Old 26th March 2007, 14:59   #1
q-optical
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 42
Qwest Modem and NetGear Router - No listeners

Hi all:
I used Comcast cable before and my shoutcast worked fine. Recently I changed my Internet provider to Qwest DSL, and I have done everything that I could such as portforwarding and reading posts here, ect. However, no listeners can connect to my radio. My Shoutcast log file seems working ok. No error is found.

Do you have any ideas what went wrong?
my radio links are:
MP3 coder.
http://ptqn.dyndns.org:8000/listen.pls
(ptqn.dyndns.org:8000/listen.pls)

ACC+ coder only.
http://ptqn.dyndns.org:8002/listen.pls
(ptqn.dyndns.org:8002/listen.pls)
http://ptqn.dyndns.org:8004/listen.pls
(ptqn.dyndns.org:8004/listen.pls)


your helps are appreciated.

Q-optical

Last edited by q-optical; 26th March 2007 at 16:13.
q-optical is offline   Reply With Quote
Old 26th March 2007, 15:01   #2
john@ROCKNTV1
Registered User
 
john@ROCKNTV1's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: i have broken not a single rule and you deleted my sig craigF.. OK MY TURN CRAIGF and smelter thank for bumping bulks flame post
Posts: 641
give us a clip of dns log

give us a clip of dns log
john@ROCKNTV1 is offline   Reply With Quote
Old 26th March 2007, 15:18   #3
q-optical
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 42
Thanks for your response. Here it is:
** Copyright (C) 1998-2004 Nullsoft, Inc. All Rights Reserved.
** Use "sc_serv filename.ini" to specify an ini file.
*******************************************************************************

Event log:
<03/26/07@08:42:30> [SHOUTcast] DNAS/win32 v1.9.7 (Jun 23 2006) starting up...
<03/26/07@08:42:30> [main] loaded config from C:\Program Files\SHOUTcast\sc_serv.ini
<03/26/07@08:42:30> [main] initializing (usermax:50 portbase:8000)...
<03/26/07@08:42:30> [main] No ban file found (sc_serv.ban)
<03/26/07@08:42:30> [main] No rip file found (sc_serv.rip)
<03/26/07@08:42:30> [main] opening source socket
<03/26/07@08:42:30> [main] source thread starting
<03/26/07@08:42:30> [main] opening client socket
<03/26/07@08:42:30> [main] Client Stream thread [0] starting
<03/26/07@08:42:30> [main] client main thread starting
<03/26/07@08:42:30> [source] listening for connection on port 8001
<03/26/07@08:43:31> [source] connected from 127.0.0.1
<03/26/07@08:43:32> [source] icy-name:PTQN ; icy-genre:Vietnamese Music
<03/26/07@08:43:32> [source] icy-pub:1 ; icy-br:24 ; icy-url:http://www.ptqn.com
<03/26/07@08:43:32> [source] icy-irc:#shoutcast ; icy-icq:0 ; icy-aimtqnradio
<03/26/07@08:43:33> [dest: 205.188.234.98] starting stream (UID: 0)[L: 1]{A: SHOUTcast Directory Tester}(P: 0)
<03/26/07@08:43:44> [dest: 205.188.234.98] connection closed (0 seconds) (UID: 0)[L: 0]{Bytes: 286100}(P: 0)
<03/26/07@08:43:44> [yp_add] yp.shoutcast.com added me successfully

***************************************

My radio is also listed on Shoutcast directory:
http://www.shoutcast.com/directory/?s=vietnamese
q-optical is offline   Reply With Quote
Old 26th March 2007, 15:27   #4
dotme
Moderator
 
dotme's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: USA
Posts: 4,024
Server Status: Server is currently up and public.
Stream Status: Stream is up at 24 kbps with 0 of 50 listeners (0 unique)
Listener Peak: 1
Average Listen Time: 2m 06s
Stream Title: PTQN
Content Type: audio/mpeg
Stream Genre: Vietnamese Music
Stream URL: http://www.ptqn.com
Stream AIM: ptqnradio
Stream IRC: #shoutcast
Current Song: Yen Vy - Chieu Do Hau Giang


You're public, but your DNS isn't working right.

Quote:
Header:
ID=55328, QR=Response, Opcode=QUERY, RCODE=NAME ERROR
Authoritative Answer=No, Truncation=No
Recursion Desired=Yes, Recursion Available=Yes
QDCOUNT=1, ANCOUNT=0, NSCOUNT=1, ARCOUNT=0
Question:
Name=ptqn.selfip.com, QTYPE=A, QCLASS=1
Authority Records Section:
- Name=selfip.com
Type=SOA, Class=1, TTL=1710 (28 Minutes 30 Seconds), RDLENGTH=56
Name Server=ns1.dyndns.org, Mailbox=hostmaster.dyndns.com
Serial=2013005719
Refresh=10800 (3 Hours)
Retry=1800 (30 Minutes)
Expire=604800 (7 Days)
Minimum TTL=810 (13 Minutes 30 Seconds)
That would seem to be the issue - so whatever "selfip.com" is, it doesn't appear to be working for you.
dotme is offline   Reply With Quote
Old 26th March 2007, 15:46   #5
q-optical
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 42
Here is my dynamic IP: 75.161.185.140
I use DYNDNS.com for my Static IP thing. I have just created a new account with DYNDNS and the host is ptqn.dyndns.org.

So my links are: http://ptqn.dyndns.org:8000/listen.pls
or direct connect to my IP address:
http://75.161.185.140:8000/listen.pls.

I think I have done what I did before, and there is still no one connects to my radio.

At this point I have no clue what to do next.

Please give me an advice.

Thanks.

Last edited by q-optical; 26th March 2007 at 16:58.
q-optical is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Discussions

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump