Old 22nd December 2003, 15:38   #1
jonin6
Junior Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Brampton, ON, Canada
Posts: 4
Send a message via Yahoo to jonin6
Unable to use proxy settings

Dear Winamp Technical Support,

At work, I'm unable to use Winamp 5. I've entered the proxy server and port, however I get an Authentication required error. A proxy window does not popup like it does when I use Internet Explorer with the same proxy settings. If Winamp doesn't initialize this window to popup I won't be able to enter my user name and password.

Please advise how I can initiate this window popup or configure the user name and password required to access the internet through the proxy.

Thank you in advance,



Derek
jonin6 is offline   Reply With Quote
Old 22nd December 2003, 16:38   #2
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,866
Winamp -> Prefs (Ctrl+P) -> General Preferences -> Proxy
username:password@server:port
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 22nd December 2003, 16:45   #3
jonin6
Junior Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Brampton, ON, Canada
Posts: 4
Send a message via Yahoo to jonin6
Proxy Settings

Dear DJ Egg,

Thank you VERY much, it worked like a charm. Never would have thought of that, however it makes sense. Thank you again.

Sincerely,




Derek

P.S. No reply needed.
jonin6 is offline   Reply With Quote
Old 22nd December 2003, 18:02   #4
jonin6
Junior Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Brampton, ON, Canada
Posts: 4
Send a message via Yahoo to jonin6
Another Issue with Proxy Setting

Dear DJ Egg,

Sorry to bother you but I can't seem to make the
"(optional) Specify HTTP proxy address: 'Server:port'" field to keep the information enterred. When I enter the username:password@server:port only the username:password remains.

I enter the full information, access the sites in question, but then when I go to change web site to listen to another station, for example, only the username:password are there and I get an error. Do you know if I can correct this or prevent this from occuring. Thanks in advance for your support.

Sincerely,




Derek
jonin6 is offline   Reply With Quote
Old 22nd December 2003, 22:17   #5
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,866
jonin6

I was fearing this might happen.

I've noticed a few other reports regarding this issue
and I will now be bringing it to the attention of the devs.

I am adding this to the Known Bugs thread.

Sorry. This matter will hopefully be resolved.
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 22nd December 2003, 22:29   #6
jonin6
Junior Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Brampton, ON, Canada
Posts: 4
Send a message via Yahoo to jonin6
DJ Egg,

Thanks for the reply. I'll look for it in the know bugs, hopefully it'll be resolved. It's too bad Winamp can't make it like Yahoo Messenger or Internet Explorer where if there's proxy required a popup is displayed to enter the user name and password.

Thanks again,




Derek
jonin6 is offline   Reply With Quote
Old 23rd December 2003, 03:06   #7
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,866
Yeah, sorry. It used to work ok in 2.x, up until 2.9x, but it's looking like something is broken in 5.0/5.01. Normally, the beta testers will usually find bugs like this, but apparently no-one on the list used a proxy which required authentication...

Hopefully this will be fixed for v5.02
Though we might need someone like your good self to confirm it.
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2004, 14:45   #8
kreskin
Junior Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 2
Send a message via AIM to kreskin Send a message via Yahoo to kreskin
Same problem, the winamp.ini keeps the proper settings but every time I connect to a server I have to add the server and port info again. Kind of annoying, but at least I can connect.
kreskin is offline   Reply With Quote
Old 15th January 2004, 10:51   #9
cygnus
Junior Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1
proxy password encryption?

I work for a company who is kind of paranoid with security, i don't think they appreciate a "uname:pass@proxy" lying in winamp preferences..! I am lucky they allow winamp (of course i haven't really asked :)

Are there any plans for future versions to only enter the proxy user name and fill in the pass securely through a form?

thanx
cygnus is offline   Reply With Quote
Old 31st March 2004, 15:58   #10
satchmo
Junior Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Ireland
Posts: 2
I don't think you appreciate how frustrating this bug is for those of us behind a passworded proxy... it makes the Internet Radio practically unusable! It's been know about for a good while now - I was sure that it would be fixed when 5.01 came out... no joy. 5.02? Nope. Now 5.03.. and it's still broken! It's been on the known bug list for some time now, and nothing has being done about it!!!

It's not like it's the most niggly complex bug you've ever come up against, any idea when we might get some relief?!
satchmo is offline   Reply With Quote
Old 12th April 2004, 19:17   #11
Jebtrix
Junior Member
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1

I'm with Satchmo on this one. This bug is extremely annoying and needs attention!!
Jebtrix is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2004, 21:32   #12
sxecrow
Junior Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Tampa, FL
Posts: 3
Send a message via ICQ to sxecrow Send a message via AIM to sxecrow
I plugged in my username:password@server:port and no-go. Win Media player works fine, though. It seems to only be Winamp.
sxecrow is offline   Reply With Quote
Old 6th May 2004, 01:37   #13
Christophe
Sexaholic
 
Join Date: Oct 2000
Posts: 114
Found the bug, fixed for 5.04.

-Christophe

- time heals but i'm forever broken
Christophe is offline   Reply With Quote
Old 6th May 2004, 10:44   #14
satchmo
Junior Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Ireland
Posts: 2
Fantastic! That's great to hear, thanks for letting us know Christophe!

satchmo is offline   Reply With Quote
Old 17th May 2004, 03:34   #15
psychometre
Junior Member
 
Join Date: May 2004
Location: Bangkok
Posts: 1
It'd be great if such an excellence music player e.g. Winamp can provide us the service behind firewall/ password required proxy server.

Window media player can, why you can't. There's nothing impossible.
I'm sure you can correct this.
psychometre is offline   Reply With Quote
Old 17th May 2004, 04:06   #16
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,866
Quote:
Originally posted by Christophe
Found the bug, fixed for 5.04.

-Christophe
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 3rd June 2004, 10:09   #17
NetVicious
Junior Member
 
NetVicious's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Spain
Posts: 9
Please add two another textboxes for user and password

I have an @ in my user of the proxy, it uses the email
NetVicious is offline   Reply With Quote
Old 3rd June 2004, 20:00   #18
drewbar
Sawg 2.0
Major Dude
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 5,916
Try replacing the @ with %40 in your username.

Count with us!
Jan 1st, 12AM (PST, GMT -8) 2010 - 282,246
drewbar is offline   Reply With Quote
Old 16th June 2004, 18:14   #19
Ignignot
Junior Member
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 1
Just to beat a dead horse... I recently documented the cleartext proxy credentials for the OSVDB, here: http://www.osvdb.org/7031 .

As a user, I tend to follow these steps to use WinAmp behind my proxy:

1) Edit winamp.ini directly with my user:pass@proxy:port.
2) Connect to the stream I want.
3) Edit winamp.ini, changing the proxy line to x:x@proxy:port (where x is literally 'x').

This, of course, is an annoying workaround. So here's the feature request:

It'd be much more tolerable to have a checkbox in WinAmp that will ask if I want to store my user:pass in plaintext. If unchecked, WinAmp should prompt me for the user:pass, use it once to get the stream I'm going after, then forget it (ie, not write it down on the disk).

It's a little depressing this method of handling passwords has been basically the same for two years. At the least, I'd like to see NullSoft warn users at least once that the credentials they provide are stored in the clear.

--
"Using a key to gouge expletives on another's vehicle is a sign of trust and friendship"
Ignignot is offline   Reply With Quote
Old 27th July 2004, 04:51   #20
aek
Junior Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Perth Australia
Posts: 4
this is a metoo reply.
I would also like to see features for password encryption or prompting once and caching in memory while the application is running at least.
Cubical monkeys stuck behind draconian firewalls need your assistance to listen to those sweet sweet meganet beats
aek is offline   Reply With Quote
Old 17th October 2007, 13:10   #21
Szyszunia
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Poland
Posts: 1
Try to use the following software:
Mixrosoft Firewall Client
This is the Client for the ISA proxy, works very well...
Szyszunia is offline   Reply With Quote
Old 18th September 2010, 10:02   #22
sessions81
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 2
Really need help with proxy settings...... i think.

Hello, im having serious trouble trying to listen to a particular radiostation online (http://shine879.idsleu.net:9012/listen.pls) it is sourced from www.shine879.com - i am able to listen to all other radio stations on my computer, i have tried to listen to this particular link and radio station through winamp, through shoutcast, and by downloading the toolbar for this radio station which they ensured me would fix the problem and still i have no idea what im doing wrong, im relatively computer literate and will be able to follow instructions to fix the problem if i get them however sorting out configs or understanding why this is happening is a little above my knowledge, any help on this would be Greatly Appreciated thanks!
sessions81 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump