Old 21st February 2014, 01:43   #1
wcradio
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 14
server status error

I get this error on my server start on the two mount points i have. 24 and 64kbps

*********************************
Status: Unable to connect to the Directory.
The server will behave like it is private.
*********************************
or

**********************************
Status: Waiting on a Directory response
**********************************

How can i have the two mount points
/stream and
/stream24
to be public and listed on shoutcast directory. And if possible make the /stream24 the default.

server details
ip: 37.187.79.153
port: 5130

Thanks
wcradio is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2014, 09:37   #2
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
what are the specific YP errors being reported in the DNAS's log? as there are some noted issues in the important sticky thread in relation to the sale and migration of SHOUTcast off AOL's hosting which are related to the status message the DNAS is reporting.

when the DNAS is able to connect to the Directory (subject to knowing what errors it is experiencing) then the streams will be public as the DNAS is running like it is private so people can still connect to the streams.

Quote:
And if possible make the /stream24 the default.
default in what way?
DrO is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2014, 10:48   #3
wcradio
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 14
Thanks for your response.

I've resolved the default part of it. Created a link to both streams on the website.

I'm not listed on shoutcast directory. still get the error below

Quote:
*********************************
Status: Unable to connect to the Directory.
The server will behave like it is private.
*********************************
or

**********************************
Status: Waiting on a Directory resp
What can i do to make the status: public
wcradio is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2014, 10:58   #4
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
you need to provide me with the log errors as requested in my reply.
DrO is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2014, 11:21   #5
wcradio
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 14
Quote:
2014-02-21 13:01:50 ERROR [YP] Stream #1 connection attempt failed. YP2 error code is 470 [Invalid authorization hash]
2014-02-21 13:01:50 ERROR [YP] Authhash not found - see http://wiki.winamp.com/wiki/SHOUTcas...ash_Management for how to create an authorization hash
2014-02-21 13:01:54 INFO [SRC 37.187.79.153 sid=2] Title update [Wazobia 80 Gospel Praise - Mixed 1]
2014-02-21 13:01:54 INFO [SRC 37.187.79.153 sid=1] Title update [Wazobia 80 Gospel Praise - Mixed 1]
2014-02-21 13:03:57 ERROR [YP] Connect timeout Restarting in 60 seconds.
2014-02-21 13:04:57 INFO [DST 46.105.114.166 sid=1] SHOUTcast 1 client connection accepted. User-Agent: `SHOUTcast Directory Tester', UID: 139856617431136
2014-02-21 13:04:57 INFO [DST 46.105.114.166 sid=1] SHOUTcast 1 client connection closed (0 seconds) [Bytes: 13032] Agent: `SHOUTcast Directory Tester', UID: 139856617431136
2014-02-21 13:04:57 ERROR [YP] Stream #1 connection attempt failed. YP2 error code is 470 [Invalid authorization hash]
2014-02-21 13:04:57 ERROR [YP] Authhash not found - see http://wiki.winamp.com/wiki/SHOUTcas...ash_Management for how to create an authorization hash
2014-02-21 13:07:05 ERROR [YP] Connect timeout Restarting in 60 seconds.
2014-02-21 13:09:42 INFO [DST 41.203.67.132 sid=1] SHOUTcast 1 client connection accepted. User-Agent: `Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:13.0) Gecko/20100101 Firefox/13.0', UID: 139856483263376
2014-02-21 13:10:12 ERROR [YP] Connect timeout Restarting in 60 seconds.

Will this do?
wcradio is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2014, 11:30   #6
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
yes, that's exactly what was needed. it appears you're seeing the known issue for some DNAS where it just fails to connect to the YP servers (which we're still trying to determine the cause of), but the second part is a configuration issue in that the authhash which is setup for the stream is not valid (this bit is simpler to resolve compared to the first issue).

so before i suggest anything to do, are you able to access the config file for the DNAS?
DrO is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2014, 14:26   #7
wcradio
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 14
It's now showing public, and listed on shoutcast directory. Didn't do anything.

Thanks

Quote:
so before i suggest anything to do, are you able to access the config file for the DNAS?
I don't think i can.
wcradio is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2014, 14:29   #8
wcradio
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 14
It has reverted back to the error
wcradio is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2014, 14:44   #9
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
we know that something is causing the touch requests to fail (as per the sticky thread) and are doing what we can to try to diagnose the issue but when we don't see the request in _any_ of the access logs to our servers, it's pretty hard to determine a cause of the issue.

so that is why it is flipping between public and Unable to connect to the Directory. The server will behave like it is private. as the DNAS is trying to maintain the listing but if the YP servers don't respond then it's going to do what it's doing.

i don't know how else to explain it as the point of those messages is to make it obvious that the DNAS is _still_ working, it's just the listing which is not necessarily going to be working.


for the 470 error, you might be able to go to the 'server login' for the DNAS and then use the manual remove option to allow you to create a new authhash for the stream.
DrO is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2014, 16:41   #10
wcradio
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 14
Another thing is if i i'm broadcasting with winampp, album art are not uploaded to the server
on the Nullsoft in output tab, the artwork tab, i checked send in-stream artwork and send artwork from the playing file (if available)...
But still album art does not come up.

Thanks.
wcradio is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2014, 17:22   #11
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
according to the DNAS 'next song' information, it looks like you've connected as a DJ to the auto-dj (sc_trans) and that doesn't support relaying the artwork to the DNAS in the mode being used.

it will only currently work if you're connected to the DNAS directly.
DrO is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2014, 19:02   #12
wcradio
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 14
On the dj mode the artwork works.
But once i connect with the DNAS the artwork will bring a "? artwork"

So how do you suggest i go about it?


now i'm getting this error

Status: Not listed - Empty authhash
wcradio is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2014, 19:46   #13
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
Quote:
Originally Posted by wcradio View Post
On the dj mode the artwork works.
But once i connect with the DNAS the artwork will bring a "? artwork"
sorry but that part does not make any sense to me.

Quote:
Originally Posted by wcradio View Post
So how do you suggest i go about it?
i need to know more about your setup i.e. is this via a hosting provider? and if so who? as i think there's not much else i can directly do for the things you keep mentioning as it's either something you cannot update or they will not update or requires us [SHOUTcast] to provide a software update.

Quote:
Originally Posted by wcradio View Post
Status: Not listed - Empty authhash
you need to create a new authhash for the stream via the server admin page or if using a hosting provider, the means they may provide for you (as per my question above).
DrO is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2014, 21:05   #14
wcradio
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 14

That was what i was referring to as the "? albumart"

And here's my shoutcast album settings below




Quote:
i need to know more about your setup i.e. is this via a hosting provider? and if so who?
The host provider is fastcast4u
wcradio is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2014, 14:05   #15
wcradio
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 14
needs reply
wcradio is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2014, 16:50   #16
Bryon Stout
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 377
you need to talk to the centovacast guys. Thats what is controlling your album artwork.
Bryon Stout is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2014, 17:10   #17
wcradio
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 14
Thanks
wcradio is offline   Reply With Quote
Old 25th February 2014, 15:06   #18
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
in addition to what Bryon said, i'm lead to believe that the artwork screenshot is a Centova based feature and is unlikely to be using what is provided from the input (especially if you're doing it via sc_trans as i've explained earlier in this thread).

however not knowing what is being used for their service, they could also access the artwork from the DNAS (or attempt to) incase that has received updates which are not detected from the connected source software). though really this is something for your host / Centova to check and implement support for as needed (as i've done about what can be done other than via a sc_trans update to have the official tools pass through artwork if provided).
DrO is offline   Reply With Quote
Old 11th March 2014, 00:05   #19
wcradio
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 14
Hello, Please i will like to know, I have a dynamic IP does it affects the status of the server
for over 2weeks now my server status remains

Unable to connect to the Directory.
The server will behave like it is private.

If i try to update or remove the authhash all i see is "processing... this may take a while".

And nothing happens.

Thanks
wcradio is offline   Reply With Quote
Old 11th March 2014, 09:00   #20
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
did you attempt to follow _any_ of the steps i'd already said for how to get the stream listed again? as waiting 2 weeks to say it's still not working is not helpful for either of us.
DrO is offline   Reply With Quote
Old 11th March 2014, 10:00   #21
wcradio
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 14
It has been rectified by my service providers. Thanks
wcradio is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Technical Support

Tags
mount point, server, yp2

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump