Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Discussion

Reply
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14th January 2010, 01:21   #161
Benski
Ben Allison
Former Winamp Developer
 
Benski's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Brooklyn, NY
Posts: 1,057
things won't be fully working (website update, etc) until Monday. we're just trying to give you guys a head start
Benski is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2010, 13:02   #162
Serpher
Senior Member
 
Serpher's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Poland
Posts: 146
@Koopa
Then maybe me and Kn0tte we're possessed or with our PCs is something wrong o.o
I've tryed on Win 2000 and Seven all the same.

Sorry for my bad English
=====================
MB: Gigabyte P35C-DS3R || CPU: Intel Core 2 Duo E8400 (3.00 GHz) || RAM: 8 GB Kingston DDR3 1333MHz || Audio card: ASUS Xonar D2X || Video card: GeForce 460 GTX || OS: Windows 7 SP1 || DirectX: 9.0c (latest) || Winamp version: latest || Winamp skin: Modern
Serpher is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2010, 13:19   #163
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
i've got the same timer resolution as koopa as well so something weird is going on but then again most other people aren't able to see a difference so either we're missing it or maybe the compiler changes with 5.57x aren't liked on your machines. and i've tried it on my vista and xp machines and cannot see a difference (though my lcd screens are set at 60Hz if that's of any relevance).

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2010, 14:07   #164
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,878
Update

We've rebuilt and reuploaded 5.572 build 2830

To identify:

winamp.exe -> properties:
General tab: Modifed: 13 January 2010, 22:45:58
Version tab: Special Build Description: 5.5.7, Build 2830 FINAL_2010_0113_221653

Alas, the "Special Build Description" line is only displayed in Win2k/XP "Version" tab, but not in Win7 "Details" tab.
Though the "Date Modified" line in Win7 "Details" tab should say: 01/13/2010 22:45 (or equiv. localized date format).

You can also look at the Timestamp in the Digital Signature tab:
winamp.exe = 13 January 2010 22:45:57


Changes since first upload (12th Jan, FINAL_2010_0112_193429):
-Updated Russian & Polish lang packs
-Fixed a crash in in_cdda (info)
-Fixed a crash in gen_ff (info)
-One or two other minor tweaks

The 5.572 update pack has also been updated.
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2010, 15:38   #165
Serpher
Senior Member
 
Serpher's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Poland
Posts: 146
@DrO
"(...) or maybe the compiler changes with 5.57x aren't liked on your machines"
Yeah only two of us...

I have resolution 1920x1080 @ 60Hz and I still can see that. Its something like ghost effect/lag, it is no liquid.
But the setting "Faster/Faster" for spectrum analyzer removes on some level that problem, but it still bothers me.

@DJ Egg
What kind of changes are in Polish lang pack?

Sorry for my bad English
=====================
MB: Gigabyte P35C-DS3R || CPU: Intel Core 2 Duo E8400 (3.00 GHz) || RAM: 8 GB Kingston DDR3 1333MHz || Audio card: ASUS Xonar D2X || Video card: GeForce 460 GTX || OS: Windows 7 SP1 || DirectX: 9.0c (latest) || Winamp version: latest || Winamp skin: Modern
Serpher is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2010, 15:41   #166
ujay
Forum King
 
ujay's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: London
Posts: 6,072
Perhaps I have different settings ?

win7 - Date Modified(from Details tab) shows my download date.

The Timestamp(from Digital Sig. tab) shows '13 January 2010 22:55:00

Whichever works for you I guess.

This is from the link in the first post, the main download page is still giving out 5.571 here.

[edit] just realised Egg is probably talking about winamp (after installation). I was looking at the installer file

UJ

Last edited by ujay; 14th January 2010 at 16:14.
ujay is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2010, 16:05   #167
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
Serpher: the polish updates will probably minor changes to ensure the language pack is as compatible with 5.572 as possible like in the version changelog and anything not caught in the earlier 5.57x releases (as most of the language packs are updated on a continuous basis).

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2010, 16:11   #168
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
ujay: the best method is to check what the FINAL_XXXX_XXXX_XXXXX says for the version you've downloaded and is why we've just updated One for Nunz to report it for such cases where a build is re-rolled

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2010, 16:23   #169
ujay
Forum King
 
ujay's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: London
Posts: 6,072
Thanks daz, all's well, I'm looking in the right place now

(One for Nunz shows it up fine - Build 2830 FINAL_2010_0113_221653}

UJ
ujay is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2010, 16:26   #170
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,878
Yeah Ujay, I was referring to winamp.exe, not the installer.
The installer Timestamp will be slightly different for each different installer type.

@Serpher
Re: Polish lang pack:
I don't know, lol. Ask Pawel.

Re: spectrum analyzer
Works wonderfully here :-)


[Edit]

Plus what DrO said above, lol
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2010, 18:10   #171
Pawel
Moderator
 
Pawel's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Poland
Posts: 531
Send a message via ICQ to Pawel
Quote:
Originally posted by DJ Egg

@Serpher
Re: Polish lang pack:
I don't know, lol. Ask Pawel.
...
Plus what DrO said above, lol
@Serpher
There are some minor changes that updates langpack to
new winamp version (like copyrights notes).
(Po prostu zaktualizowalem pakiet jezykowy do najnowszej wersji Winampa, nic co by wymagalo specjalnej uwagi).


Quote:
Originally posted by DJ Egg

Re: spectrum analyzer
Works wonderfully here :-)
Yup, I dont see any differences too. Tested on 5.56 and 5.57.2 in Windows XP and Win7.

-Pawel
Pawel is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2010, 21:42   #172
Koopa
16-Bit Moderator
 
Koopa's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 4,341
Essentials Pack v5.57.2 was released.

The only difference between 5.57.1 and 5.57.2 is an updated French language file.
Koopa is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2010, 21:44   #173
osmosis
Major Dude
 
osmosis's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Cananada
Posts: 841
Koopa: Thanks for the Update Installer again this time around, but next time could you make it respect what installation choices are made in the main winamp installer .ini? I ended up getting Winamp Remote and some other stuff I didn't want from your Updater.

Request: A little SmartView Query Language love.
osmosis is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2010, 21:55   #174
Koopa
16-Bit Moderator
 
Koopa's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 4,341
Usually it does a check, if a plugin/component is present and only updates files, which are installed on your system.

I gave the script to Nullsoft, so the last compile wasn't made on my end.

But I'll try to take a look at it and will check, why it has installed orb on your system.
Koopa is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2010, 23:04   #175
Koopa
16-Bit Moderator
 
Koopa's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 4,341
I've verified the script, that the jumper check failed, was not my bad, nor was it Nullsoft's bad.

It seems, that NSIS has a glitch with jumpers in huge sections.

Never mind, I've added a workaround and an updated Updater should be hopefully available soon.
Koopa is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2010, 23:24   #176
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,878
Here's the recompiled version:
http://meggamusic.co.uk/winamp/Winam...ack_v5.572.exe

I'll get it uploaded to the nullsoft server asap.


[Edit: 15th Jan - 15:15pm GMT / 10:15am EST]

File now uploaded to Nullsoft server
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 15th January 2010, 03:17   #177
osmosis
Major Dude
 
osmosis's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Cananada
Posts: 841
Great work guys! On a side note, everything feels so revitalized around here. I love it when things are on the move for Winamp.

Request: A little SmartView Query Language love.
osmosis is offline   Reply With Quote
Old 15th January 2010, 11:19   #178
Agntx
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 6
5.57 had many bugs, so I must rolled back to 5.56 and wait for fixes. Yesterday I installed 5.572 and these bugs are still present :/ What a shame.
For example - non working notifier (I reported this, but no response). It doesen't show, when I listening quequed mp3's or flac files, and when playing Audio CD, after every track, it shows "playing stopped".
Today must rolling back again... For what I pay for?
Agntx is offline   Reply With Quote
Old 15th January 2010, 11:45   #179
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,878
Can't reproduce the problem here.
The Notifier works for me in Bento, Big Bento & Winamp Modern skins, for all file formats.
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 15th January 2010, 12:05   #180
osmosis
Major Dude
 
osmosis's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Cananada
Posts: 841
Agntx, delete studio.xnf and see if that fixes it. Probably just settings bloat from updating over top of so many versions over time.

Request: A little SmartView Query Language love.
osmosis is offline   Reply With Quote
Old 15th January 2010, 18:53   #181
Kn0tte
Major Dude
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 585
Quote:
Originally posted by Serpher
@Koopa
Then maybe me and Kn0tte we're possessed or with our PCs is something wrong o.o
I've tryed on Win 2000 and Seven all the same.
Hey. I've tried WA v5.572 now and sorry but I dont see the problem (lag/delay) anymore, at least not as much as before. I really saw the problem in the original 5.57 (beta), but it got improved/optimized for 5.57 final according to the changelog. Since that its been ok for me, I love it.

When thats said I use the Winamp Modern skin and not Bento etc. I know for a fact that in Bento (I mean Big Bento), the spectrum analyzer is really slow compared to other skins. It really is slow! Maybe its just the fact that the whole analyzer is bigger in size than in other skins (so its just my imagination), but whatever it is I dont like the spectrum analyzer in Big Bento. It looks too slow for me there. It would be awesome if you could make it better/faster/more responsive for Big Bento though..

Btw;
Timers resolution is 15ms for me.
Spectrum analyzer settings (on right-click) are on default; Peak Fallow Speed "MODERATE", Analyzer Falloff Speed "FAST".
Kn0tte is offline   Reply With Quote
Old 15th January 2010, 18:55   #182
Kn0tte
Major Dude
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 585
Quote:
Originally posted by osmosis
Agntx, delete studio.xnf and see if that fixes it. Probably just settings bloat from updating over top of so many versions over time.
Maybe it would be good to tell him WHERE to find that file (I assume he doesn't know)?

Start -> Run -> Type "%AppData%" (without the quotation marks) -> Go to the "Winamp" folder -> Delete the file "studio.xnf".
Kn0tte is offline   Reply With Quote
Old 15th January 2010, 19:00   #183
osmosis
Major Dude
 
osmosis's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Cananada
Posts: 841
True true :P

Request: A little SmartView Query Language love.
osmosis is offline   Reply With Quote
Old 16th January 2010, 11:08   #184
Serpher
Senior Member
 
Serpher's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Poland
Posts: 146
@Pawel
Thanks.

@Kn0tte
For me only the fastest setting for Analyzer Falloff Speed somehow removes that lag effect. On "Fast" is slow like a turtle. I'll try to clean install if that wont help then I'll stay at 5.56 :/

//EDIT
I've tryed clean install. Slow as hell!
Maybe this has something to do with Beat Vis tweaks?

Sorry for my bad English
=====================
MB: Gigabyte P35C-DS3R || CPU: Intel Core 2 Duo E8400 (3.00 GHz) || RAM: 8 GB Kingston DDR3 1333MHz || Audio card: ASUS Xonar D2X || Video card: GeForce 460 GTX || OS: Windows 7 SP1 || DirectX: 9.0c (latest) || Winamp version: latest || Winamp skin: Modern
Serpher is offline   Reply With Quote
Old 16th January 2010, 14:03   #185
Kn0tte
Major Dude
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 585
Serpher:
Hmn, thats weird. Here are a few things for you:

1) I assume you have tried restarting your computer a few times and let the machine have time to start up properly and get "fast" before starting Winamp etc (if you know what I mean)? And maybe starting Winamp twice to be sure, as it may use more resources/take more time to start up the first time? For me the Spectrum Analyzer etc might become slightly slower after playing heavy games etc for an extended period of time.

2) What skin are you using? As I said earlier, for me it feels slower in Bento (and especially Big Bento) than in other skins..

3) Are you using other features within Winamp which can take a lot of resources and make the Spectrum Analyzer slow? Ie. notifier, fade in/out effects etc etc? And are you using other programs etc on your computer which may slow down Winamp or something?

When thats said I think I saw DrO/DJ Egg or someone posting that this is a known issue on some system or something (dunno), but they dont know the cause or fix or whatever (dunno). Am I right?
Kn0tte is offline   Reply With Quote
Old 16th January 2010, 15:16   #186
woussie
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 7
Not a bug but just a question.
What exactly does this line in the release log of Winamp 5.571 mean? I don't notice any difference to the 5.57 version, when using the pmp_usb plugin...

Quote:
Improved: [pmp_usb] Option to set paths in saved playlists
(i'd love to be able to change the paths in the playlist file, so i'm curious what this is!)
woussie is offline   Reply With Quote
Old 16th January 2010, 15:36   #187
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,878
Winamp -> Prefs -> Portables -> USB Drive X: -> Advanced tab
Playlist Writing Options:
-Slash at start of paths (default)
-Dot at start of paths
-No slash or dot at start
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 16th January 2010, 15:49   #188
woussie
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 7
Quote:
Originally posted by DJ Egg
Winamp -> Prefs -> Portables -> USB Drive X: -> Advanced tab
Playlist Writing Options:
-Slash at start of paths (default)
-Dot at start of paths
-No slash or dot at start
Oh now i see, it's only in the English version and not in the Dutch language pack yet. Sorry! But thanks for the answer.
woussie is offline   Reply With Quote
Old 16th January 2010, 16:47   #189
Serpher
Senior Member
 
Serpher's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Poland
Posts: 146
@Kn0tte

#1
I've launched Winamp 5.57 on different systems on PC as well as on notebook many times.

#2
It is in my signature - Winamp Modern. And - yes - on Bento skin SA is slow.

#3
Nothing special, everything is the same as it was.

For me Im sure that is "fault" of Winamp, not my equipment or OS.

I never had that kind of trouble with spectrum analyzer as long as Im using it. Only this new version.
Beat Vis looks really more live than ever but somehow it - I suppose - slows down spectrum analyzer. Those are only my suppositions.

Sorry for my bad English
=====================
MB: Gigabyte P35C-DS3R || CPU: Intel Core 2 Duo E8400 (3.00 GHz) || RAM: 8 GB Kingston DDR3 1333MHz || Audio card: ASUS Xonar D2X || Video card: GeForce 460 GTX || OS: Windows 7 SP1 || DirectX: 9.0c (latest) || Winamp version: latest || Winamp skin: Modern

Last edited by Serpher; 16th January 2010 at 17:51.
Serpher is offline   Reply With Quote
Old 16th January 2010, 19:05   #190
osmosis
Major Dude
 
osmosis's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Cananada
Posts: 841
Any ideas how to make the Browser use cookies normally in Windows 7 again? I was using lyricsplugin.com in Bento's Browser tab and it won't use the colours I set for text and background. Opening the link in a regular IE8 window shows the correct colours, it only doesn't seem to work in Winamp.

Request: A little SmartView Query Language love.
osmosis is offline   Reply With Quote
Old 17th January 2010, 02:43   #191
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,878
Quote:
Originally posted by woussie
Oh now i see, it's only in the English version and not in the Dutch language pack yet. Sorry! But thanks for the answer.
Ahh, right...

Okay, I've added the English resources to pmp_usb.lng for the Dutch lang pack.

Open %ProgramFiles%\Winamp\Lang\Winamp-nl-nl.wlz in 7-Zip (latest 9.x beta recommended)

Drag+drop the attached pmp_usb.lng into it.


Note, this is for the Dutch lang pack ONLY.


You (or any other Dutch member) could even help me to translate it properly if you want...

I'd need to know the Dutch translation for the following 6 lines:

Playlist Writing Options
Changing how Winamp saves its playlists may improve compatability with other portable devices.
Slash at start of paths (default)
Dot at start of paths
No slash or dot at start
e.g. \\path\\to\\file.mp3

____________________________
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 17th January 2010, 20:47   #192
woussie
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 7
Here's translation

Opties voor het schrijven van de playlist
Veranderen hoe Winamp zijn playlists opslaat, zou de compatibiliteit met andere draagbare apparaten kunnen verbeteren.
Slash aan begin van path (standaard)
Punt aan begin van path
Geen slash of punt aan begin
vb. \\path\\naar\\bestand.mp3
woussie is offline   Reply With Quote
Old 17th January 2010, 22:12   #193
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,878
Marvellous. Thanks.

And here's the updated pmp_usb.lng for the Dutch lang pack

(same instructions as in my post above).
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 18th January 2010, 08:12   #194
kzuse
Senior Member
 
kzuse's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: (D)
Posts: 481
Send a message via ICQ to kzuse Send a message via Skype™ to kzuse
All the links on the main download page of this site still point to 5.571, although the files seem to be present (just changing the 5571 to 5572 in the links, and also the links in this thread work for me).

Also, the Version History wiki page doesn't reflect 5.572.

(Moreover, the "Winamp Toolbar" page is still in old site design... but that's off-topic)

Maybe someone should update the website??!
kzuse is offline   Reply With Quote
Old 18th January 2010, 12:03   #195
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,878
See first post in thread
Quote:
More installers (mp3 bundle & other languages -> coming later -> main site update expected Mon 18th Jan)
[EDIT]

My bad, today is MLK Day.
Website update will be tomorrow instead.
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 18th January 2010, 12:42   #196
kzuse
Senior Member
 
kzuse's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: (D)
Posts: 481
Send a message via ICQ to kzuse Send a message via Skype™ to kzuse
Oh, sorry... I didn't see that...
kzuse is offline   Reply With Quote
Old 19th January 2010, 20:06   #197
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,878
Main site has now been updated to 5.572.

If any download links don't work, then please give it a couple of hours or so before reporting.

Also try adding gdownload into the url, eg.
http://download.gdownload.nullsoft.com/winamp/client/winamp5572_pro_de-de.exe
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2010, 19:45   #198
osmosis
Major Dude
 
osmosis's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Cananada
Posts: 841
Anyone else getting a crash when manually choosing "Remove missing files from Media Library"?

It only occurs for me at the end of the scan when it finds files to remove. Another interesting thing to note is that it doesn't appear the check the first time I click it, the menu just flickers and comes back.

Request: A little SmartView Query Language love.
osmosis is offline   Reply With Quote
Old 25th January 2010, 14:14   #199
Serpher
Senior Member
 
Serpher's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Poland
Posts: 146
No crash for me.

Sorry for my bad English
=====================
MB: Gigabyte P35C-DS3R || CPU: Intel Core 2 Duo E8400 (3.00 GHz) || RAM: 8 GB Kingston DDR3 1333MHz || Audio card: ASUS Xonar D2X || Video card: GeForce 460 GTX || OS: Windows 7 SP1 || DirectX: 9.0c (latest) || Winamp version: latest || Winamp skin: Modern
Serpher is offline   Reply With Quote
Old 25th January 2010, 15:06   #200
osmosis
Major Dude
 
osmosis's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Cananada
Posts: 841
Hmm Windows 7 thing then? I'm running Windows 7 Pro x86, Basic theme.

Request: A little SmartView Query Language love.
osmosis is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump