Old 18th February 2014, 12:52   #41
tigerboy87
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 22
Quote:
Originally Posted by josephbe View Post
im getting this im on v1
<02/18/14@14:16:01> [yp_add] yp.shoutcast.com gave error (nak)
<02/18/14@14:16:01> [yp_add] yp.shoutcast.com gave extended error (Cannot see your station/computer (URL: http://91.121.27.223:8019) from the Internet, disable Internet Sharing/NAT/firewall/ISP cache - see http://wiki.winamp.com/wiki/SHOUTcast_YP_Nak_Errors [480])
dro is working on it: i have the same problem like you : waiting and hoping that shoutcast brings back everything
tigerboy87 is offline  
Old 18th February 2014, 12:56   #42
mikevardavas
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 5
same here. no YP connection, had to make the broadcast private to continue the stream in shoutcast v2, when set to public, shows streaming in centova 3 but the play url returns invalid stream. will stick to private until resolved. luckily still everything ok in tunein (even when set to private)
mikevardavas is offline  
Old 18th February 2014, 13:06   #43
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
mikevardavas: you need to be using the v2.2.1 build of the v2 DNAS - that will allow listeners irrespective of the YP state i.e. like at the moment. and prevents having to alter the public / private status.

---------------------------------------------------------------------------------

@everyone: the issue with DNAS not being listed is due to the Directory Tester randomly failing on valid stream addresses (which causes the 480 error response). only eta is when it's fixed. and if you've using a v2.x DNAS, ensure you upgrade to v2.2.1 as that'll allow listeners to still connect whilst we get this issue resolved.
DrO is offline  
Old 18th February 2014, 13:27   #44
hal2k
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 2
Hello -

(Oops sorry, looks like problem is being addressed)

Here is the exact error with the DNAS:

Connecting to yp.shoutcast.com
2014-02-17 16:59:52 E msg:[YP2] /yp/resp/updatefreq missing
2014-02-17 16:59:52 E msg:[YP2] Connection attempt failed. YP2 error code is 480 (Cannot see your station/computer (URL: http://152.1.144.202:9000/stream/1/) from the Internet, disable Internet Sharing/NAT/firewall/ISP cache.)

Interestingly, briefly that error went away and was replaced with

[yp2] Request [http://yp.shoutcast.com:80/yp2] generated unknown HTTP response code (502) Bad Gateway Restarting in One Minute

Eventually it timed out. I just restarted the server and I am back to getting error 480.

Thanks for any help/insight that can be provided.

Last edited by hal2k; 18th February 2014 at 13:45. Reason: found out problem is being addressed
hal2k is offline  
Old 18th February 2014, 13:51   #45
nanakweku64
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 6
DrO Thank you for your hard work and I hope our stations will appear soon.
Thank you also for the responds.
nanakweku64 is offline  
Old 18th February 2014, 13:59   #46
mikevardavas
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 5
i streram via the latest radiocaster (2.0.0.1)

Quote:
Originally Posted by DrO View Post
mikevardavas: you need to be using the v2.2.1 build of the v2 DNAS - that will allow listeners irrespective of the YP state i.e. like at the moment. and prevents having to alter the public / private status.

---------------------------------------------------------------------------------

@everyone: the issue with DNAS not being listed is due to the Directory Tester randomly failing on valid stream addresses (which causes the 480 error response). only eta is when it's fixed. and if you've using a v2.x DNAS, ensure you upgrade to v2.2.1 as that'll allow listeners to still connect whilst we get this issue resolved.
mikevardavas is offline  
Closed Thread
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > SHOUTcast > SHOUTcast Discussions

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump