Old 16th January 2004, 05:37   #1
swiftmb
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Winnipeg Canada
Posts: 9
Music / Volume

Hey guys, for some reason my winamp plays music really low... all my levels are up, but when i play the same song on both winamp 5.01 and windows media player 9, media player plays so loud i cant even hear winamp...

whats wrong or how do i fix this?


Mike
swiftmb is offline   Reply With Quote
Old 16th January 2004, 05:51   #2
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 36,074
System specs?
Windows OS?
Sound card?
DirectX version?

You're sure the volume slider in the main winamp window is up high enough?
And the preamp slider in the EQ isn't too low?
And the Wave slider in Windows Volume Control is up high enough?

Using WaveOut or DirectSound Output?
(Prefs -> Plugins -> Output -> hi-lighted plugin?)
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 16th January 2004, 21:14   #3
swiftmb
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Winnipeg Canada
Posts: 9
Specs.

AMD Athlon XP 1600+
1.4GHz
1.00GB RAM
Xp Professional
vrsion. 2002, service pack 1

CM18738/C3DX PCI C-Media Card
Direct X v.90b

Winamp's volume is 100%.
Winamp EQ Is all at default stuff, not even on.
The C-media Equalizer on the taskbar are all good.
And High-lighted in the plug-in's output folder, its direct sound [out_ds.dll]
swiftmb is offline   Reply With Quote
Old 17th January 2004, 00:33   #4
swiftmb
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Winnipeg Canada
Posts: 9
Ahhhh. this volume thing is so annoying.
ive been with winamp since ..v1
and i dont wanna change and nothing compares...
swiftmb is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump