Old 20th August 2006, 17:56   #1
umiyz
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Winamp opens up very slowly

Hi,

I am having troubles with Winamp.
I really love to use it but i cannot.
It takes ages to open up this program.
When i open it up it takes like ~2 minutes untill it is open.
I hope this is not a problem with my computer because all other programs are working fine except this one.

I have WIN XP SP 2
More info on attached File.(right click to download & open up with winword)
Thanks

Regards,
Umit Durmus
Attached Files
File Type: txt dxdiag.txt (37.7 KB, 699 views)
umiyz is offline   Reply With Quote
Old 21st August 2006, 17:29   #2
umiyz
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
??
umiyz is offline   Reply With Quote
Old 21st August 2006, 17:41   #3
A Crazy German
Senior Member
 
A Crazy German's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: In a Bunker
Posts: 208
Did you try a clean install?
A Crazy German is offline   Reply With Quote
Old 23rd August 2006, 18:01   #4
umiyz
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
I done a clean install yes.
Before i formatted my computer i had the same problem.
And after, which is now. I am having the same problem.
umiyz is offline   Reply With Quote
Old 25th August 2006, 07:10   #5
Pattus
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Queensland Australia
Posts: 1
Send a message via Yahoo to Pattus
I had a similar problem, however my delay was only 15-20 seconds, but this could just be differences in hardware.

I worked from a clean install of the free 5.24 pack, Winamp had never been on this computer.

I have a DVD burner and a CD burner (the other computer I tried it on only had one and it wasnt effected so Im not sure if this is related)

I found if I uninstalled the Nullsoft Rip & Burn V1.0 plugin (under Preferences - Plugins - Media Library) that Winamp loaded in a second or so. Which solved my problem but I guess you lose your rip and burn ability from in winamp.

Let me know if it works for anyone else.

Pat
Pattus is offline   Reply With Quote
Old 25th August 2006, 07:26   #6
YtseJam
Forum King
 
YtseJam's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: Israel
Posts: 2,398
Send a message via ICQ to YtseJam Send a message via AIM to YtseJam
15-20 seconds is an aweful lot of seconds.

I have noticed that if you remove certains .w5s files from the System folder, Winamp starts much slower. Just an observation.

YtseJam is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump