Old 6th July 2011, 09:51   #41
kzuse
Senior Member
 
kzuse's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: (D)
Posts: 484
Send a message via ICQ to kzuse Send a message via Skype™ to kzuse
Maybe if you are using Windows 7 or Vista then you have to start Winamp one time as Administrator (right-click on the desktop icon for example). Then activate the checkbox for the folder context menus (or disable them if they are enabled and then close Winamp, repeat the step and enable them again).

I have no idea if this helps for this issue, but this process often does the trick for similar problems under Windows 7.

Best regards,
kzuse
kzuse is offline   Reply With Quote
Old 6th July 2011, 17:19   #42
synthetiq
Senior Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Portugal
Posts: 154
Quote:
Originally Posted by kzuse View Post
Maybe if you are using Windows 7 or Vista then you have to start Winamp one time as Administrator (right-click on the desktop icon for example). Then activate the checkbox for the folder context menus (or disable them if they are enabled and then close Winamp, repeat the step and enable them again).
I'm using winXP...It's the first time I saw this issue in Winamp...
thnkx
synthetiq is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2011, 23:55   #43
osmosis
Major Dude
 
osmosis's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Cananada
Posts: 841
Anyone else using Replay Gain notice that it doesn't calculate correctly anymore? If there are ID3 tags on a file already then it generally gives me all +0.000000's, if the files are completely untagged, then it works as expected.. Seems to be more an issue with ID3v1 tags?

Request: A little SmartView Query Language love.
osmosis is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2011, 00:29   #44
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 36,137
@osmosis

Try the patched ml_rg.dll available in this thread:
http://forums.winamp.com/showthread.php?t=332210

___________________________________________________________________

By the way, I'll be posting again within the hour... watch the space below....
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2011, 01:11   #45
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 36,137
Winamp 5.621 Released

First post has been updated accordingly

All known security vulnerabilities are now fixed :-)


Note that the main site won't be updated until sometime tomorrow...
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2011, 01:18   #46
MrSinatra
Forum King
 
MrSinatra's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: WKPS, State College
Posts: 5,886
Send a message via AIM to MrSinatra
installed and working fine so far...

PENN STATE Radio or http://www.LION-Radio.org/
--
BUG #1 = Winamp skips short tracks
Wish #1 = Multiple Column Sorting
Wish #2 = Add TCMP/Compilation editing
MrSinatra is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2011, 12:59   #47
stopasking
Banned
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 446
Will there be a small .exe update file again to update from 5.62 to 5.621?
stopasking is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2011, 14:30   #48
lostinsound
Senior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 139
The link to the pro version isn't working for me. It just goes to the download page and nothing happens. For all the others it starts the download automatically. Is it just me?
lostinsound is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2011, 15:28   #49
OlexijL
Senior Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Germany
Posts: 101
Send a message via AIM to OlexijL Send a message via Yahoo to OlexijL
No. The link to Winamp 5.621 Pro Multilanguage does not work really.

It should be fixed.

Please use the following link to 5.621 Pro multilanguage instead: Winamp 5.621 Pro Multilanguage (fixed) link.
OlexijL is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2011, 22:45   #50
Pbirv
Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 67
I still say that it needs the single page option for all Shoutcast stations within a genre, the "find as you type", and the genre memory restored.
Pbirv is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2011, 10:41   #51
Serpher
Senior Member
 
Serpher's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Poland
Posts: 146
mp3HD VBR display

There's something wrong about this version and mp3HD songs. Winamp shows me only CBR of mp3HD track. It's like mp3HD plugin was never installed. I've reinstalled Winamp, mp3HD plugin and nothings changed. It started with this version 5.621. Changing skin doesn't help.

Any ideas?

PS.
BTW. Command for showing in Media Library the latest songs is also broken (filetime < [10]).

Sorry for my bad English
=====================
MB: Gigabyte P35C-DS3R || CPU: Intel Core 2 Duo E8400 (3.00 GHz) || RAM: 8 GB Kingston DDR3 1333MHz || Audio card: ASUS Xonar D2X || Video card: GeForce 460 GTX || OS: Windows 7 SP1 || DirectX: 9.0c (latest) || Winamp version: latest || Winamp skin: Modern
Serpher is offline   Reply With Quote
Old 22nd July 2011, 06:34   #52
peruandarts
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1
Hey, thanks for this new one!
peruandarts is offline   Reply With Quote
Old 25th July 2011, 13:32   #53
seanpual
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1
Winamp is the best media player i am using it. Thanks for the good information about the release of new version...
seanpual is offline   Reply With Quote
Old 29th July 2011, 19:00   #54
DARcode
Junior Member
 
DARcode's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 17
Does this still work with this release please? Thanx.
DARcode is offline   Reply With Quote
Old 29th July 2011, 19:43   #55
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
DARcode: probably but you're on your own if you attempt to use it now as no one is providing support for that modification.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 1st August 2011, 07:01   #56
DARcode
Junior Member
 
DARcode's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 17
Got it, so Koopa has finally abandoned the Sidecar and no equivalent functionality will be made available built-in or else then?
DARcode is offline   Reply With Quote
Old 1st August 2011, 08:57   #57
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
there's nothing stopping you manually applying the changes or running an older version of the EP installer (if available) to patch the skin and then explicitly copy the skin folder and use that copy instead of the normal folder so you keep the feature.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 1st August 2011, 17:23   #58
Koopa
16-Bit Moderator
 
Koopa's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 4,349
Quote:
Originally Posted by DARcode View Post
Got it, so Koopa has finally abandoned the Sidecar and no equivalent functionality will be made available built-in or else then?
This shouldn't surprise you really. I made a clear point ages ago, why it has been removed and that I provide an own installer for it.

Nobody maintains the sidecar, the addon produced a couple of issues in the past and I was tired to confirm, if it's working with newer Winamp builds and I was bored to request a Playlist Sidecar update, when I get no answer. Nobody from the internal team ever wanted to test the thing, so I was the only one, who had to install it again and again for each WA release. Also the thing wasn't working on my own install when I tested it the last time.

Along with the issues, the thing isn't and never was an essential feature.

The addon was written by Martin, contact him for updates, contact him if the thing isn't working and contact him, if you want to have a new feature. As for my part I'm done with it and never will touch it again.

Though, I've spent a couple of time to provide a full working installer, which is, unlike Martin's old installer, able to uninstall the thing without breaking the skin. So you have the same install functionality, which you had in Essentials Pack. If it's working for you or not, nobody can say, the only thing I can say for sure is, that even if it still would be part of the EP, nobody would update it, so if it's broken, it's simply broken.

If you cannot live with it, use an old build of the Essentials Pack, like DrO said.

-Chris
Koopa is offline   Reply With Quote
Old 8th August 2011, 10:30   #59
DARcode
Junior Member
 
DARcode's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 17
@ DrO: call me dense but I didn't understand your suggestion, can you please outline how I'd be supposed to tweak an older EP install?
I Am IT literate, just not that familiar with WA's innards and relative installers.

@ Koopa: I caught your drift when you wrote:"use the thing at your own risk, there won't be any guarantee, that it's working" in mid March, I was simply hoping you might reconsider, anyway I didn't post to ask for support, as I'm happy to report 'the thing' is working fine with Winamp 5.621 both on my WinXP Pro SP3 32-bit and my Win7 Ult SP1 64-bit machines.
I find it very convenient and one of the 5 main reasons I haven't switched to foobar2000 yet, but it seems nobody else shares my opinion.
DARcode is offline   Reply With Quote
Old 8th August 2011, 10:37   #60
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
go to the skins folder, make a copy folder of the Winamp Modern folder and call it something different, then in the preferences select that version to use. otherwise whenever you install Winamp, the changes will be removed as the installer 'resets' the skins so they are correct for that Winamp release.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 8th August 2011, 10:59   #61
DARcode
Junior Member
 
DARcode's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 17
@ DrO: I see, thank you, I assume you mean a copy of the C:\Program Files\Winamp\Skins\Winamp Modern folder of a Winamp installation with a working Playlist Sidecar, right?
Just to be sure, right now, as mentioned, Sidecar's working fine with Winamp 5.621 (installed it with the stand-alone package from here), so I'd better make a backup of that folder renaming it to something different and selecting it as the skin after installing the next WA release (clearly if the external package doesn't work first)?
DARcode is offline   Reply With Quote
Old 8th August 2011, 13:57   #62
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
correct, the folder with the working version in it.

if you change Winamp to use the 'copied' folder now then you won't need to change things again. the installer will only mess with the folder 'Winamp Modern'. so if it's 'My Winamp Modern' then it won't be touched.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 31st August 2011, 04:17   #63
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 36,137
Quote:
Originally Posted by 3la2_rosh View Post
What do you mean by "HD-AAC" in the first post?
HD-AAC is Fraunhofer's Lossless AAC codec
http://www.iis.fraunhofer.de/en/bf/a...ocodecs/hdaac/
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 23rd September 2011, 02:37   #64
kareis
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 3
I have upgraded to it! Awesome edition
kareis is offline   Reply With Quote
Old 26th October 2011, 13:19   #65
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 36,137
Winamp 5.622 Released

Maintenance Release

First post has been updated accordingly :-)



________________________________________________

Also...

Winamp For Mac Beta Released
http://www.winamp.com/mac
http://blog.winamp.com/2011/10/26/in...mac-sync-beta/

Winamp For Android v1.2 released, now also with a Pro version....
http://blog.winamp.com/2011/10/26/wi...-for-mac-sync/
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 26th October 2011, 14:22   #66
Juanus
Major Dude
 
Juanus's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Santa Monica, CA
Posts: 740
Send a message via AIM to Juanus
TRICK OR TREAT!!!! (do the brits get that reference?)
well, more treat than trick.
Thanks for the Update. Halloween edition!
Juanus is offline   Reply With Quote
Old 26th October 2011, 16:21   #67
OlexijL
Senior Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Germany
Posts: 101
Send a message via AIM to OlexijL Send a message via Yahoo to OlexijL
Just after upgrading to the new version Winamp crashed. Was a clean install. However using DFX plugin which i reinstalled shortly after upgrade too.

Using currently 5.621 (5.6.2.3173) which not crashes.

The crashing version is current 5.6.2.3188.

Using Win7 x86.
OlexijL is offline   Reply With Quote
Old 26th October 2011, 17:47   #68
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 36,137
Oops, looks like it's crashing on load with any language pack enabled,
and it has something to do with new JTFE (gen_jumpex.dll).

Expect a fix at some point..

[Edit]

Hmm, I can't actually reproduce the crash myself,
but Pawel & Koopa (Polish & German translators) have reported it and confirmed that it's gen_jumpex related.
Anyone else seeing the crash?
Dang!

[Edit2]
Aha! Modern skin (I only tested with Bento).
A fix is on the way....
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 26th October 2011, 18:03   #69
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
if we can reproduce the issue... might be related to the system locale since i'm not able to reproduce the error when using any of the language packs though that's with my locale set to english rather than german or polish (as has just been tested and confirmed to crash against).

[edit]
ok, looks like i've found it as it now works for pawel - is an issue from the change in the compiler used to build the plug-in (to align it to the rest of Winamp).

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 26th October 2011, 19:52   #70
Pawel
Moderator
 
Pawel's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Poland
Posts: 563
Zero Waiting Time... :P
Thanks for quick fix.
-Pawel
Pawel is offline   Reply With Quote
Old 26th October 2011, 21:31   #71
Morku
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 6
new version don't work. It crashs after every start. I use old skin.
Morku is offline   Reply With Quote
Old 26th October 2011, 21:44   #72
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
Morku: did you actually read any of the posts above before posting that?

[edit]
see the following post by DJ Egg for where to get the fix.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 26th October 2011, 21:59   #73
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 36,137
build 3189 now uploaded

Only differences between 3188 & 3189:

-gen_jumpex.dll v1.2.4 build 1159 (fixes reported crash)
-in_avi, in_mod, in_midi, in_nsv version bumps (no actual code changes, just forgot to bump them)
-theora.w5s/wbm added to uninstaller
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 26th October 2011, 22:23   #74
Morku
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 6
no, of course I didn't 8)

edit: Build 3189 works fine. Thanks.
Morku is offline   Reply With Quote
Old 27th October 2011, 00:39   #75
walker1973
Junior Member
 
walker1973's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Germany
Posts: 13
Same here i used winamp5622_pro_de-de.exe installed and after every start winamp crash.
winamp5621_pro_all works fine for me.
Windows 7 Home Premium X64.
walker1973 is offline   Reply With Quote
Old 27th October 2011, 00:43   #76
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
walker1973: you need to make sure that you're installing build 3189 and _not_ build 3188 (as indicated in the two posts prior to the one you've just made).

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 27th October 2011, 01:03   #77
walker1973
Junior Member
 
walker1973's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Germany
Posts: 13
Winamp 5.622, Build 3189 works thx, download link on main site need to be fixed for the new version.
walker1973 is offline   Reply With Quote
Old 27th October 2011, 08:24   #78
MrX_1980
Senior Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany - NRW
Posts: 109
Send a message via ICQ to MrX_1980
It is still build 3188 on the server:
http://download.nullsoft.com/winamp/..._pro_de-de.exe
MrX_1980 is offline   Reply With Quote
Old 27th October 2011, 08:45   #79
OlexijL
Senior Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Germany
Posts: 101
Send a message via AIM to OlexijL Send a message via Yahoo to OlexijL
To all german users (like me)... Do not install that winamp5622_pro_de-de.exe version from the post above.

The simplest is to download the multilanguage pro version (this includes german too): (winamp5622_pro_all.exe)
Link: http://download.gdownload.nullsoft.c...22_pro_all.exe

If you do not possess the key, you can cancel the registration dialog and it does not have any emusic things included
OlexijL is offline   Reply With Quote
Old 27th October 2011, 13:55   #80
kzuse
Senior Member
 
kzuse's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: (D)
Posts: 484
Send a message via ICQ to kzuse Send a message via Skype™ to kzuse
Will the file

http://download.nullsoft.com/winamp/..._pro_de-de.exe

be updated to Build 3189 some time?
As this is the installer I used to install for years and its smaller than the Multilanguage one.

Best regards,
Fabian

PS: (Alternatively, are the updated dlls available separately in the meantime?)
kzuse is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump