Old 1st May 2011, 20:10   #1
gayco
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9
I'm streaming but no radio found

hi, i'm streaming wright now, but there is one problem. No one can listen to my radio. They try to connect but nothing happens. On the site of shoutcast, sometimes he show my radio, but when people try to click on it, they hear nothing.
When i give my streamadress, they also hear nothing, accept one person. My brother with his laptop can hear the radio because we on the same internet. So whats wrong?

Can someone help me?

http://www.shoutcast.com/Internet-Radio/gayco%20radio

thank you

Last edited by gayco; 1st May 2011 at 20:18. Reason: some letters missing
gayco is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2011, 20:43   #2
thinktink
Forum King
 
thinktink's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: On the streets of Kings County, CA.
Posts: 3,013
Send a message via Skype™ to thinktink
You haven't provided enough information for us to be able to provide support. Please post your DNAS logs and the current public IP address and port for the DNAS. Make sure you provide the public IP not a private one. If you don't know what your public IP address is you can check http://www.whatismyip.com/
thinktink is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2011, 22:17   #3
gayco
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9
My thirth listener doesn't see my radio anymore on shoutcast.

My ip is http://192.168.0.128:8000

Thank you for responding
Attached Files
File Type: txt dnas_log.txt (112.3 KB, 284 views)
File Type: txt dnas_conf.txt (13.7 KB, 203 views)
gayco is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2011, 23:29   #4
jaromanda
Forum King
 
Join Date: Jun 2007
Location: Under the bridge
Posts: 2,289
Quote:
Originally Posted by thinktink View Post
Please post your DNAS logs
Quote:
Originally Posted by gayco View Post
CONFIG file, including all comments
bangs head on desk
Quote:
Originally Posted by thinktink View Post
and the current public IP address and port for the DNAS. Make sure you provide the public IP not a private one.
Quote:
Originally Posted by gayco View Post
continues banging head on desk

Is it just me or are shoutcast users getting dumber?
jaromanda is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2011, 23:39   #5
gayco
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9
Dnas log

<05/02/11@01:32:51> [SHOUTcast] DNAS/win32 v1.9.5 (Dec 27 2004) starting up...
<05/02/11@01:32:51> [main] loaded config from C:\Program Files\SHOUTcast\sc_serv.ini
<05/02/11@01:32:51> [main] initializing (usermax:32 portbase:8000)...
<05/02/11@01:32:51> [main] No ban file found (sc_serv.ban)
<05/02/11@01:32:51> [main] No rip file found (sc_serv.rip)
<05/02/11@01:32:51> [main] opening source socket
<05/02/11@01:32:56> [main] source thread starting
<05/02/11@01:32:56> [main] opening client socket
<05/02/11@01:32:56> [source] listening for connection on port 8001
<05/02/11@01:32:56> [main] Client Stream thread [0] starting
<05/02/11@01:32:56> [main] client main thread starting
<05/02/11@01:33:09> [source] connected from 127.0.0.1
<05/02/11@01:33:09> [source] icy-name:Gayco Radio ; icy-genre:Various
<05/02/11@01:33:09> [source] icy-pub:1 ; icy-br:128 ; icy-url:http://www.eventerim.be
<05/02/11@01:33:09> [source] icy-irc:NA ; icy-icq:NA ; icy-aim:NA
<05/02/11@01:33:16> [dest: 205.188.202.172] starting stream (UID: 0)[L: 1]{A: SHOUTcast Directory Tester}(P: 0)
<05/02/11@01:33:18> [dest: 205.188.202.172] connection closed (0 seconds) (UID: 0)[L: 0]{Bytes: 8192}(P: 0)
<05/02/11@01:33:21> [yp_add] yp.shoutcast.com added me successfully
<05/02/11@01:33:42> [dest: 192.168.0.128] starting stream (UID: 1)[L: 1]{A: Windows-Media-Player/12.0.7601.17514}(P: 0)
<05/02/11@01:33:42> [dest: 192.168.0.128] connection closed (0 seconds) (UID: 1)[L: 0]{Bytes: 32768}(P: 0)
<05/02/11@01:33:42> [dest: 192.168.0.128] starting stream (UID: 2)[L: 1]{A: NSPlayer/12.00.7601.17514 WMFSDK/12.00.7601.17514}(P: 1)
<05/02/11@01:33:42> [dest: 192.168.0.128] connection closed (0 seconds) (UID: 2)[L: 0]{Bytes: 0}(P: 1)
<05/02/11@01:33:42> [dest: 192.168.0.128] starting stream (UID: 3)[L: 1]{A: NSPlayer/12.00.7601.17514 WMFSDK/12.00.7601.17514}(P: 0)
gayco is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2011, 23:41   #6
gayco
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9
sorry, it's all new for me. Banging my head
gayco is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2011, 23:48   #7
jaromanda
Forum King
 
Join Date: Jun 2007
Location: Under the bridge
Posts: 2,289
Quote:
Originally Posted by gayco View Post
sorry, it's all new for me. Banging my head
don't worry about me ... I'm a bit ... abrupt

Quote:
[SHOUTcast] DNAS/win32 v1.9.5 (Dec 27 2004) starting up...
Wow ... that's OLD!! I wonder if there are known issues fixed in 1.9.6, 1.9.7 and 1.9.8

Is it just me or are shoutcast users getting dumber?
jaromanda is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2011, 12:02   #8
gayco
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9
People can't find my radio station

Hi. I'm streaming right now, and i can only listen to my radio. Sometimes 2 listeners but thats it. Everyone get an error

I checked everything but i have no idea whats wrong. Here is a dnas log.

DNAS log

<05/02/11@13:45:38> [SHOUTcast] DNAS/win32 v1.9.5 (Dec 27 2004) starting up...
<05/02/11@13:45:38> [main] loaded config from C:\Program Files\SHOUTcast\sc_serv.ini
<05/02/11@13:45:38> [main] initializing (usermax:32 portbase:8000)...
<05/02/11@13:45:38> [main] No ban file found (sc_serv.ban)
<05/02/11@13:45:38> [main] No rip file found (sc_serv.rip)
<05/02/11@13:45:38> [main] opening source socket
<05/02/11@13:45:43> [main] source thread starting
<05/02/11@13:45:43> [main] opening client socket
<05/02/11@13:45:43> [source] listening for connection on port 8001
<05/02/11@13:45:43> [main] Client Stream thread [0] starting
<05/02/11@13:45:43> [main] client main thread starting
<05/02/11@13:45:51> [source] connected from 127.0.0.1
<05/02/11@13:45:51> [source] icy-name:Gayco Radio ; icy-genre:Various
<05/02/11@13:45:51> [source] icy-pub:1 ; icy-br:128 ; icy-url:http://www.eventerim.be
<05/02/11@13:45:51> [source] icy-irc:NA ; icy-icq:NA ; icy-aim:NA
<05/02/11@13:45:53> [dest: 64.12.243.204] starting stream (UID: 0)[L: 1]{A: SHOUTcast Directory Tester}(P: 0)
<05/02/11@13:45:53> [dest: 64.12.243.204] connection closed (0 seconds) (UID: 0)[L: 0]{Bytes: 8192}(P: 0)
<05/02/11@13:45:53> [yp_add] yp.shoutcast.com added me successfully
<05/02/11@13:50:08> [dest: 192.168.0.128] starting stream (UID: 1)[L: 1]{A: Windows-Media-Player/12.0.7601.17514}(P: 0)
<05/02/11@13:50:08> [dest: 192.168.0.128] connection closed (0 seconds) (UID: 1)[L: 0]{Bytes: 73728}(P: 0)
<05/02/11@13:50:09> [dest: 192.168.0.128] starting stream (UID: 2)[L: 1]{A: NSPlayer/12.00.7601.17514 WMFSDK/12.00.7601.17514}(P: 0)
<05/02/11@13:50:09> [dest: 192.168.0.128] connection closed (0 seconds) (UID: 2)[L: 0]{Bytes: 0}(P: 0)
<05/02/11@13:50:09> [dest: 192.168.0.128] starting stream (UID: 3)[L: 1]{A: NSPlayer/12.00.7601.17514 WMFSDK/12.00.7601.17514}(P: 1)
<05/02/11@13:55:53> [yp_tch] yp.shoutcast.com touched!

Can someone help me please? It's urgent.
gayco is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2011, 12:08   #9
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
it is in the directory listing which searching for http://www.shoutcast.com/Internet-Radio/Gayco%20Radio showed but it can take up to 10 minutes (sometimes longer) for a station to appear and also it depends on which server in the group is working at the time as there are some backend server issues which can lead to old cached information being provided i.e. not showing newly added stations.

and i've merged your additional thread into the existing one so it's all in one place instead of being spread about (making it a pain to keep track of issues).

and like jaromanda mentions, that version of the DNAS you're using is ancient and if you're going to be using a v1 DNAS (which i think is silly) then you need to be using the latest v1 DNAS which is v1.9.8 rather than something with known security issues in it.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2011, 12:22   #10
gayco
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9
after 10 minutes

ok. The radio shows sometimes on the page, but only when i have 1 listener, myself. When the second listener listens, he hear music with interruption. And the radi is gone from the list. So i don't know, how coms. I installed all the last software. Maybee take a old version back?
gayco is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2011, 12:28   #11
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
as i said, there are some server side issues at the moment which means that sometimes what is being returned by the search at the moment is an older version of the data and so your station will not appear i.e. nothing you can do. and with your one, just searching for 'gayco' is more reliable in getting a result than 'gayco radio'

as for the second connection having issues, that sounds like a bandwidth issue though it worked ok when i tried your stream (from here) with it showing there was another client connection so it could be something on their end rather than yours though anything is possible with not having any idea about what sort of upstream bandwidth you have available.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2011, 12:30   #12
gayco
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9
i'm on cable connection, broadband

is this because i have a proxi ip maybee?
gayco is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2011, 12:40   #13
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
the upstream rate is the main factor when streaming (as i'm assuming you're doing it from your home based on the above post). though just saying cable / broadband isn't too helpful as the definition of what speeds you get varies so much between countries and even providers in the same countries.

like i can get upto 0.97Mbps upstream so at the bitrate you're steaming at (128kbps) i'd only be able to provide at most 7 connections (and that's not even factoring in any other internet usage). and my calculation is based on ((0.97 * 1000) * 0.9) / 128 = 6.8

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2011, 13:15   #14
gayco
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9
ok

meanwhile i called my provider, and they changes my internet connection, so i have only 1 ip dres anymore and no proxy ips anymore. I look for my bandwith

60 mb/sec downstream
3,5 mb/ps upstream
gayco is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2011, 14:18   #15
thinktink
Forum King
 
thinktink's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: On the streets of Kings County, CA.
Posts: 3,013
Send a message via Skype™ to thinktink
For a small moment I was able to find (I think) your station on the YP.
http://178.119.237.226:8000

I am able to connect and listen.

And yes, the YP is all screwed up so not your fault.
thinktink is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2011, 14:40   #16
gayco
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9
ok, thx, but tomorrow i have my own server, and i gonna install shoutcast there. hopefully then the problem will be fixed.
gayco is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Technical Support

Tags
listeners, radio, sam, shoutcast

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump