Old 24th April 2019, 04:46   #1
xunknownx
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 3
WASAPI plugin sets windows volume to 0 after each track

I just upgraded to the newest winamp with the WASAPI plugin. when using this plugin, after each song, my winamp volume in the sound mixer gets set back to zero. this doesn't happen on the directsound plugin, only wasapi. i did a google search as well as looked through this forum, but didnt see anyone with this issue. see attached.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	winamp.PNG
Views:	445
Size:	23.1 KB
ID:	54426  
xunknownx is offline   Reply With Quote
Old 1st July 2019, 20:25   #2
cyburbanyte
Junior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 1
I have the same problem. When I select the WASAPI plugin it zeroes the volume on the next track played. This problem was noted by someone when using the
Also I can't access config options for the WASAPI plugin.
cyburbanyte is offline   Reply With Quote
Old 2nd July 2019, 09:31   #3
rezeer
Junior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 2
yeah had to uninstall the plugin for the same reason myself, maybe it's coding error or something, it's annoying. hope it gets fixed ASAP.
rezeer is offline   Reply With Quote
Old 24th November 2019, 20:16   #4
cyberloner
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 6
too bad no one can fix it... no wasapi for winamp...
cyberloner is offline   Reply With Quote
Old 25th November 2019, 12:27   #5
Kurdoos
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 3
I have exactly the same problem
Kurdoos is offline   Reply With Quote
Old 25th November 2019, 18:22   #6
NJK
FRYSK BLOED TSJOCH OP- FRISIAN
 
NJK's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: a real Frisian hometown
Posts: 15,422
http://www.mywinamp.com/winamp-wasapi-plugin/

anything there perhaps that can help ?

Each Thursday a new show on Celtica Radio with Darkwave music.

Nope, it's not a radiostation just a non stop darkwave music stream

WINAMPSHOUTCAST
NJK is offline   Reply With Quote
Old 18th July 2020, 00:10   #7
franpa
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia, QLD
Posts: 57
Same issue, originally only affected MIDI playback (lowered Winamp volume to 25% despite it being 100% in the Winamp UI) in the beta of Winamp and now all audio files seem to cause a complete muting in the latest Release Candidate release.

That works NJK.

Windows 10 - 2004
Realtek Audio ALC 1220
franpa is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump