Old 12th December 2003, 01:08   #41
WhiteRayven
Major Dude
 
WhiteRayven's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 682
Is there any reason that rc666 would affect the aux out?

Why make something idiot proof?? Someone will only make a better idiot!
WhiteRayven is offline  
Old 12th December 2003, 01:09   #42
niktheguru
Senior Member
 
Join Date: May 2003
Location: London, UK
Posts: 121
Quote:
Originally posted by amano
Oh no, the Pro registration screen is still there in the light version.

But as I see, there will probably be no commercial nag screen free version.
Relax, its only the preferences screen. At least its not in the main window. you could just imagine how irritating a popup in the main winamp window would be saying "upgrade to pro now" (a la MSN messenger)

I think the final release of winamp 5.0 should be dedicated to Brennan and aus, who will be dearly missed (especially cos i had hopes of being able to see an updated winamp 3/wasabi player)

Will people at nullsoft let us know where these two skilled developers get jobs? i bet they're being head hunted as we speak!!

Nikhil
niktheguru is offline  
Old 12th December 2003, 01:24   #43
amano
Major Dude
 
amano's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: where the llamas come from!
Posts: 952
well what happens if you activate the lite version? will it turn into Pro? Surely not.

what helps that you have ripping and encoding settings when ripping and encoding support are not installed?

it simply should not be there.

eeeee eeeeeee eeeee eeeee eeeee
8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 88
8eee8 8e 8 8 8eee8 8e 8 8 8
88 8 88 8 8 88 8 88 8 8 8
88 8 88 8 8 88 8 88 8 8eee8
amano is offline  
Old 12th December 2003, 01:28   #44
AtiUser
Member
 
AtiUser's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Germany
Posts: 90
Send a message via ICQ to AtiUser
Quote:
Originally posted by amano
...But as I see, there will probably be no commercial nag screen free version...
Probably.
AtiUser is offline  
Old 12th December 2003, 01:30   #45
amano
Major Dude
 
amano's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: where the llamas come from!
Posts: 952
:{

eeeee eeeeeee eeeee eeeee eeeee
8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 88
8eee8 8e 8 8 8eee8 8e 8 8 8
88 8 88 8 8 88 8 88 8 8 8
88 8 88 8 8 88 8 88 8 8eee8
amano is offline  
Old 12th December 2003, 01:38   #46
AtiUser
Member
 
AtiUser's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Germany
Posts: 90
Send a message via ICQ to AtiUser
Quote:
Originally posted by amano
well what happens if you activate the lite version? will it turn into Pro? Surely not.

what helps that you have ripping and encoding settings when ripping and encoding support are not installed?

it simply should not be there.
I agree and hope, they will fix this for Winamp 5 Final.

Video, Media Libary and Global Hotkey Support, all is optional, why not Ripping/Burning?
AtiUser is offline  
Old 12th December 2003, 01:50   #47
amano
Major Dude
 
amano's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: where the llamas come from!
Posts: 952
At least it can be deselected in the Installer. {Sonic Ripping/Burning support, AAC Encoding, MP3 Encoding}. If these are deselected, it does not make sense for the dialog to show up. It fakes to do things, that it cannot in reality.

If wish that there would be a standard installer without WMA support, without AAC/Mp3 Encoding, without Ripping/Burning support AND WITHOUT THE PRO ENTRY in the prefernces {and without the cd ripping entry of course}.

eeeee eeeeeee eeeee eeeee eeeee
8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 88
8eee8 8e 8 8 8eee8 8e 8 8 8
88 8 88 8 8 88 8 88 8 8 8
88 8 88 8 8 88 8 88 8 8eee8
amano is offline  
Old 12th December 2003, 02:03   #48
AtiUser
Member
 
AtiUser's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Germany
Posts: 90
Send a message via ICQ to AtiUser
Quote:
At least it can be deselected in the Installer. {Sonic Ripping/Burning support, AAC Encoding, MP3 Encoding}. If these are deselected, it does not make sense for the dialog to show up. It fakes to do things, that it cannot in reality.
I believe, Ripping/Burning is also included in gen_ml.dll, in_cdda.dll and of course in winamp.exe.

For an standard installer without Ripping/Burning and Pro entry, they must modify these files.

Let's don't loose our hope, and we will see, if there will be an standard installer without these stuff or not.
AtiUser is offline  
Old 12th December 2003, 02:05   #49
Rash
Junior Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Sao Paulo SP Brazil
Posts: 31
Sweet! Thanks.
Rash is offline  
Old 12th December 2003, 02:07   #50
Dipso
Senior Member
 
Dipso's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Norway
Posts: 379
Yea, kinda like... a lite version! (sorry, couldnt stop myself)

It'll prolly be gone in 5.1 or something. Winamp 5 is basicly feature locked so the almost only code work they are doing is bugfixing. Better to get a rock solid final release out the door, then risk breaking something by removing that stuff.

Phear the headbanging llama!!!

http://dipso.deviantart.com <- Art, Graphics, Photography.
Dipso is offline  
Old 12th December 2003, 02:29   #51
amano
Major Dude
 
amano's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: where the llamas come from!
Posts: 952
nope. the entry is just hooked to the ML.
that is bad. Hook it to the SONIC BURNING/RIPPING Engine, that is selected or deselected in the installer. because people that deselect that, do not want ripping support and therefore do not want to see the entry. the current solution is bad, because it fakes that winamp can still rip and burn.

eeeee eeeeeee eeeee eeeee eeeee
8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 88
8eee8 8e 8 8 8eee8 8e 8 8 8
88 8 88 8 8 88 8 88 8 8 8
88 8 88 8 8 88 8 88 8 8eee8
amano is offline  
Old 12th December 2003, 02:34   #52
AnalogRoaming
Junior Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 20
I think something's wrong with the uninstaller.
I did an uninstall of my rc10 so I could upgrade. It asked me if it should delete all files... I said no thinking that it would let me keep my library.

Strangely enough, the uninstaller deleted everything except for two folders...

\AOD
AolAod.exe.0.exe
\Plugins
\AVS
AVS-Intro.avs
mig-llama.avs
winamp.avs
gen_hotkeys.dll
nsvdec_vp6.dll

As you can see, my library and playlist files are gone. I would have expected ALL plugins to be kept, not just two plugins and three visualizations.

Not worried about the library.. I have that backed up... but I thought this behaviour was not quite right.

Selecting "NO" from the uninstaller should LEAVE my plugins folder alone.

Running WinXP sp1 with Winamp 5.0rc10
AnalogRoaming is offline  
Old 12th December 2003, 02:36   #53
AtiUser
Member
 
AtiUser's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Germany
Posts: 90
Send a message via ICQ to AtiUser
@ amano

Nope, the tab "Ripping" from CD-Ripping preferences is included in "in_cdda.dll"
AtiUser is offline  
Old 12th December 2003, 02:46   #54
amano
Major Dude
 
amano's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: where the llamas come from!
Posts: 952
But the whole CD ripping preferences are hooked up to the ML. If you delete in_cdda.dll the CD Ripping entry in preferences is still there.

If you delete the ML plugin, the entry is gone, regardless if in_cdda is installed or not. Just try it.

eeeee eeeeeee eeeee eeeee eeeee
8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 88
8eee8 8e 8 8 8eee8 8e 8 8 8
88 8 88 8 8 88 8 88 8 8 8
88 8 88 8 8 88 8 88 8 8eee8
amano is offline  
Old 12th December 2003, 02:52   #55
AtiUser
Member
 
AtiUser's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Germany
Posts: 90
Send a message via ICQ to AtiUser
Sorry, I got you wrong.

I mean for an standard installer, they must also modify "in_cdda.dll" to remove Ripping complete.

Of course, to hide the CD-Ripping preferences they just must modify the "gen_ml.dll".
AtiUser is offline  
Old 12th December 2003, 03:35   #56
WhiteRayven
Major Dude
 
WhiteRayven's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 682
@Analogroaming The uninstaller is doing its job. If you pay attention and read the dialog boxes that come up, you will see that it asks you if you want to delet those folders. if you are upgrading and want to save all your plugins, and avs presets, then you would click NO, if you want to delete the whole thing then click yes.

Why make something idiot proof?? Someone will only make a better idiot!
WhiteRayven is offline  
Old 12th December 2003, 04:06   #57
amano
Major Dude
 
amano's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: where the llamas come from!
Posts: 952
They do not have to modifiy the in_cdda plugin. it is the same version number like the one in winamp 2.95. They added just some additional sonic support. I think there is not much more functionality there than the addition to the dialog. they could simply replace in_cdda with the version that shipped with 2.95. no need to modify it. I tried it, it works.

eeeee eeeeeee eeeee eeeee eeeee
8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 88
8eee8 8e 8 8 8eee8 8e 8 8 8
88 8 88 8 8 88 8 88 8 8 8
88 8 88 8 8 88 8 88 8 8eee8
amano is offline  
Old 12th December 2003, 04:19   #58
WhiteRayven
Major Dude
 
WhiteRayven's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 682
Well, Here is where I am confused. Instead of just dling winamp5, why dont you stick with 2.95, and if you want the modern skin support, try and install that.

Why make something idiot proof?? Someone will only make a better idiot!
WhiteRayven is offline  
Old 12th December 2003, 05:29   #59
StAnGeR04
Senior Member
 
StAnGeR04's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Far East Coast
Posts: 196
Send a message via AIM to StAnGeR04 Send a message via Yahoo to StAnGeR04
Brennan and Aus are leaving?

holy crap ..I wonder what happened

well .. wish them both the best whereever they end up

man this stinks .. I truly hope AOL isn't driving the best from Nullsoft out the door

a situation like we have what we want now be gone .. that would be sooo messed up
StAnGeR04 is offline  
Old 12th December 2003, 06:08   #60
CCRATA
Junior Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: the shadow in the valley of death
Posts: 21
Brennan and Aus didn't leave. They were fired.

@$%&ing AOL
CCRATA is offline  
Old 12th December 2003, 07:50   #61
Winner2
Member
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 62
SHOOT! Looks like the disappearing main window problem hasn't been fixed yet!
Winner2 is offline  
Old 12th December 2003, 09:09   #62
WHEREamI
Major Dude
 
Join Date: Jul 2002
Location: Wasabidev
Posts: 606
Quote:
Originally posted by CCRATA
Brennan and Aus didn't leave. They were fired.

@$%&ing AOL
They did too leave. Just not voluntarily. :sigh:
WHEREamI is offline  
Old 12th December 2003, 09:46   #63
inaamsheikh
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 13
any idea when the final version is out or is this the last beta before the final?
inaamsheikh is offline  
Old 12th December 2003, 09:48   #64
YtseJam
Forum King
 
YtseJam's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: Israel
Posts: 2,398
Send a message via ICQ to YtseJam Send a message via AIM to YtseJam
Soon.

YtseJam is offline  
Old 12th December 2003, 11:21   #65
elf_julia
Junior Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Hooglanderveen, Netherlands
Posts: 4
Quote:
Originally posted by nant
Soon.
And yes, this is exactly what everybody says so... I'd expect it for the next few weeks or next month to be released.
[edit]But I think that the problem with the disapering main-window must be solved first.[/edit]
elf_julia is offline  
Old 12th December 2003, 12:32   #66
yedo
Senior Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Basecamp of Mt.Kailas
Posts: 146
I found
Winamp 1.52.666
Winamp 2.666
Winamp 3.0 Alpha 666
Winamp 5.0rc666

Is Number 666 lucky number of nullsoft?
yedo is offline  
Old 12th December 2003, 14:01   #67
pbmage
Junior Member
 
pbmage's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Somewhere Else
Posts: 7
Don't forget
Winamp 1.666
pbmage is offline  
Old 12th December 2003, 14:11   #68
The Serminator
Senior Member
 
The Serminator's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: on the road to Elysium with my pockets full of diamonds
Posts: 132
Build 666 -- Does this mean the much anticipated and much delayed, actual release of WA5 is now one of the signs of the Apocalypse?

You know, along with Governor Ah-nold and the BoSox and the Cubbies in the Playoffs?

Playoffs... err... I mean World Series? (this year)

"Come with me, if you want to live."
The Serminator is offline  
Old 12th December 2003, 14:19   #69
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,878
Quote:
Originally posted by Winner2
SHOOT! Looks like the disappearing main window problem hasn't been fixed yet!
What disappearing main window problem?
Details please!
DJ Egg is offline  
Old 12th December 2003, 14:40   #70
redbox
Junior Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Latvia
Posts: 6
Quote:
Originally posted by DJ Egg
What disappearing main window problem?
Details please!
Have to agree, i`ve the same. Main window sometimes dissappears and then i can see only playlist window. In RC10 version it`s happening less, but still it does happen.
redbox is offline  
Old 12th December 2003, 14:49   #71
kiilu
Major Dude
 
kiilu's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Houghton
Posts: 667
how come there aren't any changes in the modern skin...?? i always anticipate that...
kiilu is offline  
Old 12th December 2003, 15:02   #72
c014
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 12
O yes,
I have not succeded to reproduce it,
But the main window disappear sometimes, the only thing that make it come back are if i right click on the tray icon and Unselect "Main Window" And then select it again.
c014 is offline  
Old 12th December 2003, 15:08   #73
redbox
Junior Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Latvia
Posts: 6
Quote:
Originally posted by c014
O yes,
I have not succeded to reproduce it,
But the main window disappear sometimes, the only thing that make it come back are if i right click on the tray icon and Unselect "Main Window" And then select it again.
For me it sometimes come back if i minimize and maximize it few time, may help also.
redbox is offline  
Old 12th December 2003, 15:23   #74
Strikelin
Junior Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: The Great White North, eh?
Posts: 6
Hi, just downloaded the new rc666 build. I currently have rc10 installed. If i install the new version, will i lose all my custom library views and stats, as well as my avs presets and prefs?
Strikelin is offline  
Old 12th December 2003, 15:30   #75
gaekwad2
Foorum King
 
gaekwad2's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: bar2000
Posts: 11,457
Also got that disappearing (rather: missing at startup in my case) window twice so far. I got it back by clicking on the taskbar icon to "minimize" it and then reenabling it via the system tray right-click menu.
gaekwad2 is offline  
Old 12th December 2003, 15:33   #76
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,878
Can't reproduce the 'main window disappearing' problem.
Never seen it happen here.
Modern skin? Classic skin? 3rd-party skin?
System specs, graphics card?
Windows OS?
Any 3rd-party winamp plugins installed?
Concurrently running apps? (start -> run -> msconfig -> startup tab)


@ Strikelin
If you install straight on top of previous build, you won't lose anything.
All settings etc will be carried over.


@ nant / all
This is as close to final as can be.
Nothing much has changed since rc10 except for bugfixes and new colorthemes submenu.
rc10 was going to be the final rc before 5.0Final, originally intended for Dec 4th, but the release delay has made way for rc11 and rc666 (a blessing in disguise maybe?)
DJ Egg is offline  
Old 12th December 2003, 15:44   #77
The Serminator
Senior Member
 
The Serminator's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: on the road to Elysium with my pockets full of diamonds
Posts: 132
It's another sign of Apocalype...

not only do we have build 666, but immediately after my last post, I started Winamp (I use one of the Autoplay plugins, a "0 file" (1 second of silence) at the beginning of my playlist, and Song Shuffling to play a completely random song every time WA starts) and the song it began playing was U2's "Until The End of the World" !

As for the main window disappearing thing, I don't get it when I manually change skins. It only happens when the program itself changes because I have "random skins on play" checked in the Opts / Prefs.

Does that help at all in reproducing the bug?

"Come with me, if you want to live."
The Serminator is offline  
Old 12th December 2003, 15:54   #78
shuzz
Member
 
shuzz's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Costa Rica
Posts: 50
it has never disappeared to me.....
shuzz is offline  
Old 12th December 2003, 16:21   #79
SailorMax
Junior Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Latvia
Posts: 21
question

tested in WinAmp 5.0 <= rc10. Do in rc666 fixed?

problem:
Playlist-window have vizualization-place(bottom) like in main window, but it nothing display, while play some song...
(In classic mode!)
(look in attach)

And in Classic-mode docking work much better, than in Modern-mode...
Try dock it to taskbar, if taskbar bottom , and dblclick on winamp.
Attached Images
File Type: png untitled-1.png (6.1 KB, 543 views)
SailorMax is offline  
Old 12th December 2003, 16:23   #80
will
Nullsoft Newbie (Moderator)
 
will's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Sheffield, England
Posts: 5,569
this is how its always been. If you hide the main window (through the right click menu), then it will come to life.

DO NOT PM ME WITH TECH SUPPORT QUESTIONS
will is offline  
Closed Thread
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump