Old 7th August 2014, 13:53   #1
lpoblet
Junior Member
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 1
Startup doesn't show icons

Hello,

I am using NSIS to make an installer for a simple program and I need to start on boot, but whenever I add this option it doesn't load images or translations.

Here's how it shows up on startup:


Here's how it should appear:


Could it be something about the NSIS installer or should I look into the program?
lpoblet is offline   Reply With Quote
Old 7th August 2014, 14:47   #2
Anders
Moderator
 
Anders's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: ${NSISDIR}
Posts: 4,843
This sound like a problem with the current/working directory. The problem is with the application itself but you can probably work around it in NSIS if you don't care about problems when a user manually starts this application.

If you are creating a .lnk in the startup folder make sure to use SetOutPath with the correct directory before CreateShortcut...

IntOp $PostCount $PostCount + 1
Anders is offline   Reply With Quote
Old 20th August 2014, 07:10   #3
T.Slappy
Major Dude
 
T.Slappy's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Slovakia
Posts: 517
Send a message via ICQ to T.Slappy
Use SetOutPath with CreateShortcut as Anders said, but CreateShortcut has own parameter for working directory -> use it.

Cool looking skinned Graphical Installers: www.graphical-installer.com
I offer NSIS scripting, C/C++/C#/Delphi programming: www.unsignedsw.com
Develop NSIS projects in Visual Studio 2005-2017: www.visual-installer.com
or RAD Studio 2009, 2010, XE-10.2 Tokyo: www.rad-installer.com
T.Slappy is offline   Reply With Quote
Old 20th August 2014, 10:51   #4
Afrow UK
Moderator
 
Afrow UK's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Surrey, England
Posts: 8,434
Quote:
Originally Posted by T.Slappy View Post
Use SetOutPath with CreateShortcut as Anders said, but CreateShortcut has own parameter for working directory -> use it.
CreateShortCut uses $OUTDIR for the working directory and does not have any explicit working directory argument. It does now have a /NoWorkingDir switch to not set any working directory (NSIS 3).

Stu
Afrow UK is offline   Reply With Quote
Old 22nd August 2014, 10:51   #5
T.Slappy
Major Dude
 
T.Slappy's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Slovakia
Posts: 517
Send a message via ICQ to T.Slappy
Quote:
Originally Posted by Afrow UK View Post
CreateShortCut uses $OUTDIR for the working directory and does not have any explicit working directory argument. It does now have a /NoWorkingDir switch to not set any working directory (NSIS 3).

Stu
Heh my bad. Yes, /NoWorkingDir actually does exactly the opposite thing.

Cool looking skinned Graphical Installers: www.graphical-installer.com
I offer NSIS scripting, C/C++/C#/Delphi programming: www.unsignedsw.com
Develop NSIS projects in Visual Studio 2005-2017: www.visual-installer.com
or RAD Studio 2009, 2010, XE-10.2 Tokyo: www.rad-installer.com
T.Slappy is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > Developer Center > NSIS Discussion

Tags
error, icons, missing, nsis

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump