Old 18th May 2005, 05:10   #1
Tizzu
Junior Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 1
Window XP SP2 + winamp 5.0x = sound output problem?

What happens on my computer and speaker system?

I use realtek audio chipset and Creative 5.1 speakers system. I use real one player and window media player to play music with 5.1 channel, but Winamp 5.0x (i tried 8 and 9) with 2.1 channel. Since i am a Winamp's fan, i don't like use other player to play audio files, i check all the setting of audio output.

I think the problem is mainly caused by the setting of sound effect. Let see the picture below:
Screenshot

I am sorry my windows langauge is traditional chinese. I found that the setting of effect(i don't know the english name) is blank (nothing).
After i change the setting to Windows default, all problems are solved. I sure that i haven't made any change on sound setting, but i don't know the audio driver or other media player will change this setting or not.

When I solved the problem and Winamp can play audio files with 5.1 channel, I also have a interesting discovery. The sound quality is better than I didn't set effect.
Tizzu is offline   Reply With Quote
Old 18th May 2005, 05:18   #2
drewbar
Sawg 2.0
Major Dude
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 5,916
Multiple Speaker Output

Count with us!
Jan 1st, 12AM (PST, GMT -8) 2010 - 282,246
drewbar is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump