Old 12th April 2010, 22:57   #1
samzzzy
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1
Bad sound driver error:88780078

Hey i have a problem for some while with my sound i have realtek ac97, the problem first started when i was watching a movie and slowlly the sound was starting to disintegreate(dont know how to discribe it sry my english is bad), and then i had no more sound.....and my pc rebooted.... After i started my pc i had perfect sound for about 5-10 min. and then my pc will reboot again, i tried reinstalling the sound driver but nothing happens my volume icon is gone, i had to desable the sound from bios so i could use the pc. I reinstalled windows(XP SP2) and now i cant install the sound driver in any form.Please help!
samzzzy is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2010, 00:11   #2
Docqualizer
Senior Member
 
Docqualizer's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Portsmouth, NH USA
Posts: 127
Since you had to disable the sound in your BIOS, you may want to find a separate sound card, install it, and see if you get sound. If you do, that means here may have been a hardware failure of your built-in sound.
I would also scan your PC for viruses - maybe that movie was infected.
Also, the most current Service Pack for Windows XP is SP3.
As a last resort, please post your system specifications and we will go from there.

What's so funny about peace, love, and understanding? (Elvis Costello)
Docqualizer is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump