Old 6th March 2004, 11:41   #41
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,785
Yup. It's fux0red again

Re-stickied.

*sigh*
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 6th March 2004, 14:28   #42
spardax
Junior Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Germany
Posts: 1
Internet Radio down

It's still down... (4.30pm CET)
spardax is offline   Reply With Quote
Old 6th March 2004, 14:50   #43
sebt
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 43
Workaround

I'm having the same problems as the thread starter. Most links under ML "Internet Radio" do not work - in particular those that go to shoutcast.com/.../tunein...

Desperate for your music fix? Go to www.shoutcast.com and use the directory and "tune in" buttons there. Seems to work for me, with all the stations that DONT work from "Internet Radio".

Enjoy.

Seb
sebt is offline   Reply With Quote
Old 6th March 2004, 16:59   #44
quigly
Junior Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 1
I believe the problem with winamp radio has something to do with the .pls not loading automatically into Winamp 5.02. For me it had something to do with me uninstalling Gozilla. Before that I had no problems with any of the radio stations. Now to get it to play at all I had to reinstall Gozilla, goto www.shoutcast.com, find the station, download it through Gozilla, then double click on the .pls file in Gozilla to get it to play in Winamp. This works on all stations but it is a very slow and annoying process considering it was all done automatically in Winamp before.

Let me know if anyone nows how to automate this process again.
quigly is offline   Reply With Quote
Old 6th March 2004, 17:29   #45
nuthin2luuz
Junior Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Ottawa
Posts: 3
Send a message via Yahoo to nuthin2luuz
no radioooooooooooooooooooooo

Dammit yep., frikkin radio is still down...I was smart enough to come and check these forums out having resorted to doing it for my new Motorola V300....anyway, if I didn't clue in I would probably uninstalled and reinstalled winamp another 10 times before giving up...heheheeh

Hope it kicks in soon.
Attached Images
File Type: gif baby-k-peace.gif (12.2 KB, 281 views)
nuthin2luuz is offline   Reply With Quote
Old 6th March 2004, 19:22   #46
threemoons
Junior Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 32
Radio was OK for a bit, then down again

*sigh* Shoutcast was OK for a few days, seems to be persnickity--along with most other Net radio stations--today.

No problems playing if I go to the sites, though.

Any idea if this is a Winamp thing or a Shoutcast thing?

threemoons is offline   Reply With Quote
Old 6th March 2004, 20:05   #47
punk_rocker128
Junior Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Alaska, United States
Posts: 4
Quote:
Any idea if this is a Winamp thing or a Shoutcast thing?
I think it's a Winamp problem, because when you go to Shoutcast's website and tune in on the stations, they load properly in Winamp. Only when you load the stations inside of Winamp and try to tune in one the stations, nothing will happen. (For me at least). I've tried these things, and they fixed it for awhile, but it wont work now.
  • Empty the Internet Explorer Cache (Open Internet Explorer, go to Tools-Internet Options, then click 'delete files' Click 'Ok' then close out
  • Drag the radio station onto the playlist editor and try playing it.
  • Click on the radio station and press the 'play' button
punk_rocker128 is offline   Reply With Quote
Old 6th March 2004, 20:25   #48
Stesslo
Junior Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 4
This is the URL provided inside winamp and it does not work.

http://www.shoutcast.com/sbin/tunein...e=playlist.pls

This is URL for the same stream found at shoutcast that works.

http://www.shoutcast.com/sbin/shoutc...e=filename.pls

Notice the difference. I've noticed that this is consistent throughout winamp and shoutcast. Apparently there is some data base problem that is sending the wrong URL to Winamp.
Stesslo is offline   Reply With Quote
Old 6th March 2004, 23:49   #49
punk_rocker128
Junior Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Alaska, United States
Posts: 4
Quote:
This is the URL provided inside winamp and it does not work.

http://www.shoutcast.com/sbin/tunei...me=playlist.pls

This is URL for the same stream found at shoutcast that works.

http://www.shoutcast.com/sbin/shout...le=filename.pls
Wow, thats a huge difference. Maybe theres a way that we can change the URL it calls upon. It'd be nice if there was a INI file containing all the stations that we could jsut modify to make it work
punk_rocker128 is offline   Reply With Quote
Old 7th March 2004, 02:37   #50
rtplistener
Junior Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Raleigh, NC
Posts: 3
I'm having problems again too. It's not that big of a deal anymore because I created bookmarks to all the radio stations I listen to. Clicking on each bookmark calls Winamp if it isn't already up and starts streaming the audio.
rtplistener is offline   Reply With Quote
Old 7th March 2004, 04:12   #51
swhite
Member
 
Join Date: Jan 2001
Posts: 84
Clicking on stations in Winamp doesn't work, but clicking on "Tune In" on Shoutcast's site does. I don't know why it works like that at the moment. It really must be fixed immediately!!
swhite is offline   Reply With Quote
Old 7th March 2004, 07:12   #52
yoda21000
Junior Member
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 8
Send a message via AIM to yoda21000
same here

Sometimes I can connect by clicking the station link in winamp 5. Sometimes it works other times it doesn't. When it doesnt work correctly I can go into the videos and watch them but not radio stations. Only way I can connect to a station is by going to shoutcast site itself and clicking the link to play.

I think this is perhaps a bug that we all hope to be address in the next version. It works good when it works but something seems to be quirky when it attempt to get the HTTP response but doesn't play the station.
yoda21000 is offline   Reply With Quote
Old 7th March 2004, 07:39   #53
whipthatllama
Junior Member
 
whipthatllama's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 25
Send a message via AIM to whipthatllama
Quote:
I think this is perhaps a bug that we all hope to be address in the next version.
We're gonna have to wait till the next version to get this fixed???
whipthatllama is offline   Reply With Quote
Old 7th March 2004, 09:20   #54
Bandito
Junior Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 5
Send a message via ICQ to Bandito
Found another workaround:

Make a Bookmark of the favorit stations (rightclick - 'send to: bookamrks').

Go to the bookmarks and edit them (mark and CTRL-E).
Copy the name of the sation and search the internetsite
http://www.shoutcast.com/
Clicking on the link schould play the stream. Copy this link and paste it into the winamp-bookmark-edit-file field.
Now you can just click on the bookmarks to hear your favorite stations, without having to open the southcaste site everytime.

Have fun.
Torsten
Bandito is offline   Reply With Quote
Old 7th March 2004, 12:53   #55
gas-attack
Senior Member
 
gas-attack's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: The world's a** Posts: 1 divided by 0
Posts: 219
Send a message via ICQ to gas-attack
Is it because of 5.02?

Before I installed WA 5.02 on 03/05, everything was fine. But exactly with the update to 5.02, it didn't work anymore.
And cause so many users have got this problem, think they changed something in 5.02.
gas-attack is offline   Reply With Quote
Old 7th March 2004, 17:04   #56
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,785
No. Nothing to do with it. It's a serverside issue.
btw, everything's working ok again, atm...
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 7th March 2004, 17:33   #57
whipthatllama
Junior Member
 
whipthatllama's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 25
Send a message via AIM to whipthatllama
Yeah, I can vouch that it wasn't a 5.02 problem only b/c I use 5.01, but, anyway, like DJ Egg said it's working fine again...for me at least.

EDIT: Actually, not all the radio stations work for me but a majority of them do.
whipthatllama is offline   Reply With Quote
Old 7th March 2004, 17:52   #58
gas-attack
Senior Member
 
gas-attack's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: The world's a** Posts: 1 divided by 0
Posts: 219
Send a message via ICQ to gas-attack
Confirmation

You were right. It's not because of 5.02. It works again!!!
gas-attack is offline   Reply With Quote
Old 7th March 2004, 17:59   #59
felipe182
Junior Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: CA
Posts: 4
Well I've been using winamp 3 for months with absolutely no problems. Yesterday I upgraded to winamp 5.02 and the tune in buttons on shoutcast don't work. I get an error message saying it can't find the pls file in my temp folder. It works if I go the the internet site and play it from there though. Something is not right with version 5.02 and it's very annoying, especially since you can't listen to all shoutcast sites by doing that. When you click on "listen" from a lot of sites, it takes you back to their listing in shoutcast........Where the Tune In Button doesn't work!
felipe182 is offline   Reply With Quote
Old 7th March 2004, 18:17   #60
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,785
I suggest you read the whole of this thread first.
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 7th March 2004, 18:43   #61
Beeman65
Junior Member
 
Join Date: Jul 2001
Posts: 10
Re: Confirmation

Quote:
Originally posted by gas-attack
You were right. It's not because of 5.02. It works again!!!
Yup, I confirm. Its back up and running fine.
Beeman65 is offline   Reply With Quote
Old 7th March 2004, 20:12   #62
felipe182
Junior Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: CA
Posts: 4
I still get a message saying Internet Explorer was unable to open internet site when I hit the tune in button in shoutcast. I guess I'm the only one with this problem. I've uninstalled and installed 3 times already. Maybe something went wrong during the Winamp 3 uninstall but I tend to agree with gas-attack's first post, but now he's up and running. I guess I'll try installing winamp 2 and see what happens.
felipe182 is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2004, 02:48   #63
whipthatllama
Junior Member
 
whipthatllama's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 25
Send a message via AIM to whipthatllama
Felipe182,

It should work by simply double-clicking one of the listings in the ML.
whipthatllama is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2004, 03:15   #64
felipe182
Junior Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: CA
Posts: 4
You are correct whipthatllama. I tried it and it now works from inside winamp. I guess I would like to be able to access from Shoutcast because they seem to have many more high bitrate stations, at least, according to the listings.
felipe182 is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2004, 14:40   #65
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,785
Just incease the amount of stations to bring down...

Prefs > Media Library > Internet Radio/TV

Maximum number of streams to fetch from directory

I've got mine set to 2000
but you can go higher if you wish.
Then, when Winamp brings down the list,
change the Bandwidth type to Broadband...
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2004, 15:29   #66
felipe182
Junior Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: CA
Posts: 4
Now I'm Happy

I didn't realize you could do that. That makes things a lot better. Thanks for the help guys.

felipe182
felipe182 is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2004, 18:14   #67
MichaelBaertsch
Junior Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Antigua W.I.
Posts: 3
I think yhe problem is shoutcast. With Winamp I can't get all stations I had before and with "boombox" I get zero stations. So, what's wrong.

Mike
MichaelBaertsch is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2004, 02:29   #68
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,785
Nothing's wrong. It's all working properly again.
So the problem is not with Shoutcast,
but is something at your end to blame.

btw, wtf is boombox?
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2004, 10:25   #69
MichaelBaertsch
Junior Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Antigua W.I.
Posts: 3
Boombox is a nice program which uses winamp as player and
shoutcasts radiostations. And the integratet recorder ist
the best thing I ever had.
Mike
MichaelBaertsch is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2004, 15:42   #70
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,785
Aah... in other words, technically speaking, it's illegal!
ShoutCAST streams are copyright protected.

Rules

StreamRippers

- Due to legal liability issues, any information or references to information about streamripping applications are strictly prohibited within these forums. Any threads/posts containing such information will be edited/deleted without warning... :/
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2004, 18:19   #71
chukkie0001
Junior Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 1
Problem with .pls at www.winamp.com

I have the same problem as: Stesslo
I have 2 pc's with XPsp1 and IE6sp1. On one of the pc's, the .pls links from www.winamp.com work. On the other pc the links does not work. The only difference is an update from IE6 (KB832894). When I remove the update, the .pls links works. After I reinstalled the update, it did not work anymore. I have repeated this on several (w2k) workstations at work and I had the same results. It has something to do with the cross-domain security model of Internet Explorer. See for more info: http://www.microsoft.com/technet/sec.../MS04-004.mspx

(ps I know use Opera to open the .pls files at www.winamp.com)
chukkie0001 is offline   Reply With Quote
Old 11th March 2004, 01:53   #72
mihimn
Junior Member
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2
More on Boombox Software

Boombox Software

Illegial as Dj Egg Wrote

"Aah... in other words, technically speaking, it's illegal!
ShoutCAST streams are copyright protected."

Also invasive Spyware

http://www.kephyr.com/spywarescanner...ys/index.phtml

and more here

http://209.123.109.175/forum/remark,...ty,1~mode=flat

Remember:
You pay for what you get for free.
mihimn is offline   Reply With Quote
Old 11th March 2004, 05:40   #73
punk_rocker128
Junior Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Alaska, United States
Posts: 4
Hey dudes, I'm still havin a problem with the radio. They all load fine in Winamp (besides RantRadio Punk) but when I play them, they buffer from 0% to 100%. After about ten seconds, the buffering slows to a crawl and it will just stop at a certain percentage. This is happening on ALL stations no matter what I do. I have tried playing them from Shoutcast's website, but it still happens. (In case your wondering my internet connection, it is ADSL). Anyone else having this problem?

Later.
punk_rocker128 is offline   Reply With Quote
Old 11th March 2004, 06:53   #74
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,785
Re: More on Boombox Software

Quote:
Originally posted by mihimn
Boombox Software

Also invasive Spyware
http://www.kephyr.com/spywarescanner...ys/index.phtml

and more here
http://209.123.109.175/forum/remark,...ty,1~mode=flat

Remember:
You pay for what you get for free.
Yup. Good find mihimn
Boombox is well and truly spyware infested!

Time for MichaelBaertsch to run Spybot Search & Destroy methinks...
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2004, 05:51   #75
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,785
Okay, the ShoutCAST dir and Library > Internet Radio have both been working fine for the past few days, so I think it's time to unsticky this thread again.

afaik, everything is now fixed,
so if you're still having problems, then it's something at your end to blame.
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump