Old 13th February 2012, 15:47   #1
Dj_Bl3iD
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 18
Error Connecting To Steam Host!!!

I have the following problem.When i start the start_sc_trans.bat file which is the Trascoder launcher it shows this:

Quote:
C:\Program Files\SHOUTcast>REM Transcoder startup batch file built with the SHOU
Tcast 2 Configuration Builder

C:\Program Files\SHOUTcast>"C:\Program Files\SHOUTcast\sc_trans.exe" "C:\Program
Files\SHOUTcast\sc_trans.conf"
2012-02-13 18:28:30 I msg:<***> Logger startup
2012-02-13 18:28:30 D msg:<***>
2012-02-13 18:28:30 I msg:********************************************
*******************
2012-02-13 18:28:30 I msg:** TRANScast Distributed Network Audio Conte
nt Provider
2012-02-13 18:28:30 I msg:** Copyright (C) 2000-2011 Nullsoft, Inc. A
ll Rights Reserved.
2012-02-13 18:28:30 I msg:** Use "sc_trans filename.conf" to specify a
config file.
2012-02-13 18:28:30 I msg:********************************************
*******************
2012-02-13 18:28:30 I msg:[MAIN] TRANSCast/win32 v2.0.0.54 (Oct 7 201
1) starting...
2012-02-13 18:28:30 I msg:[MAIN] PID: 1556
2012-02-13 18:28:30 I msg:[MAIN] Loaded config from C:\Program Files\S
HOUTcast\sc_trans.conf
2012-02-13 18:28:30 I msg:[MAIN] TimeMultiplier = 1, TimeShift = 0
2012-02-13 18:28:30 I msg:[VUPUSH] 101 VU images loaded for left chann
el
2012-02-13 18:28:30 I msg:[VUPUSH] 101 VU images loaded for right chan
nel
2012-02-13 18:28:30 I msg:[PLAYLISTMGR] Playlist load from file C:\Pro
gram Files\SHOUTcast\playlist.lst
2012-02-13 18:28:30 E msg:[PLAYLISTMGR] Could not activate playlist `p
laylist' because no playlist file found C:\Program Files\SHOUTcast\playlist.lst
2012-02-13 18:28:30 I msg:[SOURCERELAY] Thread starting
2012-02-13 18:28:30 I msg:[MAIN] Streaming thread starting
2012-02-13 18:28:30 I msg:[RESAMPLER] Deactivated 44100/2 == 44100/2
2012-02-13 18:28:30 I msg:[SOURCEANDENDPOINTMANAGER] Encoder thread 1
starting
2012-02-13 18:28:30 I msg:[SOURCEANDENDPOINTMANAGER] Broadcast thread
1 starting
2012-02-13 18:28:30 I msg:[MAIN] Playlist decoder thread starting
2012-02-13 18:28:30 I msg:[UVOX2] 29817 Giving replay gain calculator
a head start
2012-02-13 18:28:30 I msg:[DECODE] Giving replay gain calculator a hea
d start
2012-02-13 18:28:30 I msg:[AAC] AAC setup complete
2012-02-13 18:28:30 I msg:[RGCALC] Thread running
2012-02-13 18:28:30 I msg:[DECODE] Begin decoding
2012-02-13 18:28:30 I msg:[UVOX2] 29817 Running
2012-02-13 18:28:30 I msg:[UVOX2] 29817 Creating stream socket
2012-02-13 18:28:30 I msg:[UVOX2] 29817 Connecting to stream host
2012-02-13 18:28:30 W msg:[UVOX2] 29817 Error connecting to stream hos
t [waiting 30s]
2012-02-13 18:28:32 W msg:[DECODE] Playlist is empty
This is the configuration that i made with the config builder in my sc_serv.conf file:
Quote:
;DNAS configuration file
;Made with the SHOUTcast 2 Configuration Builder

password=/removed
adminpassword=/removed
flashpolicyfile=C:\Program Files\SHOUTcast\crossdomain.xml
requirestreamconfigs=1
logfile=C:\Program Files\SHOUTcast\sc_serv.log
w3clog=C:\Program Files\SHOUTcast\sc_w3c.log
publicserver=always
banfile=C:\Program Files\SHOUTcast\sc_serv.ban
ripfile=C:\Program Files\SHOUTcast\sc_serv.rip

streamid=1
streammaxuser=32
streamauthhash_1=/removed
And this is the configuration that i made also using the config builder for my sc_trans.conf file:
Quote:
;Transcoder configuration file
;Made with the SHOUTcast 2 Configuration Builder

streamtitle=/removed
streamurl=/removed
genre=Misc
adminport=/removed
adminpassword=/removed
adminuser=/removed
flashpolicyfile=C:\Program Files\SHOUTcast\crossdomain.xml
inheritconfig=C:\Program Files\SHOUTcast\sc_serv.conf
logfile=C:\Program Files\SHOUTcast\sc_trans.log
public=1
playlistfile=C:\Program Files\SHOUTcast\playlist.lst
shuffle=0
playlists=C:\Program Files\SHOUTcast\playlist\
archive=C:\Program Files\SHOUTcast\archived\
calendarfile=C:\Program Files\SHOUTcast\calendar.xml
calendarrewrite=0
outprotocol_1=3
serverip_1=/removed
serverport_1=/removed
password_1=/removed
streamid_1=1
endpointname_1=/endpoint1
Also I'm using the new Shoutcast DNAS 2.0 and the new Transcoder v2.
Where i typed "/removed" in the code I simply don't want to display any personal information.
Please if someone knows how to fix this problem please tell me.
Dj_Bl3iD is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2012, 16:22   #2
thinktink
Forum King
 
thinktink's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: On the streets of Kings County, CA.
Posts: 3,012
Send a message via Skype™ to thinktink
Try commenting out the "inheritconfig" option in the Transcoder configuration file. Apparently it's still causing little problems. I copied and pasted your configuration lines into test configuration files on my computer and it did the same thing as you. After commenting out "inheritconfig" it started working properly.
thinktink is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2012, 17:22   #3
Dj_Bl3iD
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 18
I commented out the "inheritconfig" option but now it show's this when i start the start_sc_trans.bat file:
Quote:
C:\Program Files\SHOUTcast>REM Transcoder startup batch file built with the SHOU
Tcast 2 Configuration Builder

C:\Program Files\SHOUTcast>"C:\Program Files\SHOUTcast\sc_trans.exe" "C:\Program
Files\SHOUTcast\sc_trans.conf"
2012-02-13 20:12:53 I msg:<***> Logger startup
2012-02-13 20:12:53 D msg:<***>
2012-02-13 20:12:53 I msg:********************************************
*******************
2012-02-13 20:12:53 I msg:** TRANScast Distributed Network Audio Conte
nt Provider
2012-02-13 20:12:53 I msg:** Copyright (C) 2000-2011 Nullsoft, Inc. A
ll Rights Reserved.
2012-02-13 20:12:53 I msg:** Use "sc_trans filename.conf" to specify a
config file.
2012-02-13 20:12:53 I msg:********************************************
*******************
2012-02-13 20:12:53 I msg:[MAIN] TRANSCast/win32 v2.0.0.54 (Oct 7 201
1) starting...
2012-02-13 20:12:53 I msg:[MAIN] PID: 3708
2012-02-13 20:12:53 I msg:[MAIN] Loaded config from C:\Program Files\S
HOUTcast\sc_trans.conf
2012-02-13 20:12:53 I msg:[MAIN] TimeMultiplier = 1, TimeShift = 0
2012-02-13 20:12:53 I msg:[VUPUSH] 101 VU images loaded for left chann
el
2012-02-13 20:12:53 I msg:[VUPUSH] 101 VU images loaded for right chan
nel
2012-02-13 20:12:53 I msg:[PLAYLISTMGR] Playlist load from file C:\Pro
gram Files\SHOUTcast\playlist.lst
2012-02-13 20:12:53 E msg:[PLAYLISTMGR] Could not activate playlist `p
laylist' because no playlist file found C:\Program Files\SHOUTcast\playlist.lst
2012-02-13 20:12:53 I msg:[MAIN] Streaming thread starting
2012-02-13 20:12:53 I msg:[RESAMPLER] Deactivated 44100/2 == 44100/2
2012-02-13 20:12:53 I msg:[SOURCEANDENDPOINTMANAGER] Encoder thread 1
starting
2012-02-13 20:12:53 I msg:[SOURCERELAY] Thread starting
2012-02-13 20:12:53 I msg:[SOURCEANDENDPOINTMANAGER] Broadcast thread
1 starting
2012-02-13 20:12:53 I msg:[MAIN] Playlist decoder thread starting
2012-02-13 20:12:53 I msg:[UVOX2] 17501 Giving replay gain calculator
a head start
2012-02-13 20:12:53 I msg:[RGCALC] Thread running
2012-02-13 20:12:53 I msg:[UVOX2] 17501 Running
2012-02-13 20:12:53 I msg:[UVOX2] 17501 Creating stream socket
2012-02-13 20:12:53 I msg:[AAC] AAC setup complete
2012-02-13 20:12:53 I msg:[UVOX2] 17501 Connecting to stream host
2012-02-13 20:12:53 I msg:[DECODE] Giving replay gain calculator a hea
d start
2012-02-13 20:12:53 I msg:[DECODE] Begin decoding
2012-02-13 20:12:53 I msg:[UVOX2] 17501 Sending Ultravox 2.1 authentic
ation
2012-02-13 20:12:53 I msg:[UVOX2] 17501 Mime type
2012-02-13 20:12:53 I msg:[UVOX2] 17501 Broadcast setup
2012-02-13 20:12:53 I msg:[UVOX2] 17501 Negotiating buffer sizes
2012-02-13 20:12:53 I msg:[UVOX2] 17501 Negotiated buffer size is 240K
B
2012-02-13 20:12:53 I msg:[UVOX2] 17501 Negotiating payload sizes
2012-02-13 20:12:53 I msg:[UVOX2] 17501 Negotiated payload size is 163
77
2012-02-13 20:12:53 I msg:[UVOX2] 17501 Configuring ICY-NAME [Loop Rad
io]
2012-02-13 20:12:53 I msg:[UVOX2] 17501 Configuring ICY-GENRE [Misc]
2012-02-13 20:12:53 I msg:[UVOX2] 17501 Configuring ICY-URL [http://ww
w.shoutcast.com]
2012-02-13 20:12:53 I msg:[UVOX2] 17501 Configuring ICY-PUB [1]
2012-02-13 20:12:53 I msg:[UVOX2] 17501 Flush metadata
2012-02-13 20:12:53 I msg:[UVOX2] 17501 Standby
2012-02-13 20:12:53 E msg:[UVOX2] 17501 Standby failed because Stream
in use
2012-02-13 20:12:53 E msg:[UVOX2] 17501 Waiting 30 seconds
2012-02-13 20:12:55 W msg:[DECODE] Playlist is empty
2012-02-13 20:13:23 I msg:[UVOX2] 17501 Creating stream socket
2012-02-13 20:13:23 I msg:[UVOX2] 17501 Connecting to stream host
2012-02-13 20:13:23 I msg:[UVOX2] 17501 Sending Ultravox 2.1 authentic
ation
2012-02-13 20:13:23 I msg:[UVOX2] 17501 Mime type
2012-02-13 20:13:23 I msg:[UVOX2] 17501 Broadcast setup
2012-02-13 20:13:23 I msg:[UVOX2] 17501 Negotiating buffer sizes
2012-02-13 20:13:23 I msg:[UVOX2] 17501 Negotiated buffer size is 240K
B
2012-02-13 20:13:23 I msg:[UVOX2] 17501 Negotiating payload sizes
2012-02-13 20:13:23 I msg:[UVOX2] 17501 Negotiated payload size is 163
77
2012-02-13 20:13:23 I msg:[UVOX2] 17501 Configuring ICY-NAME [Loop Rad
io]
2012-02-13 20:13:23 I msg:[UVOX2] 17501 Configuring ICY-GENRE [Misc]
2012-02-13 20:13:23 I msg:[UVOX2] 17501 Configuring ICY-URL [http://ww
w.shoutcast.com]
2012-02-13 20:13:23 I msg:[UVOX2] 17501 Configuring ICY-PUB [1]
2012-02-13 20:13:23 I msg:[UVOX2] 17501 Flush metadata
2012-02-13 20:13:23 I msg:[UVOX2] 17501 Standby
2012-02-13 20:13:23 E msg:[UVOX2] 17501 Standby failed because Stream
in use
2012-02-13 20:13:23 E msg:[UVOX2] 17501 Waiting 30 seconds
It show's that my Steam is in use?
When I start up the launcher my start_sc_serv.bat file is active,a.k.a. my Shoutcast DNAS server is running,could that the problem?
Dj_Bl3iD is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2012, 17:31   #4
thinktink
Forum King
 
thinktink's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: On the streets of Kings County, CA.
Posts: 3,012
Send a message via Skype™ to thinktink
I've never seen that error message before. I can only guess as to what's causing it. Try restarting your computer. If you can't then open the task manager and end all sc_serv and sc_trans processes. Then try again.

Also, your playlist is not found.
thinktink is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2012, 17:40   #5
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
if the DNAS is returning 'stream in use', then i would first make sure that there is nothing else running / connected to the DNAS (do that via the DNAS admin pages). since that message can occur if the stream is already active or if the DNAS was not able to create the stream due to other unrelated errors in the communication of the

otherwise, it appears everything else is fine ignoring the fact you haven't got an active playlist but something is present either via a DJ or playlist event if sc_trans is able to connect to sc_serv (and the inheritconfig issue is due to how the serverip option is or rather isn't handled).

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2012, 17:44   #6
Dj_Bl3iD
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 18
I'm using the Virtual Dj program to broadcast on the DNAS server?Is that the problem?
Dj_Bl3iD is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2012, 17:46   #7
thinktink
Forum King
 
thinktink's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: On the streets of Kings County, CA.
Posts: 3,012
Send a message via Skype™ to thinktink
If I'm understanding what the "Virtual Dj" program is doing, you have 2 options here. You can either drop the Transcoder and just use the Virtual Dj program to connect to the DNAS directly or you can add a DJ and DJ port to the Transcoder to connect the Virtual Dj program to instead.
thinktink is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2012, 17:50   #8
Dj_Bl3iD
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 18
You Mean when i add a dj port and start the dnas server and start the transoder then with the port entered to connect with the virtual dj program?
Dj_Bl3iD is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2012, 17:57   #9
thinktink
Forum King
 
thinktink's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: On the streets of Kings County, CA.
Posts: 3,012
Send a message via Skype™ to thinktink
If you want to use the Transcoder with the Virtual Dj program then you would need to connect the Virtual Dj program to the DJ port of the Transcoder instead of connecting the Virtual Dj program directly to the DNAS, but you'll need to set up at least one DJ and a DJ port in the Transcoder configuration files to do it.
thinktink is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2012, 18:06   #10
Dj_Bl3iD
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 18
And the DNAS server?Should it be offline or?
Sorry for the question but I'm new to this.
Dj_Bl3iD is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2012, 18:22   #11
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
the DNAS server needs to be running at all times you want the stream to be running / available.

did you get sc_trans connecting to sc_serv ok now? had thought i saw an edit saying it was working before i had to quickly go out before this followup reply.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2012, 18:28   #12
Dj_Bl3iD
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 18
Yes I got the sc_trans connected to the sc_serv from there i sort of know what i'm doing.
If i need help is it going to be rude to ask you for your help again?
Dj_Bl3iD is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2012, 18:31   #13
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
if you have issues / questions then you should post and if someone knows / can help then they will do so (just it can sometimes take a while to get a response, especially over weekends).

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2012, 18:39   #14
Dj_Bl3iD
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 18
Thank you @DrO and Thank you @thinktink for your help you helped me a lot!
Dj_Bl3iD is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Technical Support

Tags
connecting, error, host, steam

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump