Old 1st September 2009, 09:28   #1
mellopete
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 7
Windowshade mode on bottom of screen

I am trying to use Windowshade mode (just a bar across screen) on the bottom of my screen, but when I try to expand it (restore regular window) the window expands downwards and off the screen. I have tried checking the "Collapse window to bottom" option. There is no change in behavior, even after rebooting and switching from top to bottom again. Is that what that setting is for? Or is there no way to make it expand upwards?

I am using the Bento skin on version 5.56.

Also if I dock Winamp to the bottom, it completely disappears when I try to expand it.

Please help. I would really like to have the Windowshade down below.
mellopete is offline   Reply With Quote
Old 1st September 2009, 11:10   #2
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,385
Try docked toolbar mode with Auto-Hide off.

Using the Bento skin? Options (menu bar) > Window Sizing > uncheck 'Link shade and player width'

Please do not PM me for tech support. Any request for tech support through PM will be ignored.
Read the Stickies
---> | | | | <--- Knowledge is power
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Old 1st September 2009, 11:31   #3
mellopete
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 7
Hey thanks for the suggestions. Unchecking autohide fixes the dissapearing issue when I dock it, but if I goto autoshade mode and drag the bar to the bottom of the screen (just above the taskbar), it still expands downwards and off the screen when exiting autoshade mode.
mellopete is offline   Reply With Quote
Old 1st September 2009, 20:27   #4
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,385
If you dock in normal/restore or maximized view, Winamp will respectively undock as such.

Also, make sure to disable 'Link shade & player width'...
Options (menu bar) > Window Sizing > uncheck 'Link shade and player width'
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Old 1st September 2009, 20:55   #5
mellopete
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 7
I understand. Docking works fine. Im not trying to dock winamp though. Not across the whole screen anyway, and not at the absolute bottom. What Im trying to do is shrink it to windowshade mode, move it down the screen just over the taskbar and be able to "unshrink" it without moving it back up the screen to be able to see it. I guess it's hard to explain, so I'll include a couple of screenshots. Basically I'm looking for an option that tells winamp it's in the bottom right corner of my screen.

Windowshade mode: http://i260.photobucket.com/albums/i...wshademode.jpg

un-Windowshaded http://i260.photobucket.com/albums/i...ndowshaded.jpg
mellopete is offline   Reply With Quote
Old 1st September 2009, 21:05   #6
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,385
OK, I see now.

Unfortunately the only way to prevent Winamp from restoring beyond the edge of the screen, after going out of WindowShade mode, it to use the docked toolbar mode.
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Old 1st September 2009, 21:16   #7
mellopete
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 7
It says "URL submitted by user." in my last reply. Am I not allowed to post URLs? Well here are the two images just in case. I don't see an "upload" button either. Only one pic per post?
Attached Images
File Type: jpg windowshade mode.jpg (38.9 KB, 479 views)
mellopete is offline   Reply With Quote
Old 1st September 2009, 21:18   #8
mellopete
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 7
Second pic. un-Winowshaded.
Attached Images
File Type: jpg un-windowshaded.jpg (29.5 KB, 377 views)
mellopete is offline   Reply With Quote
Old 1st September 2009, 21:23   #9
mellopete
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 7
Oh, sorry. I didn't catch your post. Well, thanks for the help. Is there somewhere I can submit a feature request? What would I call this feature? Also, is there a way to dock it above the taskbar? Whenever I dock it, it goes to the absolute bottom of the screen and over my taskbar.
mellopete is offline   Reply With Quote
Old 1st September 2009, 22:29   #10
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,385
Moved from Winamp Tech Support to Winamp Wishlist

I can't think of a specific name. However, it sounds like when going from WindowShade mode to normal view you don't want Winamp to restore beyond the edges of the screen. In other words, when toggling out of WindowShade mode have Winamp appear in a predetermined space.
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Old 2nd September 2009, 00:50   #11
mellopete
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 7
Nice Thank you. I would really like this feature.
mellopete is offline   Reply With Quote
Old 25th June 2011, 16:16   #12
tierix
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 3
so where are we with this feature request please? I have the exact same issue!

When my winamp bar is at the very bottom of the screen, and double-click on the bar to expand the main window, I'd like the main window to expand above the bar (since it is at the very bottom of the screen) and not below the bar, which makes it un seeable.
tierix is offline   Reply With Quote
Old 25th June 2011, 18:56   #13
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
nothing has been done towards it - anything in the wishlist is never guaranteed to be considered.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 24th March 2012, 00:24   #14
groomedmonkey
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1
Collapse Window To Bottom doesn't work

I think perhaps rather than adding a new feature you could fix the bug that exists: when trying to check Options > Window Sizing > Collapse Window To Bottom, nothing happens and the options won't change.

I assume that this feature would actually cause the Shade mode to collapse to the bottom of the screen, which in combination with Always On Top (now working), would be fantastic as the shade tends to get in the way of the Minimise, Fullscreen, Close triptych of other windows.

This is re Winamp 5.623
groomedmonkey is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2012, 07:26   #15
Solution Master
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1
Options > Window Sizing > Autoresize Main Window if Maximized

That should fix your problem. A few years late, but I just encountered the problem this week and figured it out.
Solution Master is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Wishlist

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump