Old 25th October 2004, 11:46   #1
q19
Junior Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3
FPS adjustment for each preset

Looking at some older presets, you might experience some perfomance problems: Older presets are often too fast for modern CPUs. Then you might adjust the fps within the avs options, but that has to be done for each single preset. So my idea is to create the possibility of saving fps limit information in the presets itself. Thus, your presets will look the same way on different computers.
q19 is offline   Reply With Quote
Old 25th October 2004, 12:41   #2
PAK-9
Major Dude
 
PAK-9's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
Posts: 1,374
Let me just jump in before Tugg...

You can do this yourself in code, by using gettime(), so that movements are frame rate independant. It doesnt apply to 'moving particles' and other crappy codeless AVS elements...but you shouldn't be using them anyway

http://PAK-9.deviantart.com

...innit
PAK-9 is offline   Reply With Quote
Old 25th October 2004, 14:23   #3
Tuggummi
Bin King
 
Tuggummi's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Finland
Posts: 2,187
Oh PAK-9, you totally jumped the gun on this one, see if im right (which i am of course) he isn't looking a solution for making presets, instead he wants to view the old presets he already has with a little lesser framerate and also wants to save those fps settings for them.

There has been much discussion about a framerate limiter APE, but so far no one has done that yet.

So sorry, there isn't any other solution to this right now than to stick with the performance slider.

Texer Resources

Im retarded... err i mean retired!
Probably both...
Tuggummi is offline   Reply With Quote
Old 25th October 2004, 17:51   #4
Warrior of the Light
Forum King
 
Warrior of the Light's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: The Netherlands
Posts: 4,121
Rectification: The slider doesn't have to be set per preset, it should stay as you have set it.
(Stored on HDD when Winamp closes if I'm right... not sure about that)

Jesus loves you [yes, you] so much, he even died for you so that you will not need to die, but live forever
Warrior of the Light is offline   Reply With Quote
Old 16th December 2004, 14:40   #5
goebish
Senior Member
 
goebish's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: an UFO near planet earth
Posts: 164
Smile here it is

I just compiled such an ape, I think it is really usefull for "oldschool" presets that run too fast with nowadays CPUs.

Get it at: http://goebish.free.fr/vfx
goebish is offline   Reply With Quote
Old 17th December 2004, 00:28   #6
S-uper_T-oast
Forum King
 
S-uper_T-oast's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Fnord?!
Posts: 2,657
Very nice job!

I like it.
S-uper_T-oast is offline   Reply With Quote
Old 19th December 2004, 01:42   #7
Mr_Nudge
Major Dude
 
Mr_Nudge's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: melbourne, australia
Posts: 655
You should post that ape somewhere more public.

Life's a game, break the rules
Click here
Mr_Nudge is offline   Reply With Quote
Old 19th December 2004, 08:36   #8
goebish
Senior Member
 
goebish's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: an UFO near planet earth
Posts: 164
As it is a final version feel free to spread it where you want (websites, packs ...)
goebish is offline   Reply With Quote
Old 28th December 2004, 12:20   #9
q19
Junior Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3
@goebish: Great thing! Thank you very much
q19 is offline   Reply With Quote
Old 25th January 2005, 14:46   #10
q19
Junior Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3
Another idea: I think, it would be very useful to have the Limiter in "Main", right under "clear every frame", with an enabling option, so that people don't have to download the APE.
q19 is offline   Reply With Quote
Old 25th January 2005, 14:51   #11
goebish
Senior Member
 
goebish's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: an UFO near planet earth
Posts: 164
May not be possible ... I say "May" coz' I know someone made an APE capable of resizing AVS editor window without having to add the APE to each preset so it also "may" be possible ... I promise I'll have a look
goebish is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Visualizations > AVS > AVS Wishlist

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump