Old 17th July 2008, 03:17   #1
OD-Knuckles
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5
SERIOUS trouble with Winamp player!

Hello folks, I used winamp since a lot, but, in my New PC, there is a really bad problem when I install it, it messes up my sound, not instantly tough;

After installing Winamp,

everytime the song PAUSES then PLAYS since the point where it was paused; a LOUD glitch plays instead of the song, like a huge FIZZZZ , like when you can't catch a TV channel, you know what I mean. Then you PAUSE again, and when you PLAY it's ok (sometimes, some others you need to do more pauses)

But, this applies to GAMES and WEB SITES too!! , everything that pauses a sound and then plays it again, makes this glitch.

I don't know how to fix this, maybe UNINSTALLING winamp and using WMP or iTunes but, I like MilkDrop ....

I don't want to uninstall it, im afraid that the problem will continue, and that would mean to REFORMAT my PC to fix this.
If there is anything know to fix this please post, this is driving me mad already! I can't put the sound in the volume I want because It might go crazy if it is paused for any reason.

Thanks for reading, hope you can help me out.
OD-Knuckles is offline   Reply With Quote
Old 17th July 2008, 03:27   #2
Sawg
Forum King
 
Join Date: Jun 2000
Location: Phoenix, AZ
Posts: 7,456
Send a message via ICQ to Sawg Send a message via AIM to Sawg Send a message via Yahoo to Sawg
If games and other programs are showing the same behavior then it doesn't sound like an issue related to Winamp.

Some things to take a look at though:
Skipping with DirectSound
http://forums.winamp.com/showthread....26#post1212926
http://forums.winamp.com/showthread.php?threadid=85938
Start > Run > dxdiag > OK > Sound Tab:
Reduce the "DirectSound Acceleration" slider (to Basic)


Also, check with your computer manufacturer for updated sound card drivers. Otherwise, Full System Specs:
http://forums.winamp.com/showthread....d=161361#specs

(Including the hijackThis log)

| Brought to you by ^V ^C | The one... the original... no seriously!
Sawg is offline   Reply With Quote
Old 17th July 2008, 03:33   #3
OD-Knuckles
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5
Quote:
Originally posted by Sawg
If games and other programs are showing the same behavior then it doesn't sound like an issue related to Winamp.
(i've read the entire post, im going to EDIT those info later, but for now:..)

BUT, that problem starts to happen ONLY after I install Winamp, happened with an old winamp some time ago too, then moved to vista, used WMP 10 since it was cool enough, then Vista + HL2DM literally BURNT my GFX card (GeForce 7300GT), warranty gave me a better one, and this time I put Windows XP with service pack 3, WMP sucked hard so I installed winamp, the problem started when pausing my songs, and then in SOME (not every) sites that play music (myspaces for example).


EDIT: Specs:

Microsoft Windows XP
Profesional
Ver. 2002
Service Pack 3

AMD Athlon 64 Processor
3800+
2.40 GHz
2,00 GB of RAM

Sound (or whatever it is, onboard stuff: )
SoundMAX Integrated Digital HD Audio
Analog Devices (dunno what the heck is this but its related to the soundcard)
Driver date. 05/10/2005
Driver ver. 5.10.1.4151


GeForce 8500 GT
512 mb

Driver

NVIDIA
17/09/2007
6.14.11.6371


-----------

The winamp logs (plugins and that hjack stuff) will come in soon.
OD-Knuckles is offline   Reply With Quote
Old 17th July 2008, 07:00   #4
Rocker
Hiding in plain sight (mod)
 
Join Date: Jun 2000
Location: Melbourne, Australia
Posts: 9,910
i'd suggest turning off 24bit support if you have it on(sound quality difference is next to nil anyway)

and update your drivers

your nvidia drivers are ancient(about a year old)
soundcard even worse looking at the info you gave us, drivers are 3 years old.
Rocker is offline   Reply With Quote
Old 17th July 2008, 08:08   #5
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,987
Static/whitenoise when pausing & unpausing with Soundmax onboard sound chip
http://forums.winamp.com/showthread....72#post2167072
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump