Old 12th February 2012, 11:35   #1
nanakweku64
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 6
Server is currently up and public (no YP connection)

I have done all the necessary thing i need to do but am still getting Server is currently up and public (no YP connection).
I need your help in fixing this please
nanakweku64 is offline   Reply With Quote
Old 12th February 2012, 14:59   #2
thinktink
Forum King
 
thinktink's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: No longer on the streets of Kings County, CA.
Posts: 3,138
Please post your DNAS logs.
thinktink is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2012, 00:24   #3
nanakweku64
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 6
type=SHOUTcast 2
mimeType=audio/mpeg
maxPayloadSize=16377
avgBitrate=128000
maxBitrate=128000
desiredBufferSize=60
minimumBufferSize=0
icyName=Ahenfie Radio - The Kingdom of African Music's
icyGenre=Various
icyURL=http://www.ahenfieonlineradio.com
icyPub=1
]
2012-02-11 20:20:50 E msg:virtual void AOL_logger::consoleLogger_element::log(const AOL_logger::message&) Error writing to console - write issue
2012-02-11 20:20:56 I msg:[SRC 108.88.220.160:49391] SHOUTcast 2 source connection.
2012-02-11 20:20:56 E msg:virtual void AOL_logger::consoleLogger_element::log(const AOL_logger::message&) Error writing to console - write issue
2012-02-11 20:20:56 I msg:[SRC 108.88.220.160:49391] Password accepted. Stream id is 2
2012-02-11 20:20:56 E msg:virtual void AOL_logger::consoleLogger_element::log(const AOL_logger::message&) Error writing to console - write issue
2012-02-11 20:20:57 E msg:[YP2] No authhash found for stream config #2. Aborting registering stream with YP.
2012-02-11 20:20:57 E msg:virtual void AOL_logger::consoleLogger_element::log(const AOL_logger::message&) Error writing to console - write issue
2012-02-11 20:20:57 I msg:[SRC 108.88.220.160:49391 sid=2] stream configuration complete. [
nanakweku64 is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2012, 03:26   #4
thinktink
Forum King
 
thinktink's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: No longer on the streets of Kings County, CA.
Posts: 3,138
Quote:
Originally Posted by nanakweku64 View Post
...
2012-02-11 20:20:57 E msg:[YP2] No authhash found for stream config #2. Aborting registering stream with YP.
...
Looks like you don't have an auth hash set for the stream.
http://wiki.winamp.com/wiki/SHOUTcas...ash_Management

Make sure you are using the latest version of the DNAS (and Transcoder if you're using it.)
http://forums.winamp.com/showthread.php?t=324877
thinktink is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2012, 11:05   #5
nanakweku64
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 6
i do have auth hash but was for a different IP can i still use it
nanakweku64 is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2012, 15:58   #6
thinktink
Forum King
 
thinktink's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: No longer on the streets of Kings County, CA.
Posts: 3,138
I believe you can but you'll need to put it into the DNAS configuration file manually. However, it might be more prudent to get new ones for your new IP if you no longer have the old one.
thinktink is offline   Reply With Quote
Old 13th February 2012, 16:59   #7
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
nanakweku64's authhash is no longer in the system (as determined by one of a number of pm's sent whilst i've been away which i checked a few hours ago) and as such needs to be removed from the config file and re-created - it stems from old / un-used authhash having been cleared out of the database over the last month which i believe includes nanakweku64's.

is also good to know that people don't bother to read the log file even when it clearly says what is going on *shrugs*

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 24th June 2013, 22:24   #8
Taburu
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 7
Server is currently up and public (no YP connection)
I have done all the necessary thing i need to do but am still getting Server is currently up and public (no YP connection).
I need your help in fixing this please

My DNAS log
Taburu is offline   Reply With Quote
Old 24th June 2013, 22:40   #9
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
there's no DNAS log attached to your post.
DrO is offline   Reply With Quote
Old 24th June 2013, 23:30   #10
Taburu
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 7
2013-06-25 00:27:05 I msg:<***> Logger startup
2013-06-25 00:27:05 I msg:<***> version 2.0.0.29
2013-06-25 00:27:05 D msg:<***>
2013-06-25 00:27:05 I msg:***************************************************************
2013-06-25 00:27:05 I msg:** SHOUTcast Distributed Network Audio Server (DNAS)
2013-06-25 00:27:05 I msg:** Copyright (C) 1999-2011 Nullsoft, Inc. All Rights Reserved.
2013-06-25 00:27:05 I msg:** Use "sc_serv filename.conf" to specify a config file.
2013-06-25 00:27:05 I msg:***************************************************************
2013-06-25 00:27:05 I msg:[SHOUTcast] DNAS/win64 v2.0.0.29 (Jul 31 2011) starting up...
2013-06-25 00:27:05 I msg:[MAIN] PID: 3508
2013-06-25 00:27:05 I msg:[MAIN] Loaded config from sc_serv_basic.conf
2013-06-25 00:27:05 I msg:[MAIN] Calculated CPU count is 2
2013-06-25 00:27:05 I msg:[MAIN] Starting 2 network threads
2013-06-25 00:27:05 I msg:[MICROSERVER] Listening for connection on port 8000
2013-06-25 00:27:05 I msg:[MICROSERVER] Listening for connection on port 8001
2013-06-25 00:27:06 I msg:[SRC 41.182.255.60:50352 sid=1] SHOUTcast 1 source connection.
2013-06-25 00:27:06 E msg:[YP2] No authhash found for stream config #1. Aborting registering stream with YP.
Taburu is offline   Reply With Quote
Old 24th June 2013, 23:32   #11
Taburu
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 7
[edited]
; NOTE: for any relative paths specified are relative to
; sc_serv and not to where the conf file is being stored

; here we will setup where the log and other related files
; will be stored. make sure that these folders exist else
; sc_serv will throw an error and will close itself down.
; we will make the logs save to the sc_serv2 directory
logfile=logs\sc_serv.log
w3clog=logs\sc_w3c.log
banfile=control\sc_serv.ban
ripfile=control\sc_serv.rip


; for testing we will make the server only work locally
; (i.e. localhost / 127.0.0.1) though if this is left out
; or set to publicserver=always then we attempt to make a
; connection to the YP for listing - do not forget to add
; in a 'streamauthhash' value for any public streams made
publicserver=always




; if you're wanting to use a different port to use for any
; connections then you can use this option e.g. to use 80
; otherwise port 8000 is used as the default to listen on.
portbase=8000


; password used by sc_trans or the Winamp dsp plug-in
; NOTE: remember to change this to something else
password=*****


; password used for accessing the administation pages
; NOTE: remember to change this to something else
adminpassword=*****


; now we will specify the details of the stream we're going
; to serve which can be done as follows
streamid_1=1

; or

; it can be done like this which is how it needs to be done
; if you are going to provide multiple streams from sc_serv
;streamid_1=1
;streampath_1=/test.aac
;streamid_2=2
;streampath_2=/test2.aac
Taburu is offline   Reply With Quote
Old 24th June 2013, 23:41   #12
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
look at the last line of the log output and then see http://wiki.winamp.com/wiki/SHOUTcas...ash_Management
DrO is offline   Reply With Quote
Old 25th June 2013, 00:24   #13
Taburu
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 7
That's the problem - I have been struggling to set up authhash. I followed all the instructions on that page but no luck - SOS!

Cant you team view and assist me please?
Taburu is offline   Reply With Quote
Old 25th June 2013, 00:28   #14
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
i need more information than that. what didn't work when you followed the steps? what error did you get from the pages?
DrO is offline   Reply With Quote
Old 25th June 2013, 01:06   #15
Taburu
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 7
[DST 84.174.255.71:49983 sid=1] SHOUTcast 1 client connection closed (0 seconds) [Bytes: 0] Agent: `NSPlayer/11.08.0005.0000'

[YP2] No authhash found for stream config #1. Aborting registering stream with YP.

I dont know how to register the stream the authhash set which is needed for a public listing. I mailed you the log in details to the server
Taburu is offline   Reply With Quote
Old 25th June 2013, 01:12   #16
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
that's the error as per the previous log output (and this is now feeling like it's just going around in circles).

have you even managed to get to it showing http://devupload.winamp.com/w/images/3/37/Editing.png in your browser ? have you logged into the DNAS via it's web interface ? as is detailed in the wiki page i provided the link to (which is also in the docs). this really is not difficult to setup.

giving me team view details isn't that helpful as i have _zero_ idea of how / where you've put things on your machine and really it's just the login details for the DNAS which would be needed to be able to login to the web interface and then follow that wiki page.
DrO is offline   Reply With Quote
Old 25th June 2013, 01:25   #17
Taburu
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 7
I log to the DNAS via it's web interface://41.182.255.60:8000/admin.cgi?sid=1
According to the wiki site - i shout have a create authhash link - For some or other reason, its not on. Thats my problem.
Taburu is offline   Reply With Quote
Old 25th June 2013, 01:29   #18
Taburu
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 7
Awesome! Its up and ruining now! Thanks a million Dro!
Taburu is offline   Reply With Quote
Old 25th June 2013, 01:47   #19
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
you went to the stream admin page first (admin.cgi?sid=1) and not the server admin page (admin.cgi?sid=1), hence the image with the big arrow pointing to the correct link on the summary page at the top right. but you've sorted things out now which is the main thing.
DrO is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Discussions

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump