Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Bug Reports

Reply
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 18th June 2012, 19:27   #1
dextrous
Junior Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 2
Jump To File Extra - Queue tracks repeat indefinitely when using CDA tracks

Possible Bug in: "Jump To File Extra v1.2.5 (Build 1160)"

Description: After adding files on my current playlist to the Queue, attempting to skip to the next track, or allowing Winamp to proceed to the next track natively will not proceed to the next track in the queue manager window. Instead, the first item in the queue repeats indefinitely.

This seems to only occur specifically with CDA audio tracks. I had a mix of files on my hard drive, plus tracks from an audio CD in my playlist. Removing the CDA tracks from the queue fixes the problem.

Winamp Version: 5.623 (Dec 9, 2011) Fresh install, no plugins, no custom install options.

System Details:
  • Operating System: Windows 7 Ultimate (64-bit)
  • Motherboard: Gigabyte GA-870A-UD3
  • Sound Card: Realtek Intergrated "HD Audio" (Realtek ALC892)
  • Video Card: AMD Radeon HD 6870 2GB
  • Memory: 8GB DDR3-1333
  • Hard Drive: 2 x WD 500GB (in RAID1 array)
  • Sound/Video Drivers are up to date.
  • Direct X is up to date.
  • Windows critical/security updates are installed.

Steps to Reproduce:
  1. Right click on Audio CD -> Play Audio CD
  2. Click on Local Media -> Audio -> Random album (Enqueue Selection)
  3. Playlist should now have tracks from the audio CD and tracks from the local drive
  4. Highlight a track from the audio CD, press Q to queue
  5. Highlight a local disk audio file, press Q to queue
  6. Click "Play" button to start playing
  7. Click "Next" button to skip to next track, track repeats instead of progressing to next in queue

Output of %appdata%\Winamp\gen_jumpex.m3u8:
#EXTM3U
cda://D,4.cda
\Users\luciddream\Music\Bad Religion\Bad Religion - New Maps of Hell (2007, V0)\08 - Bad Religion - Dearly Beloved.mp3

-EOF-

Please let me know if I can provide any further details. Thank you! I have been using Winamp for years and love it.
dextrous is offline   Reply With Quote
Old 18th June 2012, 19:35   #2
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
it's a bug i've had listed on my personal todo list for ~2years now. eventually i'll get around to (hopefully) fixing the issue.

thank you for the bug report and confirming it's not just me seeing this (had been wondering as no one else has mentioned it before to my knowledge).

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 18th June 2012, 19:42   #3
dextrous
Junior Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 2
Thanks for the quick reply!

Yeah, sorry if this has been a re-post of another report. I did a quick search and didn't find anything that seemed related. So I decided to post about it.

I haven't played an audio CD in quite a long time myself. I dusted off an old Legend of Zelda sound track disc though and decided to see what was on it. hehe

Thank you again! I'll probably just rip my tracks for now and add them to my local media directory.
dextrous is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Bug Reports

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump