppl as i can!!!!
  Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump