Old 14th December 2012, 17:49   #1
bakewad
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2
mono only

I installed WinAmp on my laptop (Win 7) and now my radio stream plays back only in mono. Even windows media player only streams in mono now. What config change caused this? I uninstalled Winamp, no change to the win media player. I reinstalled Winamp Lite, no go... stream plays back in mono, tho it lights the "stereo" light; win media player also still stuck in mono.
bakewad is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2012, 22:28   #2
MrSinatra
Forum King
 
MrSinatra's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: WKPS, State College
Posts: 5,814
Send a message via AIM to MrSinatra
if you have two different apps playing back in mono, its likely an OS / driver setting, not the app.

try playing local files.

PENN STATE Radio or http://www.LION-Radio.org/
--
BUG #1 = Winamp skips short tracks
Wish #1 = Multiple Column Sorting
Wish #2 = Add TCMP/Compilation editing
MrSinatra is online now   Reply With Quote
Old 15th December 2012, 18:15   #3
bakewad
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2
Yes, I think that's what it is--an os or driver problem. Local files play in stereo fine. But prior to the Winamp installation, windows media player worked correctly in stereo on streams. Now the streams play in mono.

Any idea where can I make changes to get back stereo in the os or driver configs? (Win 7)
bakewad is offline   Reply With Quote
Old 15th December 2012, 18:49   #4
MrSinatra
Forum King
 
MrSinatra's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: WKPS, State College
Posts: 5,814
Send a message via AIM to MrSinatra
not really, but if local files are stereo, maybe its not the OS. have you tried lots of different streams? new ones to you? maybe the orig streams are mono?

post links to some example streams.

PENN STATE Radio or http://www.LION-Radio.org/
--
BUG #1 = Winamp skips short tracks
Wish #1 = Multiple Column Sorting
Wish #2 = Add TCMP/Compilation editing
MrSinatra is online now   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump