Old 24th May 2011, 02:41   #1
Jagjedi
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 1
Winamp 5.61 invisible, can't find it. Help!

First off thank you in advance for your help in this matter. I downloaded Winamp 5.61 and accidentally changed some setting and now I can't see winamp anywhere other than in the task bar on Win 7. I click it and nothing happens. I tried uninstalling and reinstalling and still have the same results. I even deleted it with Regedit after uninstalling it and get the same result once I reinstall it. Can anyone point me in the right direction on how to resolve this issue? Again, your help is greatly appreciated.
Jagjedi is offline   Reply With Quote
Old 24th May 2011, 04:24   #2
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,821
Hi

So there's a Winamp icon in the system tray? (maybe Winamp Agent)

Can you right-click said icon and checkmark "Main window"?

If you don't see "Main window" in the menu then that means only the Agent is running and not Winamp, in which case, select "Run Winamp" first...

If the problem persists, then make sure winamp.exe isn't running and then go to the %AppData%\Winamp folder and edit winamp.ini in Notepad as follows:

[Winamp]
taskbar=0
minimized=0
mw_open=1
skin=

Save winamp.ini

Reopen Winamp

It should now open with the classic main window visible
and you can then switch back to the Bento skin (if that's what you were using before) via the Skins menu.

If Winamp still doesn't appear in Bento skin mode then (with Winamp closed) delete the studio.xnf file (same settings folder),
which will restore all default sizes/positions for all modern skins.
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 26th June 2011, 13:48   #3
DJQuad2
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1
This is definitely a bug with the skin (and other modern ones?)

Changing winamp.ini from Bento to blank worked for me.
DJQuad2 is offline   Reply With Quote
Old 12th April 2014, 15:17   #4
Odinos
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
just wanted to say thanks. 3 years after your post and deleting studio.xnf worked for me.
Odinos is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2017, 12:53   #5
sunny127
Junior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 1
To solve the problem, I deleted folder:
C:\Users\<User Name>\AppData\Roaming\Winamp
sunny127 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump